Forum

Rozmowy wolne i frywolne

jakie kupic zelazko ??

• Autor: dama_pik Data: 2009-04-28 09:50:13

Mam zamiar zakupic zelazko i ciagle nie mam pojecia jakie tzn :firma ,model ,zwykle czy z tym oddzielnym pojemnikiem na wode ??

cena nie ma jakiegos najwzniejszego znaczenia byle bylo dobre .

• Autor: Mika K Data: 2009-04-28 11:45:59

Na pewno musisz przy wyborze żelazka zwrócić uwagę na moc.Czym większa moc tym prasuje się łatwiej.Moje żelazko z Philipsa ma 2200W i jestem zadowolona.Ciężar żelazka też ma znaczenie.Ciężkie żelazka prasują lepiej.A oddzielny pojemnik wcale nie jest taki dobry miałam taki w starym żelazku i po paru razach wyciągania go po prostu sam się odczepiał.Ja mam mode GC3321(Philips) dałam za niego 270 zł ale warto było.Każdemu jednak pasuje coś innego więc dobrze popytać w sklepie o inne funkcje i w domu na spokojnie dobrze jeszcze raz przemyśleć co warto kupić i dlaczego.Pozdrawiam.

• Autor: rybka_M Data: 2009-04-28 15:05:08

ja mam 12-letnie żelazko Philips Azur i jest naprawdę super. Nie należało do tanich, ale jest warte swojej ceny. Pojemnik na wodę ma wbudowany

• Autor: schnucki Data: 2009-04-28 16:59:08

Ja mam rowniez Philips 80220  4,5bar. super zelasko , prasowanie ajmuje polowe czasu mniej niz wczesniej . pojemnik jest wbudowany w maszyne .to prawda im wieksza moc tym lepiej prasuje zelasko ,wazna jest rowniez powierzchnia  najlepiej gladka lzej posuwa sie zelasko co ulatwia rowniez prasowamie.

• Autor: kasnik Data: 2009-04-28 17:19:38

Witaj.
    Ja mam żelazko TEFALa Aquaspeed ultracold 250 o mocy 2300 W i jestem bardzo zadowolona.Używam go już ponad dwa lata i nie mam żadnych zastrzeżeń. Wcześniej też miałam żelazko tefala dobrych 10 lat i pewnie dalej by świetnie służyło gdyby mojej mamie(kiedy  jeszcze z nia mieszkałam) tyle razy nie spadło :(  Pozdrawiam :)))

• Autor: drakas Data: 2009-04-28 18:52:09

Polecam Philipsy:) Sama tez uzywam, jest ciezkie, ma mocny wyrzut pary i mozliwosc uzywania w pionie. Nie bylo najtansze ale przynajmniej ten obowiazek jest dla mnie teraz przyjemnoscia.
    Przepraszam za brak polskich znakow, ale cos mi sie spsulo:)

• Autor: martucha2008 Data: 2009-04-28 21:41:07

J a od osmiu lat prasuje"' Braunem '"2200 watt wtedy kosztowało 180 zł dzis jest juz tansze. Jest cieżkie ,dobrze prasuje mozna prasowac w pionie, regulacja wybuchu pary i dodatkowo spryskiwacz.....Polecam ja jestem zadowolona

• Autor: dama_pik Data: 2009-04-29 07:57:37

dziekuje slicznie mam juz jakie takie pojecie 

na Was Zarloczki zawsze mozna liczyc 

pozdrawiam serdecznie 

• Autor: angela Data: 2009-04-29 08:19:22

Także polecam Philipsa. Ja mam Philips EasyCar 3220, jest świetne. ma funkcję wybuchu, pary, spryskiwacz i calc clin czyli oczyszczanie dysz z kamienia. Używam do niego wody z kranu. Wcześniej miałam żelazko na wodę destylowaną i czesto był kłopot jak wody zabrakło.

Przejdź do pełnej wersji serwisu