Witam. Mam pytanie. Chciałabym udekorować tort masą śmietanową i chodzi mi o to czy żeby była brązowa to czy mogę do niej dodać kakao, a jeśli tak to jakie: rozpuszczalne czy zwykłe?
Ja bym rozpuściła w śmietanie gorzką czekoladę(podgrzać nie zagotować), wstawić na noc do lodówki i potem ubić taka śmietana jest pyszna :D Pozdrawiam.
Ja zwykle biore kakao i rozprowadzam je w goracej wodzie. Jak bedzie mialo konsystencje gestej smietany to dodaje je do masy badz kremu. Bardzo ladnie sie rozprowadza a intensywnosc koloru latwo zmienic poprzez dodanie nieco wiekszej ilosci kakao.
Witam. Mam pytanie. Chciałabym udekorować tort masą śmietanową i chodzi mi o to czy żeby była brązowa to czy mogę do niej dodać kakao, a jeśli tak to jakie: rozpuszczalne czy zwykłe?
Ja bym rozpuściła w śmietanie gorzką czekoladę(podgrzać nie zagotować), wstawić na noc do lodówki i potem ubić taka śmietana jest pyszna :D Pozdrawiam.
Możesz śmiało dodać do ubitej śmietany kakao przesiane przez sitko i dokladnie wymieszać . Robiłam tak ostatnio i masa wyszła bardzo dobra.
Ja zwykle biore kakao i rozprowadzam je w goracej wodzie. Jak bedzie mialo konsystencje gestej smietany to dodaje je do masy badz kremu. Bardzo ladnie sie rozprowadza a intensywnosc koloru latwo zmienic poprzez dodanie nieco wiekszej ilosci kakao.