witam wszystkich zastanawiam sie jakie najlepiej nadaja sie ogórki do strogonowa kiszone czy konserwowe(dałam konserwowe ale w wielu przepisach czytam kiszone) i czy zageszczacie smietana czy tylko woda z mąka.Pozdrawiam
Ja daję kiszone ogórki i nie daję mąki tylko śmietane. Taki mam przepis i dla mnie pyszny. Jest to chyba przepis Makłowicza na dziczyznę ale ja robie najczęściej z indyka bo mięso jest miększe:)
ale w orginalnym przepisie nie występują ogórki tylko pieczarki, ten z ogórkami to wariacja na temat.Jak już to skłaniałabym się do kiszonych, które są bliższe kuchni rosyjskiej np.w soljance
A ja robię wg przepisu śp Maćka Kuronia-wołowina(zamiennie daje czasem wieprzowinę),cebula,pieczarki,koncentrat pomidorowy,bulion,chyba listek,zagęszczam odrobiną mąki.A z ogórkami to chyba nawet nie jadłam Tak że widzisz,Urszulko,każdy robi inaczej:) Pozdrawiam
witam wszystkich zastanawiam sie jakie najlepiej nadaja sie ogórki do strogonowa kiszone czy konserwowe(dałam konserwowe ale w wielu przepisach czytam kiszone) i czy zageszczacie smietana czy tylko woda z mąka.Pozdrawiam
Jak sama widzisz przepisy sa różne i pewnie smaki tez różne. Ja dodaję kiszone ogórki i zagęszczam tylko mąką bez śmietany i jest pycha. Pozdrówka
Ja daję kiszone ogórki i nie daję mąki tylko śmietane. Taki mam przepis i dla mnie pyszny. Jest to chyba przepis Makłowicza na dziczyznę ale ja robie najczęściej z indyka bo mięso jest miększe:)
ale w orginalnym przepisie nie występują ogórki tylko pieczarki, ten z ogórkami to wariacja na temat.Jak już to skłaniałabym się do kiszonych, które są bliższe kuchni rosyjskiej np.w soljance
A ja robię wg przepisu śp Maćka Kuronia-wołowina(zamiennie daje czasem wieprzowinę),cebula,pieczarki,koncentrat pomidorowy,bulion,chyba listek,zagęszczam odrobiną mąki.A z ogórkami to chyba nawet nie jadłam
Tak że widzisz,Urszulko,każdy robi inaczej:)
Pozdrawiam
Dziekuje wszystkim.