A lukier dopiero Ci się połamie, ja kiedyś oblałam tort białą czekoladą i nic się nie łamało, ale trzeba dodać trochę masła i mleka, a może lepiej pokryj tort właśnie masą cukrową jest bielusieńka, a z czekolady nie będziesz miała tortu białego tylko żółtawy.
CZym pokryć tort aby był biały i ozdoby z masy cukrowej przetrwały.Jak myslicie czy biała czekolada się sprawdzi.Proszę o rady.
Może zwykły lukier z cukru puru i soku z cytryny lub pomarańczy, czekolada może się łamać przy krojeniu
A lukier dopiero Ci się połamie, ja kiedyś oblałam tort białą czekoladą i nic się nie łamało, ale trzeba dodać trochę masła i mleka, a może lepiej pokryj tort właśnie masą cukrową jest bielusieńka, a z czekolady nie będziesz miała tortu białego tylko żółtawy.
Myśle,że basia19 dobrze doradziła:)Najlepsza będzie masa cukrowa-jest idealnie biała
Pozdrawiam:)
Zobacz np. ten http://wielkiezarcie.com/przepis31391.html
Dzięki za rady.Mam jeszcze jedno pytanie,jak zachowuje się masa jogurtowa,może ona będzie się nadawała do cukrowych dekoracji.