Każdy odpowie inaczej. Ja wolę posmarowane żółtkiem lub całym rozbełtanym jajkiem z dodatkiem np.cukru waniliowego. Jak białkiem, to nie smakuje mi ta skorupka, która się wytworzy, tylko może ładnie to wygląda. Jak żółtkiem to smakuje dużo lepiej, też się ładnie zrumieni rogalik. Dla mnie same plusy.
Ja też smaruję rozbełtanym żółtekiem a później jeszcze posmarowaną żółtkiem strone rogalika zanurzam w cukrze. Po upieczeniu rogaliki pięknie wygladają a jeszcze lepiej smakują
Czym lepiej smarować jakieś rogaliki albo bułeczki przed upieczeniem-białkiem czy żółtkiem? Jakie są za i przeciw?
Zawsze smaruję białkiem.Robi się ładna szklista powierzchnia. Nigdy nie robiłam żółtkiem
Każdy odpowie inaczej. Ja wolę posmarowane żółtkiem lub całym rozbełtanym jajkiem z dodatkiem np.cukru waniliowego.
Jak białkiem, to nie smakuje mi ta skorupka, która się wytworzy, tylko może ładnie to wygląda.
Jak żółtkiem to smakuje dużo lepiej, też się ładnie zrumieni rogalik. Dla mnie same plusy.
Najlepsze jest żółtko,roztrzepać dobrze widelcem i posmarować ciasto lub rogaliki pędzelkiem:) lub całym jajkiem,samym białkiem nigdy nie smarowałam.
.... ja tez smaruje zoltkiem rozcieczonym odrobinka mleka!
Ja też smaruję rozbełtanym żółtekiem a później jeszcze posmarowaną żółtkiem strone rogalika zanurzam w cukrze. Po upieczeniu rogaliki pięknie wygladają a jeszcze lepiej smakują