Forum

Kuchenne porady

co do zupy..

• Autor: robak Data: 2009-04-23 09:32:44

zastanawiam sie jakie dodatki oprocz supy serwujecie na obaid, nie mam tu na mysli konkretnego drugiego dania, chodzi mi raczej o jakies placki itp.

• Autor: angela27 Data: 2009-04-23 09:45:25

Moi rodzice zawsze smażyli placki ziemniaczane do zupy ogórkowej.

• Autor: skopolendra Data: 2009-04-23 11:33:19

Zupy kremy podaje z groszkiem ptysiowym.Moje dzieci lubia zupe pomidorowa i ogorkowa z kluseczkami smietanowymi(sa w mioch przepisach.Fajnie smakuja kluseczki grzybowe do zup.Moim ulubionym dodatkiem sa kostki z kaszy manny podsmazane na patelni.Uwielbiam z nimi bulion.Pozdrawiam

• Autor: Pola42 Data: 2009-04-23 11:36:36

Maoja mama i babcia, kiedy robiły kartacze na obiad na 1-sze danie zawsze robiły zupę mleczną na słono z małymi kluseczkami z ciasta z kartaczy i podsypywały ją odrobiną ryżu.Pycha.

• Autor: yette Data: 2009-04-23 11:41:06

Ja jako dodatek do zupy jako lekkie drugie danie często serwuję placki z jabłkami, jagodami, naleśniki z serem i musem truskawkowym oraz naleśniki z jabłkami, placki z sera i ziemniaków z bitą śmietaną, pierogi z truskawkami , z serem, z jabłkami, placki ziemniaczane, knedle z mięskiem, kopytka, racuchy, gofry. U mnie przeważają raczej rzeczy na słodko

• Autor: yette Data: 2009-04-23 11:43:30

Nie wiem czy o to właśnie Ci chodziło, czy raczej z czym serwować i podawać zupę?

• Autor: renataz36 Data: 2009-04-23 12:35:50

właśnie dla mnie też jest mało zrozumiałe Twoje pytanie "jakie dodatki oprócz zupy"?? a zupa to jest dodatek do obiadu czy raczej jedno z dań obiadowych? hm nie rozumiem. U mnie raczej robię dosyć treściwe zupy tzn z wkładką (grochówka, kapuśniak itp) i już wtedy nie gotujemy 2 dania. Moi panowie nie lubią jeść obiadu "na słodko" wszelakie naleśniki czy placki to raczej już na deser albo na kolację. Pozdrówka

• Autor: robak Data: 2009-04-23 13:29:26

chodzilo mi o to ze jesli robicie zupe na obiad to czy i co serwujecie na tzw. drugie danie, oprocz ziemniakow

Przejdź do pełnej wersji serwisu