Forum

Kuchenne porady

Masa śmietanowa

  • Autor: wipat Data: 2009-04-22 09:30:07

    Witam. Mam pytanie. Chciałabym udekorować tort masą śmietanową i chodzi mi o to czy żeby była brązowa to czy mogę do niej dodać kakao, a jeśli tak to jakie: rozpuszczalne czy zwykłe?

  • Autor: jamajka Data: 2009-04-22 09:49:56

    Ja bym rozpuściła w śmietanie gorzką czekoladę(podgrzać nie zagotować), wstawić na noc do lodówki i potem ubić taka śmietana jest pyszna :D Pozdrawiam.

  • Autor: angela Data: 2009-04-22 17:40:17

    Możesz śmiało dodać do ubitej śmietany kakao przesiane przez sitko i dokladnie wymieszać . Robiłam tak ostatnio i masa wyszła bardzo dobra.

  • Autor: Shanna Data: 2009-04-22 20:25:59

    Ja zwykle biore kakao i rozprowadzam je w goracej wodzie. Jak bedzie mialo konsystencje gestej smietany to dodaje je do masy badz kremu. Bardzo ladnie sie rozprowadza a intensywnosc koloru latwo zmienic poprzez dodanie nieco wiekszej ilosci kakao. 

Przejdź do pełnej wersji serwisu