Forum

Kuchenne porady

biały tort

  • Autor: teska Data: 2009-05-03 10:17:34

    CZym pokryć tort aby był biały i ozdoby z masy cukrowej przetrwały.Jak myslicie czy biała czekolada się sprawdzi.Proszę o rady.

  • Autor: Tercia Data: 2009-05-03 10:30:30

    Może zwykły lukier z cukru puru i soku  z cytryny lub pomarańczy, czekolada może się łamać przy krojeniu

  • Autor: basia19 Data: 2009-05-03 11:22:08

    A lukier dopiero Ci się połamie, ja kiedyś oblałam tort białą czekoladą i nic się nie łamało, ale trzeba dodać trochę masła i mleka, a może lepiej pokryj tort właśnie masą cukrową jest bielusieńka, a z czekolady nie będziesz miała tortu białego tylko żółtawy.

  • Autor: justine75 Data: 2009-05-03 11:32:23

    Myśle,że basia19 dobrze doradziła:)Najlepsza będzie masa cukrowa-jest idealnie biała
    Pozdrawiam:)

  • Autor: justine75 Data: 2009-05-03 11:45:03

    Zobacz np. ten http://wielkiezarcie.com/przepis31391.html

  • Autor: teska Data: 2009-05-04 07:29:54

    Dzięki za rady.Mam jeszcze jedno pytanie,jak zachowuje się masa jogurtowa,może ona będzie się nadawała do cukrowych dekoracji.

Przejdź do pełnej wersji serwisu