Forum

Kuchenne porady

Strogonow

  • Autor: urszulka Data: 2009-05-05 08:30:17

    witam wszystkich zastanawiam sie jakie najlepiej nadaja sie ogórki do strogonowa kiszone czy konserwowe(dałam konserwowe ale w wielu przepisach czytam kiszone) i czy zageszczacie smietana czy tylko woda z mąka.Pozdrawiam

  • Autor: renataz36 Data: 2009-05-05 09:33:00

    Jak sama widzisz przepisy sa różne i pewnie smaki tez różne. Ja dodaję kiszone ogórki i zagęszczam tylko mąką bez śmietany i jest pycha. Pozdrówka

  • Autor: as Data: 2009-05-05 09:48:17

    Ja daję kiszone ogórki i nie daję mąki tylko śmietane. Taki mam przepis i dla mnie pyszny. Jest to chyba przepis Makłowicza na dziczyznę ale ja robie najczęściej z indyka bo mięso jest miększe:)

  • Autor: evro Data: 2009-05-05 11:17:51

    ale w orginalnym przepisie nie występują ogórki tylko pieczarki, ten z ogórkami to wariacja na temat.Jak już to skłaniałabym się do kiszonych, które są bliższe kuchni rosyjskiej np.w soljance

  • Autor: justine75 Data: 2009-05-05 11:43:53

    A ja robię wg przepisu śp Maćka Kuronia-wołowina(zamiennie daje czasem wieprzowinę),cebula,pieczarki,koncentrat pomidorowy,bulion,chyba listek,zagęszczam odrobiną mąki.A z ogórkami to chyba nawet nie jadłam
    Tak że widzisz,Urszulko,każdy robi inaczej:)
    Pozdrawiam

  • Autor: urszulka Data: 2009-05-05 13:43:07

    Dziekuje wszystkim.

Przejdź do pełnej wersji serwisu