Można mrozić jak najbardziej.Mam tylko jedną rade ułuż je na tacce tak aby się nie stykały i włóż do zamrażalnika, jak sie zamroża, to wtedy można je dać do woreczka. Podobnie postepuje sie z truskawkami.
Tak jak już dziewczyny pisały-można mrozić surowe kluski śląskie:)Zrób jak radzi grbe-rozłóż na tacce,zamroź i zsyp do woreczka. Oczywiście przed gotowaniem nie musisz ich rozmrażać-od razu wrzucaj na wrzątek. Ja tak mrożę pierogi,uszka,kluski śląskie,truskawki.
Mam pytanie czy mozna mrozic kluski slaskie czy potem nie beda mi sie rozwalaly w czasie gotowania
Z pewnoscia mozna.ja wielerazy mrozilam surowe kluski i zawsze bylyjak swiezutkie:)
oczywiście, przecież kupujemy takie mrożone :)
Można mrozić jak najbardziej.Mam tylko jedną rade ułuż je na tacce tak aby się nie stykały i włóż do zamrażalnika, jak sie zamroża, to wtedy można je dać do woreczka. Podobnie postepuje sie z truskawkami.
Tak jak już dziewczyny pisały-można mrozić surowe kluski śląskie:)Zrób jak radzi grbe-rozłóż na tacce,zamroź i zsyp do woreczka.
Oczywiście przed gotowaniem nie musisz ich rozmrażać-od razu wrzucaj na wrzątek.
Ja tak mrożę pierogi,uszka,kluski śląskie,truskawki.