Powiedzcie mi prosze jak lub czym robicie zeby masa na torcie i na bokach była gladka tak jak to w kupionych jest bo ja robie nozem ale to takie nierówne wychodzi.
W sklepach są takie regulowane plastikowe obręcze na torty itp. w cenie 17 zł { przeważnie przezroczyste}. Ja nakładam taką obręcz na biszkopt i masę rozsmarowuję packą też kupioną w tym celu { w opakowaniu są 3 szt w różnych rozmiarach} . Obręcz jest bardzo przydatna gdy chcemy zrobić ciasto z galaretką. Pozdrawiam.
Użytkownik nasturcja napisał w wiadomości: > W sklepach są takie regulowane plastikowe obręcze na torty itp. w cenie > 17 zł { przeważnie przezroczyste}. Ja nakładam taką obręcz na biszkopt i > masę rozsmarowuję packą też kupioną w tym celu { w opakowaniu są 3 szt w > różnych rozmiarach} . Obręcz jest bardzo przydatna gdy chcemy zrobić > ciasto z galaretką. Pozdrawiam.
Mój umysł ma chyba ograniczone zdolności, bo nie bardzo jestem to sobie w stanie wyobrazić. A że temat mnie interesuje, proszę o bardzo łopatologiczne wyjaśnienie procesu nakładania kremu na tort przy pomocy obręczy :).
Obręcz wyglądem przypomina obręcz z tradycyjnej tortownicy,ale posiada tą zaletę że jest regulowana.Rozkładasz ją wokół krążka biszkopta i dopasowujesz do jego rozmiaru i zamykasz {a w razie potrzeby możesz poluzować}. W opakowaniu zwinięta jest w ślimaka. Zauważyłam ją w dużych marketach po tym jak sama zakupiłam w osiedlowym sklepiku 1001 drobiazgów.Myślę że pomogłam ?
Myślę,że nie bardzo pomogłaś.Wytłumacz jak w obręczy rozsmarować masę na bokach?Myśle,że obręcz pomaga,jeżeli chcemy wylać galaretkę na wierzch.Ale może to ja czegoś nie rozumiem.
Powiedzcie mi prosze jak lub czym robicie zeby masa na torcie i na bokach była gladka tak jak to w kupionych jest bo ja robie nozem ale to takie nierówne wychodzi.
nie bedę oryginalna - ja to właśnie robię nozem uprzednio zmoczonym wrząca woda
Zobacz na youtube,jest tam pelno roznych filmikow.Mi one bardzo pomogly.Pozdrawiam i zycze powodzenia
W sklepach są takie regulowane plastikowe obręcze na torty itp. w cenie 17 zł { przeważnie przezroczyste}. Ja nakładam taką obręcz na biszkopt i masę rozsmarowuję packą też kupioną w tym celu { w opakowaniu są 3 szt w różnych rozmiarach} . Obręcz jest bardzo przydatna gdy chcemy zrobić ciasto z galaretką. Pozdrawiam.
Dzieki wszystkim za pomoc.
Użytkownik nasturcja napisał w wiadomości:
> W sklepach są takie regulowane plastikowe obręcze na torty itp. w cenie
> 17 zł { przeważnie przezroczyste}. Ja nakładam taką obręcz na biszkopt i
> masę rozsmarowuję packą też kupioną w tym celu { w opakowaniu są 3 szt w
> różnych rozmiarach} . Obręcz jest bardzo przydatna gdy chcemy zrobić
> ciasto z galaretką. Pozdrawiam.
Mój umysł ma chyba ograniczone zdolności, bo nie bardzo jestem to sobie w stanie wyobrazić. A że temat mnie interesuje, proszę o bardzo łopatologiczne wyjaśnienie procesu nakładania kremu na tort przy pomocy obręczy :).
Obręcz wyglądem przypomina obręcz z tradycyjnej tortownicy,ale posiada tą zaletę że jest regulowana.Rozkładasz ją wokół krążka biszkopta i dopasowujesz do jego rozmiaru i zamykasz {a w razie potrzeby możesz poluzować}. W opakowaniu zwinięta jest w ślimaka. Zauważyłam ją w dużych marketach po tym jak sama zakupiłam w osiedlowym sklepiku 1001 drobiazgów.Myślę że pomogłam ?
Myślę,że nie bardzo pomogłaś.Wytłumacz jak w obręczy rozsmarować masę na bokach?Myśle,że obręcz pomaga,jeżeli chcemy wylać galaretkę na wierzch.Ale może to ja czegoś nie rozumiem.
JA ROZMASOWÓJE KREM NOZEM I MOCZE GO W CIEPŁEJ WODZIE W TEDY MASA JEST GŁADKA
Żeby posmarować boki niestety obręcz zdejmuje. Miałam na myśli tylko tereny płaskie ciasta które chcemy równo posmarować masą .