Lajan, ja też zdębiałam czytając, że ten "dół" jeszcze Cię trzyma. Nawet smutno mi się zrobiło, bo coś czuję, że to musi byc ważny powód. Przygnębienie trzyma Cię już długo. Wyraźnie "ktoś", "coś" utkwiło kolcem w sercu. Gdybyśmy tylko mogli pomóc...? Przytulam i ślę serdeczności. Wiele "GG" czeka na Ciebie gdybyś chciał się wygadać a w tym moje.
Serdecznie dziękuję za ciepłe słowa. Zadaję sobie pytanie, dlaczego za dobro, za okazanie serca, za pomoc bezinteresowną, za zangażowanie, toksyczni ludzie odpłacają złem. Nie pomoże żadne tłumaczenie, żadne działanie, Oni są górą. Stłamszono moją uczciwość, serdeczność i szczerość. Zgaszono radość. Jestem codziennie na WŻ, czytam i nie mogę się zmusić do pisania. A to bardzo boli...
Lajan Kochany Dobrze zrozumiałam, ze Twój dół jest związany z kims z WŹ?
A teraz druga sprawa- nie ma sensu próbowa odpowiadac na takie pytania "dlaczego za dobro odpłacono mi złem", bo nie ma na nie dobrej odpowiedzi. Tzn konstruktywnej. Tak po prostu czasem jest. Choć nie powinno. Trzeba wyrobić w sobie mechanizmy obronne. Nie dać sie wykorzystywać, a przede wszystkim- nie dać się zranić. Nikt nie jest na tyle ważny, zeby miał możliwość ingerowania w Nasze wnetrza. Chyba, ze sami go wpuścimy. Pozwalając na to sami sprawiamy, ze toksyczni ludzie są górą. A na to pozwolić nie mozna.
Piszesz, o swoim ogromnym dole, ale mam trochę wrażenie, zę zamykasz się w poczuciu krzywdy. A po co? Nie lepiej się zastanowić, jak na przyszłość temu zapobiec.
Pomyśle jeszcze, a teraz cię przytulę - wirtualnie, ale mocno.
Agik, to nie jest związane z WŻ, tutaj wstępuję aby nabrać otuchy do życia. Wszystkich BARDZO WAS LUBIĘ. To dotyczy dwóch typów z pracy. Byłem już cały miesiąc na zwolnieniu lekarskim aby się odstresować, nie dam im satysfakcji abym się zwolnił, pracować nie muszę, lubię to co robię i uważam, że robię dobrze. Dzisiaj jestem trzeci dzień znowu w pracy. Zobaczę jak potoczy się dalej.. Ich zachowanie to klasyczny mobing. Daję im szansę na uspokojenie sytuacji lub idę do Prokuratora ze skargą.
Nie znam sytuaacji, natomiast co jakiś czas spotykam się z absurdalnymi i niesprawiedliwymi zachowaniami. Niektórzy ludzi wydają niesprawiedliwe i jednostronne sądy, są agresywni, nietolerancyjni, nieempatyczni, złośliwi częściej niż inni. Nieświadomie czynią zło.
Ot przykład: Chłopczyk gra z ciocią w piłkę na działce. Ciotka kopie w piłkę tak mocno, że nie jest w stanie jej odebrać, piłka przelatuje obok niego i ląduje hen z tyłu za jego plecami. Ciotka woła z emfazą "Ale masz dziurawe nooogi!!!" Chłopczyk staje wyraźnie dotknięty słowami ciotki, smutnieje, spuszcza głowę. Po chwili kopie szyszkę tak, aby trafić w ciotkę. Kobieta krzyczy ze złością "No! Co to było, co?! Co to było?!" Nie rozumie, skąd wzięła się reakcja chłopczyka.
I dlaczego ja się dziwię, że ona na mnie krzyczy stojąc pod płotem, zamiast spokojnie porozmawiać... Podobno ponad 50% społeczeństwa ma zaburzenia psychiczne. Ciekawe do której części sama należę :D
Natomiast cały czas czekam Lajanie na pozytywne rozwiązanie sprawy mobingu w Twojej pracy. I zaglądam w poszukiwaniu jakiejś dobrej wiadomości.
Janku Kochany :* Nie za bardzo wypada mi wnikać w sytuację... ale bardzo, ale to bardzo niepokoją mnie Twoje powracające jak jakas cholera doły... Sytuacja któą przytoczyłes ( tak na rachunek prawdopodobieństwa) raczej powinna wywołać wku... rzenie, niż doła. Wściekłość, złość, gniew, pragnienie odbicia się... Nie wiem, czy gnojki zagrały na jakiejś bardzo delikatnej strunie, czy to tylko "maskownica", a probem wypychasz... Naprawdę - nie wnikam... Chciałabym raczej Cię jakoś pocieszyć, przytulić, pogłaskać. Powiedz- co mogłoby Ci pomóc? tak chociaż trochę? Jak się wygadasz? Jak rozwiązesz problem?
A tak w ogóle, to to jest ten czas, ze ruszam w Polskę. Więc pewnie jakoś tak pod koniec maja będę w twoich okolicach. Zobaczysz, jak Ci skopię tyłek :*
Trza się nie dać!!! Smutek, rozdrażnienie jest ludzką rzeczą, nie ma się czego wstydzić, ale trzeba się tez podnieść, otrzepać, strzepac kurz z sandałów i zawsze pamiętać, ze BYLE KTO CIĘ NIE OBRAZI!!! Ty Lajanie Kochany tez się podniesiesz!!! Tylko zaczać trzeba.
Wczoraj w telewizji ogladalam program dotyczacy zamordowania dziewczyny 16-to letniej. Rodzice zamordowanej corki opowiadali o swoim zyciu 2 lata po tej tragedi. Postanowili, ze nie dopuszcza mysli o zemscie, nie zakopia sie w smutku i w rozpaczy, ze zycie musi isc dalej i ze Oni wybrali zycie. Przebaczyli chlopcu, ktory zabil ich corke, bo nie chcieli zostac nastepnymi ofiarami mordercy.
Ja bylam bardzo wzruszona, nie wiem, czy ja bym dala rade tak myslec,,,
Tak wiec nie pozwol Lajanie tym zlym ludziom zatruwac dalsze dni Twojego zycia.
Badz dumny z Siebie i przebacz im, bo tylko wtedy bedziesz mogl pojsc do przodu,,,,,,
Trzymaj sie Lajan. Rób swoje i nie przejmuj się. Jeżeli rzeczywiście sytuacja zrobi się okropna to trudno zgłoś gdzie trzeba. Nie rozmyślaj tylko olewaj ich. Jeszcze lepiej to bądź uprzejmy dla nich. Zło dobrem zwyciężaj ale nie dawaj się wykorzystywać. Twojej dobroci i uprzejmości moga nie znieść:)
OOOO, to teraz zrozumialam. Oczywiscie, ze musza Cie przeprosic,!!! Mobing jest straszny dla kazdego i obojetnie w jakim wieku go dotknie. Nos glowe wysoko i nie daj sobie zrobic krzywdy, u nas za mobing w miejscu pracy, szkole dostaje sie odszkodowanie.
PS, widzisz ile ludzi Ci tutaj na WZ pomoze, poradzi, przytuli:)
Lajan znając Ciebie wiem, że normalnie zareagowałbyś na mój żart "zaczepkę". Musi być na prawdę źle.....trzymaj się...Nigdy nie jest tak źle aby nie mogło być lepiej... Bahus
Moj drogi Lajanie, nie tak łatwo stłamsić uczciwość, serdeczność i szczerość - przynajmniej w Tobie, to siedzi w Tobie i nic tego nie zmieni, radość też wróci. Olej ich, że tak nieładnie napisze o tych toksycznych ludziach. Pomyśl o tych, którzy Ciebie doceniają i lubią i zaraz będzie Ci lżej na duszy. Ci wszyscy źli nie zasługują na to , żeby się nimi przejmować. Jestem z Tobą i mocno trzymam kciuki za Ciebie bo wiem , że wygrasz!!!!
Lajanie, rzadko wpadam ostatnio, ale akurat weszlam i co widze? Ktos robi Tobie przykrosci i problemy!!! Niesamowite, ze sa tacy ludzie, przeciez Ty jestes tak niekonfliktowym czlowiekiem, Ty kochasz caly swiat i nagle taka przykrosc. Postaraj sie jakos z tego wyjsc i jesli zajdzie potrzeba to zlgos gdzie mozesz. Wazne zebys z tego wyszedl no i postaraj sie tym nieco mniej przejmowac. Wiem to sie latwo mowi, ale .... przytulam i trzymam kciuki.
Lajanie tacy ludzie sa niestety wszedzie. Nic tego nie zmieni trzeba przejsc ponad to i...wiecej akurat im nie pomagac! Pomysl o tym ilu ludziom pomogles ktorzy byli wdzieczni i umieli to docenic i wykorzystac z pozytkiem dla siebie i radosciá dla obu stron.Takim zawsze warto pomoc. Pamietaj, ze Twe dobre uczynki nie sa gorsze przez to, ze ktos nie okazal sie byc ich godny czy nie potrafil ich dojrzec. Moze rada na przyszlosc/ nie chce Cie w jakis sposob pouczac czy tez nic narzucac lecz jedynie podzielic sie wlasnym doswiadczeniem) pomagajac rob to dla siebie bo chcesz, nie oczekujac niczego i nigdy wbrew sobie. Pomagaj tylko wtedy gdy wiesz, ze twa pomoc jest potrzebna gdyz czasem szkoda czasu i atlasu a wbrew woli nikomu nie pomozesz wrecz przeciwnie - Twa chec pomocy moze byc odebrana opatrznie jako narzucona czy "wtracanie sie". Nie wiem jaka masz sytuacje - to tylko przyklady ktore mialam w moim zyciu i dzieki wyciagnietym wnioskom duzo lepiej radze sobie z tymi sprawami! Glowa do gory!
Lajanie jesli chodzi o mobbing to inna bajka. Im wiecej reaguje tym wiecej wywoluje to kontrareakcje. Oni sa Tacy mali w stosunku do Ciebie. Moze boja sie o wlasny stolek itp i dlatego Cie mobbinguja bo jestes lepszy dokladniejszy itp.? jesli rozmowy nie pomagaja to trzeba isc droga oficialna niestety...
Piję piwo za Lajana bardzo dobre, proszę Pana... Siadaj z nami, schrup rzodkiewkę lajanówki też konewkę wypij, bo i my pijemy - z Tobą beczkę soli zjemy!
Kiedy Ci smutno, zmartwienie masz, kiedy radośnie, wesoło, witaj wśród Nas. Na troski i smutki wnet zaradzimy, będzie wesoło, razem się zabawimy. Przy nas nie straszne żadne zadania, tutaj kłopoty nie mają nic do gadania. Na każdą troskę balsam tutaj mamy, jak z biedy wybrnąć radę wnet damy. Więc nos do góry wysoko nosimy, żadnych lamentów tu nie znosimy.
tez pije piwo za lajana chocby nawet do rana pogoda taka piekna a ja pije piwko jak rzeka :) siupne wiec za jego zdrowko aby humorek mu wrocil szybko :) SIUP LAJAN!!!!!!
Lajan nasz ma wielkie zmartwienie Może w nas bedzie miał ukojenie Razem zasiądźmy przy kieliszkach z wódką Niech to będzie jakąś na zmartwienia odtrutką Dobrze jest gdy możemy spotkać się w grupie Pocieszyć Lajana i przekonać go by miał kłopoty w d..ie Poza tym smutno w kawiarence sie zrobiło gdy takiego Gościa nam ubyło Zwierzaki tęsknią wchodzą nam pod nogi a na stole ciągle czekają pierogi... Od jutra kawka i rurki z bitą śmietaną niech wszystkie kłopoty będą zabliźnioną raną!!!
Lajanku, jak dobrze, że już z nami jesteś! Dawaj i dla mnie jakiegoś cmoka,jak wszystkim, to mi też!! Za to ode mnie też masz wielkiego cmoka!! Ccccmmookk!!
Crystal, czasami człowiek się smuci, dobry humor marnieje lub porzuci. Lecz kiedy tak wszyscy wspominają, otuchy, chęci do życia dodają. I znowu coś w sercu topnieje, jest wtedy radośnie, Ono się śmieje. Trudno powagę na twarzy zachować, siedzieć w cieniu, głowę w piasek chować. Z Wami radośniej, troski znikają, tak miło gdy wszyscy się przekomarzają.
Lajanku, dobrze, że wraca Ci humor i że smutki odchodzą, a za wierszyk i buziaki, serdecznie dziękuję. Jak, to kiedyś pewna Pani śpewała: Jesteś lekiem na całe zło!!!
Użytkownik Bodek napisał w wiadomości: > tez pije piwo za lajanachocby nawet do ranapogoda taka pieknaa ja pije piwko > jak rzeka :) siupne wiec za jego zdrowkoaby humorek mu wrocil szybko :)SIUP > LAJAN!!!!!!
No tak Ty nie przepuścisz żadnej okazji .....każda dobra :D :D :D Bahus
Lajanie, przyłączam się do życzeń, aby to, co Cię boli, wkurza i dołuje - szybko się skończyło i odwróciło na dobre. Pozdrawiam i solidaryzuję się z Tobą, sama często mam "doła" przez pracę! Trzymaj się!
Wspólny plan dziś ustalamy, ktoś nas dołuje? To go olewamy. Życie tak szybko nam upływa a przez takich... i zdrowia ubywa. Oni radość... to widzę z tego mają, że Nas dołują i Nam dowalają. Ustąpić im? No nie daj Boże! Są inni, lepsi, może ktoś pomoże? Na takich chamów opór damy, to nie pomoże? W sądzie się spotkamy. Dzisiaj jak szczury, wszystko podgryzają, jak dokuczą to awans mają. Powiedz im w oczy, to łeb spuszczają, Oni niewinni, ich tylko naciskają. Karierowicze, po trupach do celu, lecz jesteśmy mocniejsi, nas jest wielu. Zamiast więc czas po kątach marnować, trzeba zacząć chamów piętnować. Ten cham co mi życie marnuje, też czasami jest tu i to czytuje. Więc ostrzegam, szczury pamiętajcie, lepiej w spokoju uczciwych zostawiajcie. W jedności siła, My się nie damy, zwycięży dobro a chamów pognamy.
Lajanku! jak miło Cię słyszeć! A wierszyk- święta prawda! też to przerabiałam kiedyś! efekt był taki,że sama znalazłam sobie lepsza pracę, A Ci szydercy- karierowicze dostali w końcu wypowiedzenie!
napisal w kawiarence, ze ma WIELKIEGO DOLA :(((
moze nasze dobre fluidy pomoga?
sle ode mnie mase!!!
Użytkownik tineczka napisał w wiadomości:

> napisal w kawiarence, ze ma WIELKIEGO DOLA :(((moze nasze dobre fluidy
> pomoga?sle ode mnie mase!!!
Lajanowi baby trzeba a nie fluidów !!!!!!!!
Bahus
Lajan, ja też zdębiałam czytając, że ten "dół" jeszcze Cię trzyma. Nawet smutno mi się zrobiło, bo coś czuję, że to musi byc ważny powód. Przygnębienie trzyma Cię już długo. Wyraźnie "ktoś", "coś" utkwiło kolcem w sercu. Gdybyśmy tylko mogli pomóc...? Przytulam i ślę serdeczności. Wiele "GG" czeka na Ciebie gdybyś chciał się wygadać a w tym moje.
Serdecznie dziękuję za ciepłe słowa. Zadaję sobie pytanie, dlaczego za dobro, za okazanie serca, za pomoc bezinteresowną, za zangażowanie, toksyczni ludzie odpłacają złem. Nie pomoże żadne tłumaczenie, żadne działanie, Oni są górą. Stłamszono moją uczciwość, serdeczność i szczerość. Zgaszono radość. Jestem codziennie na WŻ, czytam i nie mogę się zmusić do pisania. A to bardzo boli...
No to się nie zmuszaj... może przeczekaj?
A ja w międzyczasie się do Ciebie uśmiechnę :)))))))
Trzymaj się, Lajanie!
Lajan Kochany
Dobrze zrozumiałam, ze Twój dół jest związany z kims z WŹ?
A teraz druga sprawa- nie ma sensu próbowa odpowiadac na takie pytania "dlaczego za dobro odpłacono mi złem", bo nie ma na nie dobrej odpowiedzi. Tzn konstruktywnej. Tak po prostu czasem jest. Choć nie powinno.
Trzeba wyrobić w sobie mechanizmy obronne. Nie dać sie wykorzystywać, a przede wszystkim- nie dać się zranić.
Nikt nie jest na tyle ważny, zeby miał możliwość ingerowania w Nasze wnetrza. Chyba, ze sami go wpuścimy.
Pozwalając na to sami sprawiamy, ze toksyczni ludzie są górą. A na to pozwolić nie mozna.
Piszesz, o swoim ogromnym dole, ale mam trochę wrażenie, zę zamykasz się w poczuciu krzywdy. A po co?
Nie lepiej się zastanowić, jak na przyszłość temu zapobiec.
Pomyśle jeszcze, a teraz cię przytulę - wirtualnie, ale mocno.
Agik, to nie jest związane z WŻ, tutaj wstępuję aby nabrać otuchy do życia. Wszystkich BARDZO WAS LUBIĘ. To dotyczy dwóch typów z pracy. Byłem już cały miesiąc na zwolnieniu lekarskim aby się odstresować, nie dam im satysfakcji abym się zwolnił, pracować nie muszę, lubię to co robię i uważam, że robię dobrze. Dzisiaj jestem trzeci dzień znowu w pracy. Zobaczę jak potoczy się dalej.. Ich zachowanie to klasyczny mobing. Daję im szansę na uspokojenie sytuacji lub idę do Prokuratora ze skargą.
Nie znam sytuaacji, natomiast co jakiś czas spotykam się z absurdalnymi i niesprawiedliwymi zachowaniami. Niektórzy ludzi wydają niesprawiedliwe i jednostronne sądy, są agresywni, nietolerancyjni, nieempatyczni, złośliwi częściej niż inni. Nieświadomie czynią zło.
Ot przykład:
Chłopczyk gra z ciocią w piłkę na działce. Ciotka kopie w piłkę tak mocno, że nie jest w stanie jej odebrać, piłka przelatuje obok niego i ląduje hen z tyłu za jego plecami.
Ciotka woła z emfazą "Ale masz dziurawe nooogi!!!"
Chłopczyk staje wyraźnie dotknięty słowami ciotki, smutnieje, spuszcza głowę. Po chwili kopie szyszkę tak, aby trafić w ciotkę.
Kobieta krzyczy ze złością "No! Co to było, co?! Co to było?!"
Nie rozumie, skąd wzięła się reakcja chłopczyka.
I dlaczego ja się dziwię, że ona na mnie krzyczy stojąc pod płotem, zamiast spokojnie porozmawiać...
Podobno ponad 50% społeczeństwa ma zaburzenia psychiczne. Ciekawe do której części sama należę :D
Natomiast cały czas czekam Lajanie na pozytywne rozwiązanie sprawy mobingu w Twojej pracy. I zaglądam w poszukiwaniu jakiejś dobrej wiadomości.
Janku Kochany :*
Nie za bardzo wypada mi wnikać w sytuację... ale bardzo, ale to bardzo niepokoją mnie Twoje powracające jak jakas cholera doły...
Sytuacja któą przytoczyłes ( tak na rachunek prawdopodobieństwa) raczej powinna wywołać wku... rzenie, niż doła. Wściekłość, złość, gniew, pragnienie odbicia się... Nie wiem, czy gnojki zagrały na jakiejś bardzo delikatnej strunie, czy to tylko "maskownica", a probem wypychasz...
Naprawdę - nie wnikam...
Chciałabym raczej Cię jakoś pocieszyć, przytulić, pogłaskać.
Powiedz- co mogłoby Ci pomóc? tak chociaż trochę?
Jak się wygadasz?
Jak rozwiązesz problem?
A tak w ogóle, to to jest ten czas, ze ruszam w Polskę. Więc pewnie jakoś tak pod koniec maja będę w twoich okolicach. Zobaczysz, jak Ci skopię tyłek :*
Trza się nie dać!!! Smutek, rozdrażnienie jest ludzką rzeczą, nie ma się czego wstydzić, ale trzeba się tez podnieść, otrzepać, strzepac kurz z sandałów i zawsze pamiętać, ze BYLE KTO CIĘ NIE OBRAZI!!!
Ty Lajanie Kochany tez się podniesiesz!!!
Tylko zaczać trzeba.
No :*
Drogi Lajanie! Główka do góry! Nie dawaj im satysfakcji.
Miałam kiedyś taką nauczycielkę która ciągle powtarzała takie słowa ...rób komuś dobrze a będzie Ci źle...chyba miała rację
Wczoraj w telewizji ogladalam program dotyczacy zamordowania dziewczyny 16-to letniej. Rodzice zamordowanej corki opowiadali o swoim zyciu 2 lata po tej tragedi. Postanowili, ze nie dopuszcza mysli o zemscie, nie zakopia sie w smutku i w rozpaczy, ze zycie musi isc dalej i ze Oni wybrali zycie.
Przebaczyli chlopcu, ktory zabil ich corke, bo nie chcieli zostac nastepnymi ofiarami mordercy.
Ja bylam bardzo wzruszona, nie wiem, czy ja bym dala rade tak myslec,,,
Tak wiec nie pozwol Lajanie tym zlym ludziom zatruwac dalsze dni Twojego zycia.
Badz dumny z Siebie i przebacz im, bo tylko wtedy bedziesz mogl pojsc do przodu,,,,,,
Sciskam cieplo
tineczka
Tineczka j/w do Agik. Ja nie mam co wybaczać, niech Oni mnie przeproszą.
Trzymaj sie Lajan. Rób swoje i nie przejmuj się. Jeżeli rzeczywiście sytuacja zrobi się okropna to trudno zgłoś gdzie trzeba. Nie rozmyślaj tylko olewaj ich. Jeszcze lepiej to bądź uprzejmy dla nich. Zło dobrem zwyciężaj ale nie dawaj się wykorzystywać. Twojej dobroci i uprzejmości moga nie znieść:)
OOOO, to teraz zrozumialam. Oczywiscie, ze musza Cie przeprosic,!!! Mobing jest straszny dla kazdego i obojetnie w jakim wieku go dotknie.
Nos glowe wysoko i nie daj sobie zrobic krzywdy, u nas za mobing w miejscu pracy, szkole dostaje sie odszkodowanie.
PS, widzisz ile ludzi Ci tutaj na WZ pomoze, poradzi, przytuli:)
Lajan znając Ciebie wiem, że normalnie zareagowałbyś na mój żart "zaczepkę". Musi być na prawdę źle.....trzymaj się...Nigdy nie jest tak źle aby nie mogło być lepiej...
Bahus
Bahusie doszedłeś juz do siebie ? Tak długo Cię nie było widać i nagle te zdjęcia Młodych ...Nawet nas nie połaskotałeś weselnym menu :)
Trzymaj się Lajanie :)
Moj drogi Lajanie, nie tak łatwo stłamsić uczciwość, serdeczność i szczerość - przynajmniej w Tobie, to siedzi w Tobie i nic tego nie zmieni, radość też wróci. Olej ich, że tak nieładnie napisze o tych toksycznych ludziach. Pomyśl o tych, którzy Ciebie doceniają i lubią i zaraz będzie Ci lżej na duszy. Ci wszyscy źli nie zasługują na to , żeby się nimi przejmować. Jestem z Tobą i mocno trzymam kciuki za Ciebie bo wiem , że wygrasz!!!!
Lajanie, rzadko wpadam ostatnio, ale akurat weszlam i co widze? Ktos robi Tobie przykrosci i problemy!!! Niesamowite, ze sa tacy ludzie, przeciez Ty jestes tak niekonfliktowym czlowiekiem, Ty kochasz caly swiat i nagle taka przykrosc. Postaraj sie jakos z tego wyjsc i jesli zajdzie potrzeba to zlgos gdzie mozesz. Wazne zebys z tego wyszedl no i postaraj sie tym nieco mniej przejmowac. Wiem to sie latwo mowi, ale .... przytulam i trzymam kciuki.
Lajanku kochany!!! Jesteś wspaniałym człowiekiem!! I wszyscy tutaj wiedzą o tym!! Trzymaj się i nie daj się!!!! Buziaki i pozdrowienia!!!
nie daj sie zlym myslom i nie daj sie zmienic jakims ludziom.
Lajanie tacy ludzie sa niestety wszedzie. Nic tego nie zmieni trzeba przejsc ponad to i...wiecej akurat im nie pomagac! Pomysl o tym ilu ludziom pomogles ktorzy byli wdzieczni i umieli to docenic i wykorzystac z pozytkiem dla siebie i radosciá dla obu stron.Takim zawsze warto pomoc. Pamietaj, ze Twe dobre uczynki nie sa gorsze przez to, ze ktos nie okazal sie byc ich godny czy nie potrafil ich dojrzec.
Moze rada na przyszlosc/ nie chce Cie w jakis sposob pouczac czy tez nic narzucac lecz jedynie podzielic sie wlasnym doswiadczeniem) pomagajac rob to dla siebie bo chcesz, nie oczekujac niczego i nigdy wbrew sobie. Pomagaj tylko wtedy gdy wiesz, ze twa pomoc jest potrzebna gdyz czasem szkoda czasu i atlasu a wbrew woli nikomu nie pomozesz wrecz przeciwnie - Twa chec pomocy moze byc odebrana opatrznie jako narzucona czy "wtracanie sie". Nie wiem jaka masz sytuacje - to tylko przyklady ktore mialam w moim zyciu i dzieki wyciagnietym wnioskom duzo lepiej radze sobie z tymi sprawami! Glowa do gory!
Lajanie jesli chodzi o mobbing to inna bajka. Im wiecej reaguje tym wiecej wywoluje to kontrareakcje. Oni sa Tacy mali w stosunku do Ciebie. Moze boja sie o wlasny stolek itp i dlatego Cie mobbinguja bo jestes lepszy dokladniejszy itp.? jesli rozmowy nie pomagaja to trzeba isc droga oficialna niestety...
slem fluidy a Ty sie trzymaj Lajanie i niech sloneczko dola wygoni daaaaaalekooooo!
Lajanie, jak było dzisiaj w pracy? Zauważyłeś jakąś zmianę? Jak się czujesz?
Piję piwo za Lajana
bardzo dobre, proszę Pana...
Siadaj z nami, schrup rzodkiewkę
lajanówki też konewkę
wypij, bo i my pijemy -
z Tobą beczkę soli zjemy!
cmoki
Kiedy Ci smutno, zmartwienie masz,
kiedy radośnie, wesoło, witaj wśród Nas.
Na troski i smutki wnet zaradzimy,
będzie wesoło, razem się zabawimy.
Przy nas nie straszne żadne zadania,
tutaj kłopoty nie mają nic do gadania.
Na każdą troskę balsam tutaj mamy,
jak z biedy wybrnąć radę wnet damy.
Więc nos do góry wysoko nosimy,
żadnych lamentów tu nie znosimy.
To, odetchnelam,
Poeta zyje,
I znowu rymuje:)
Buziaki Lajanie!
tez pije piwo za lajana
chocby nawet do rana
pogoda taka piekna
a ja pije piwko jak rzeka :)
siupne wiec za jego zdrowko
aby humorek mu wrocil szybko :)
SIUP LAJAN!!!!!!
A co tam! Nic, że wątroba szwankuje,
jak za Lajana, to i ja "powinkuje".
Niech gra muzyka, niech pokój wiruje,
w górę kielichy, nasz Lajan "smutkuje".
Siupnijmy do dna, spotkajmy się w kupie,
może Lajan się uśmiechnie, głupków będzie miał w d...?
Lajan nasz ma wielkie zmartwienie
Może w nas bedzie miał ukojenie
Razem zasiądźmy przy kieliszkach z wódką
Niech to będzie jakąś na zmartwienia odtrutką
Dobrze jest gdy możemy spotkać się w grupie
Pocieszyć Lajana i przekonać go by miał kłopoty w d..ie
Poza tym smutno w kawiarence sie zrobiło
gdy takiego Gościa nam ubyło
Zwierzaki tęsknią wchodzą nam pod nogi
a na stole ciągle czekają pierogi...
Od jutra kawka i rurki z bitą śmietaną
niech wszystkie kłopoty będą zabliźnioną raną!!!
Marcia
, :)))
MARCIA cccccccccccccccccccmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmoooooooooooooooooooooookkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk !!!!
A ja! A ja! Ja też chcę cmoka
Smakosiu! Mlask , mlask, cccccccmokkkkkuseeeekkkkkkkkkkkkkkkkkkk
ja tez chce dostac cmoka:((((
Tineczka, dla Ciebie też coś mam,
za pamięć, wspomnienie, całusa Ci dam.
Lajanku, jak dobrze, że już z nami jesteś! Dawaj i dla mnie jakiegoś cmoka,jak wszystkim, to mi też!! Za to ode mnie też masz wielkiego cmoka!! Ccccmmookk!!
Oj ! Kropcia, dla Ciebie słów wiele,
uśmiechnięta i te radosne Twe trele.
Nagrodzić Ci też to chciałem,
dawaj ta łapka... ucałowałem.
LAJAN! Jak dobrze znów zacząc czytac TWOJE miluskie wierszyki!
Crystal, czasami człowiek się smuci,
dobry humor marnieje lub porzuci.
Lecz kiedy tak wszyscy wspominają,
otuchy, chęci do życia dodają.
I znowu coś w sercu topnieje,
jest wtedy radośnie, Ono się śmieje.
Trudno powagę na twarzy zachować,
siedzieć w cieniu, głowę w piasek chować.
Z Wami radośniej, troski znikają,
tak miło gdy wszyscy się przekomarzają.
Lajanku, dobrze, że wraca Ci humor i że smutki odchodzą, a za wierszyk i buziaki, serdecznie dziękuję. Jak, to kiedyś pewna Pani śpewała: Jesteś lekiem na całe zło!!!
Lajanku,
Twoj calus uratowal mi dzien, zmeczenie pofrunelo gdzies tam:))
Zabieram sie do nastepnego projektu ogrodowego,,,,
LAJAN!
Widac wracaz do zycia z nami ,
zarłokami!
A Ty kochana Tineczko "szalona" - przystopuj trochę, bo sama niedługo nie poznasz swojego ogrodu hihihi.. Buziaki i dla Ciebie!
Kropciu, prosze napisz do do mojej Mamy, bo jej nic i nikt nie dogodzi:))) Ogrod ma byc tip top w 5 sekund:))))
Buziaki sle!
Użytkownik Bodek napisał w wiadomości:
> tez pije piwo za lajanachocby nawet do ranapogoda taka pieknaa ja pije piwko
> jak rzeka :) siupne wiec za jego zdrowkoaby humorek mu wrocil szybko :)SIUP
> LAJAN!!!!!!
No tak Ty nie przepuścisz żadnej okazji .....każda dobra :D :D :D
Bahus
Lajanie, przyłączam się do życzeń, aby to, co Cię boli, wkurza i dołuje - szybko się skończyło i odwróciło na dobre.
Pozdrawiam i solidaryzuję się z Tobą, sama często mam "doła" przez pracę! Trzymaj się!
Wspólny plan dziś ustalamy,
ktoś nas dołuje? To go olewamy.
Życie tak szybko nam upływa
a przez takich... i zdrowia ubywa.
Oni radość... to widzę z tego mają,
że Nas dołują i Nam dowalają.
Ustąpić im? No nie daj Boże!
Są inni, lepsi, może ktoś pomoże?
Na takich chamów opór damy,
to nie pomoże? W sądzie się spotkamy.
Dzisiaj jak szczury, wszystko podgryzają,
jak dokuczą to awans mają.
Powiedz im w oczy, to łeb spuszczają,
Oni niewinni, ich tylko naciskają.
Karierowicze, po trupach do celu,
lecz jesteśmy mocniejsi, nas jest wielu.
Zamiast więc czas po kątach marnować,
trzeba zacząć chamów piętnować.
Ten cham co mi życie marnuje,
też czasami jest tu i to czytuje.
Więc ostrzegam, szczury pamiętajcie,
lepiej w spokoju uczciwych zostawiajcie.
W jedności siła, My się nie damy,
zwycięży dobro a chamów pognamy.
Beawooooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!!! Tak trzymać! Aż słońce zaświeciło
Lajanku! jak miło Cię słyszeć!
A wierszyk- święta prawda! też to przerabiałam kiedyś!
efekt był taki,że sama znalazłam sobie lepsza pracę,
A Ci szydercy- karierowicze dostali w końcu wypowiedzenie!
Brawo Lajan, glowa do gory!!!
A te szczury, to nawet tu zagladaja???? Wytepimy chamstwo, daj tylko znac,,,