Po pierwsze pwoiedz, jaki typ cukrzycy masz. I jak się leczysz (insulina, czy tabletki..) bo to bardzo ważne. Jeśli jestes na insulinie to możesz jeść praktycznie wszytsko, tylko musisz dokładnie liczyć ile w tym wszystkim jest węglowodanów (WW). Ja mam trochę pzepisów, w których sama policzyłam WW (nie dałam ich jeszcze na WŻ ale mogę Ci przesłać;) ). No chyba, że masz typ 2. i leczysz się tabletkami - wtedy Ci nie pomogę. Ale również zapraszam, tak jak osoba przede mną, szczególnie na forum: forum.mojacukrzyca.org
Dzięki za pomoc! To u mojego męza lekarz rodzinny stwierdził ze jest cukrzyca, Wizyta u lekarza który sie tymi chorobami zajmuje dopiero w czerwcu , wtedy zobaczymy jaki rodzaj!
najprawdopodobniej twój mąz ma cukrzycę typu 2 cukrzyca typu 1 wystepuje głownie u dzieci i młodziezy chociaz zdarza sie ze zapadaja na nia ludzie po 30-tce ale stanowi to do 15% zachorowań
Użytkownik jasia napisał w wiadomości: > Pola42 ma dobre przepisy diety protal, ta dieta jest dobra dla > cukrzyków. moj maz jest cukrzykiem to nie chodzi tylko o djete to mozna jesc prawie wszystko tylko zalezy jak i co jest w produkcie jesli chcesz wiecej na ten temat to napisz do mnie milego wieczorku zycze
Szukam przepisów na WZ które mozna wykorzystac przy cukrzycy! Jezeli ktos z zarłoczków moze mi pomóc bedę wdzięczna.
Sprawdź tutaj . Może coś znajdziesz .
http://wielkiezarcie.com/grp_przep.php?grp_prz=81
Zobacz tutaj. http://www.dieta senior.pl/dieta/dla-diabetyków.
http://www.mojacukrzyca.org/ na tym portalu znajdziesz wszystko o cukrzycy i przepisy też są :)
Po pierwsze pwoiedz, jaki typ cukrzycy masz. I jak się leczysz (insulina, czy tabletki..) bo to bardzo ważne. Jeśli jestes na insulinie to możesz jeść praktycznie wszytsko, tylko musisz dokładnie liczyć ile w tym wszystkim jest węglowodanów (WW). Ja mam trochę pzepisów, w których sama policzyłam WW (nie dałam ich jeszcze na WŻ ale mogę Ci przesłać;) ). No chyba, że masz typ 2. i leczysz się tabletkami - wtedy Ci nie pomogę. Ale również zapraszam, tak jak osoba przede mną, szczególnie na forum: forum.mojacukrzyca.org
Pozdrawiam:)
dianka ma w 100% racje :)
jak chcesz wiecej wiedziec o cukrzycy pisz :) moja druga połwka ci wszystko opowie o jej urokach ( typ 1)
Dzięki za pomoc! To u mojego męza lekarz rodzinny stwierdził ze jest cukrzyca, Wizyta u lekarza który sie tymi chorobami zajmuje dopiero w czerwcu , wtedy zobaczymy jaki rodzaj!
najprawdopodobniej twój mąz ma cukrzycę typu 2
cukrzyca typu 1 wystepuje głownie u dzieci i młodziezy chociaz zdarza sie ze zapadaja na nia ludzie po 30-tce ale stanowi to do 15% zachorowań
jest duzo stron poswięconych diecie dla cukrzykow
Pola42 ma dobre przepisy diety protal, ta dieta jest dobra dla cukrzyków.
Użytkownik jasia napisał w wiadomości:
> Pola42 ma dobre przepisy diety protal, ta dieta jest dobra dla
> cukrzyków.
moj maz jest cukrzykiem to nie chodzi tylko o djete to mozna jesc prawie wszystko tylko zalezy jak i co jest w produkcie jesli chcesz wiecej na ten temat to napisz do mnie milego wieczorku zycze