Potrzebuje przepis na smaczny najlepiej kawowy lub kokosowy tort ktory po zrobieniu nie bedzie musial byc w chlodnym miejscu/lodowce. W tym roku sytuacja tego wymaga jesli ktos ma fajny przepisik prosze mi pomoc......Dziekuje
Tort jest ciastem przekładanym kremem (maślanym lub z bitej śmietany) - a ten wymaga lodówki. I każde ciasto tego typu postawione na dłużej na zewnątrz zacznie płynąć.
Pomyślałam o chatce Puchatce - to sernik na herbatnikach. ale moje dzieci zażyczyły sobie go kiedyś zamiast tortu. Świeczki były wbite w dach.. Po rozmrożeniu powinien on być kilka godzin na zewnątrz (poza lodówką), aby herbatniki zmiękły. Jednak przed podaniem zawsze i tak lądował w lodówce, aby czekolada nabrała twardości. Ale zamiast podanej w przepisie czekolady mozesz zrobić polewę z dwóch tabliczek mlecznej czekolady (musi być mleczna, bo polewa z gorzkiej jest za twarda do tego typu ciasta i się kruszy przy krojeniu)+100 g masła+4 łyżki mleka - wszysko rozpuszczone na parze. Ta polewa jest twardsza i lepiej znosi brak warunków chłodniczych. a żółtka do masy możesz ubić na parze - zmniejszajac ryzyko salmonelli. http://wielkiezarcie.com/przepis7313.html
A jak zrobić z tego tort? Upiec trzy kruche spody w tortownicy. A moze nawet i biszkopty, ale kruche ciasto, aby zmięknąć potrzebuje ciepła otoczenia - i doskonale będzie przyjmowało wilgoć z rozpływajacej sie masy serkowej, więc sugerowałabym to ciasto. Przełożyć masą twarogową - raz jasna, raz ciemna, całość zalać proponowaną polewą czekoladową
A może zrób aniołka,w sumie wygląda jak tort,postać musi 24 godziny żeby placki nabrały wilgotności z masy. To jeden z przepisów http://wielkiezarcie.com/przepis10970.html
Niedopisałam,echh...żeby moze pokombinować z masą i dodać do niej wiórki albo kawy,chyba nawet kawa byłaby lepsza,bo przez wiórki,które mogą zagęścić masę to coś może nie wyjść.
Potrzebuje przepis na smaczny najlepiej kawowy lub kokosowy tort ktory po zrobieniu nie bedzie musial byc w chlodnym miejscu/lodowce.
W tym roku sytuacja tego wymaga jesli ktos ma fajny przepisik prosze mi pomoc......Dziekuje
Tort jest ciastem przekładanym kremem (maślanym lub z bitej śmietany) - a ten wymaga lodówki. I każde ciasto tego typu postawione na dłużej na zewnątrz zacznie płynąć.
Pomyślałam o chatce Puchatce - to sernik na herbatnikach. ale moje dzieci zażyczyły sobie go kiedyś zamiast tortu. Świeczki były wbite w dach.. Po rozmrożeniu powinien on być kilka godzin na zewnątrz (poza lodówką), aby herbatniki zmiękły. Jednak przed podaniem zawsze i tak lądował w lodówce, aby czekolada nabrała twardości. Ale zamiast podanej w przepisie czekolady mozesz zrobić polewę z dwóch tabliczek mlecznej czekolady (musi być mleczna, bo polewa z gorzkiej jest za twarda do tego typu ciasta i się kruszy przy krojeniu)+100 g masła+4 łyżki mleka - wszysko rozpuszczone na parze. Ta polewa jest twardsza i lepiej znosi brak warunków chłodniczych. a żółtka do masy możesz ubić na parze - zmniejszajac ryzyko salmonelli.
http://wielkiezarcie.com/przepis7313.html
A jak zrobić z tego tort? Upiec trzy kruche spody w tortownicy. A moze nawet i biszkopty, ale kruche ciasto, aby zmięknąć potrzebuje ciepła otoczenia - i doskonale będzie przyjmowało wilgoć z rozpływajacej sie masy serkowej, więc sugerowałabym to ciasto. Przełożyć masą twarogową - raz jasna, raz ciemna, całość zalać proponowaną polewą czekoladową
A może zrób aniołka,w sumie wygląda jak tort,postać musi 24 godziny żeby placki nabrały wilgotności z masy.
To jeden z przepisów http://wielkiezarcie.com/przepis10970.html
Niedopisałam,echh...żeby moze pokombinować z masą i dodać do niej wiórki albo kawy,chyba nawet kawa byłaby lepsza,bo przez wiórki,które mogą zagęścić masę to coś może nie wyjść.