Forum

Gawędy o jedzeniu

jak zrobić nadzienie z owoców

• Autor: barbami Data: 2009-04-29 10:48:54

...do, np.Rogalików? Nie mam takich z kompotów własnych, bo już wypite. Czy gdzieś można kupić?Jeśli tak to co potem z nimi zrobić, żeby się nie wylały z rogalików?

• Autor: m.sosenka Data: 2009-04-29 11:53:49

HMM Do rogalików to najlepiej zastosowac marmolade twarda ze sklepu albo gęste powidła..SMACZNEGO

• Autor: Shanna Data: 2009-04-29 12:51:21

Ja do rogalikow robilam ostatnio takie nadzienie: jablka (obrane, pokrojone w kosteczke, ugotowane w wodzie z odrobina cukru az do wygotowania wody) do tego rodzynki, skorka pomaranczowa, suszone morele. Wszystko wymieszane. Dodalam chyba jeszcze jakis dzem (bodajze jezynowy) zeby sie owoce polaczyly. Taka mase owocowa kladlam na ciasto. Nic ze srodka nie wyplywalo i smakowalo bardzo dobrze.

• Autor: sweety77 Data: 2009-05-13 08:31:29

Moja babcia zawsze przygotowywała czekoladę :) gęsta, pyszna i się nie wylewa :)

• Autor: Kukułka Data: 2009-06-13 20:51:00

Możesz zrobić z wiśni- drylujesz je, a potem do rondla razem z cukrem (do smaku) i smażysz, aż sok zgęstnieje. Odstawiasz do ostygnięcia, a potem nadziewasz rogaliki lub bułeczki :) Czasami robię też z surowymi wiśniami, ale wtedy kilka na pewno przecieknie.

Przejdź do pełnej wersji serwisu