Forum

Kuchenne porady

ryba w panierce

  • Autor: arabis Data: 2009-05-05 13:33:11

    Mam do Was pytanie, jak zrobic mrożona rybke w panierce tak by panierka nie odpadła??? do tej pory albo mi spadała, albo najpierw rozmrażałam, potem dawałam make, jajko i na koniec bułke ale tak mój małżonek nie lubi... nie wiem co zrobić. Macie jakieś spooby?

  • Autor: ulla* Data: 2009-05-05 13:50:14

    W wyszukiwarce wpisz ryba w panierce,na forum jest dużo wątków na ten temat,nawet niedawno ja się o to pytałam i dostałam cenne rady.Teraz moje smażone rybki są pyszneeeeee....pozdrawiam

  • Autor: ulla* Data: 2009-05-05 14:07:20

    Coś uciekło,pisałam...., Musisz przede wszystkim rozmrozić do końca rybę,wtedy dopiero smażyć,najlepiej na kilka godzin,możesz na noc rozmrozić. Obtaczam w mące,jajku i bułce tartej i na patelnię,musi się udać!

  • Autor: as Data: 2009-05-05 14:41:11

    Ja robię tak jak piszesz i panierka na rybie dobrze się trzyma i ryba jest smaczna. Tylko ja używam płaty a nie kostkę. Raz skusiłam sie na kostke i po usmarzeniu była lekka papka. Podgrzałam w mikrofali by ja uratować i całkim się rozciapała. Nigdy nie kupię ryby w kostce. tylko płaty.

  • Autor: moni01011 Data: 2009-05-05 15:10:10

    J dobrze rozmrażam rybę , wycieram do sucha papierowym ręczniczkiem przyprawiam do smaku (przyprawa do rybKAMIS) i obtaczam w mące , jajku znowu w mące i jajku i od razu na patelnie i smażę tylko na maśle .Pycha polecam , oczywiście najlepsze są płaty lub filety rybne najlepiej amur lub sandacz .

  • Autor: lubczyk69 Data: 2009-05-05 17:06:48

    Wymieszaj mąkę z solą i mieloną papryką. Obtocz w tym zamrożoną rybę i odstaw na bok na 10 minut.
    W tym czasie sól rozmrozi nieco powierzchnię ryby i panierka stanie się lekko wilgotna. Nie zwlekaj dłużej i kładź tak przygotowaną rybę na gorący tłuszcz i smaż na średnim ogniu ze wszystkich stron.
    W ten sposób otrzymasz chrupką i pyszną panierkę tzn. to o co Ci chodzi.

  • Autor: Alicja1 Data: 2009-05-05 22:50:45

    czesc ! ja do bulki dodaje troche platkow pszennych, tak pol na pol.

  • Autor: gosiekb Data: 2009-05-08 02:51:44

    Ja tez zawsze rozmrazam rybe do konca i osuszam papierowym recznikiem, panieruje przewaznie bulka tarta - jajko - bulka tarta, panierka nigdy mi nie odchodzi

Przejdź do pełnej wersji serwisu