Projekt muzyczny ARTYŚCI MAMOM utrzymany będzie w duchu pomiędzy musicalowymi hitami i piosenką aktorską a dźwiękami genialnego Glass duo i tańcem Jagody Możdżer. Jeśli ktoś nigdy nie słyszał gry na kielichach - polecam mocno także tym, którzy niekoniecznie wpoważnej się lubują...
Będzie nieco muzyki klasycznej, ale także szlagiery typu „Pod papugami” , czy inne kawałkii znane sprzed lat paru ... W trakcie koncertu przewiduje się niewielką aukcję. Garnka ani strawy nikt nie zaproponował, ale może tylko dlatego, że jeszcze o akcji nie wiedzieliście :-)
WYKONAWCY:
GLASS DUO - jedyny w Polsce duet profesjonalnych muzyków grających klasykę na największej na świecie szklanej harfie. Współpracowali min. ze Zbigniewem Preisnerem i Filharmonią Narodową; zdobywają nagrody na licznych festiwalach europejskich. Pokażą, jak wiele można wydobyć ze zwykłych kieliszków ...
JAGODA MOŻDŻER - tancerka, aktorka i choreograf. Współpracowała na teatralnych scenach z Janem Machulskim, Sylwestrem Chęcińskim, Krzysztofem Galosem. Dwukrotna stypendystka Rządu Republiki Indonezji, Ministerstwa Kultury RP oraz Prezydenta Miasta Gdańska.Kocha dzieci - z wielką radością z nimi pracuje, realizując projekty z maluchami w roli głównej. Tym razem wystąpi solowo w niebanalnym repertuarze tańca indonezyjskiego...
Duet Karol Drzewoszewski & Dariusz Dudzik, stepujący mistrzowie rytmu... (znani w połowie z dobrego występu w Mam talent!)
Anna Duk, Karolina Żuk, Piotr Plichta, Paweł Kubat– wokaliści; studenci/reprezentanci Państwowego Studium Wokalno-Aktorskiego w Gdyni. Przedstawią repertuar musicalowy, piosenkę aktorską i jazzową. Będą się starali zaspokoić gusta zebranej publiczności w każdym wieku. Akompaniowac im będzie znakomity Michał Kaleta.
Bilety w cenie 25,- PLN są już do nabycia w gdyńskim „Uchu”: www.ucho.com.pl. Jeśli się komuś z Gdańska nie chce bujać tak daleko, mam też sprzedaż u siebie - Żabianka się kłania :)
Ani to wolne ani frywolne specjalnie nie będzie, ale decyduję się na info, bo:
a) akcja sensowna
b) koncert na poziomie :)
Pozdrawiam forumowiczów dziko, słonecznie, jakoś irracjonalnie radośnie :)
HRówka
Projekt muzyczny ARTYŚCI MAMOM utrzymany będzie w duchu pomiędzy musicalowymi hitami i piosenką aktorską a dźwiękami genialnego Glass duo i tańcem Jagody Możdżer. Jeśli ktoś nigdy nie słyszał gry na kielichach - polecam mocno także tym, którzy niekoniecznie wpoważnej się lubują...
Będzie nieco muzyki klasycznej, ale także szlagiery typu „Pod papugami” , czy inne kawałkii znane sprzed lat paru ...
W trakcie koncertu przewiduje się niewielką aukcję. Garnka ani strawy nikt nie zaproponował, ale może tylko dlatego, że jeszcze o akcji nie wiedzieliście :-)
WYKONAWCY:
GLASS DUO - jedyny w Polsce duet profesjonalnych muzyków grających klasykę na największej na świecie szklanej harfie. Współpracowali min. ze Zbigniewem Preisnerem i Filharmonią Narodową; zdobywają nagrody na licznych festiwalach europejskich. Pokażą, jak wiele można wydobyć ze zwykłych kieliszków ...
JAGODA MOŻDŻER - tancerka, aktorka i choreograf. Współpracowała na teatralnych scenach z Janem Machulskim, Sylwestrem Chęcińskim, Krzysztofem Galosem. Dwukrotna stypendystka Rządu Republiki Indonezji, Ministerstwa Kultury RP oraz Prezydenta Miasta Gdańska. Kocha dzieci - z wielką radością z nimi pracuje, realizując projekty z maluchami w roli głównej. Tym razem wystąpi solowo w niebanalnym repertuarze tańca indonezyjskiego...
Duet Karol Drzewoszewski & Dariusz Dudzik, stepujący mistrzowie rytmu... (znani w połowie z dobrego występu w Mam talent!)
Anna Duk, Karolina Żuk, Piotr Plichta, Paweł Kubat– wokaliści; studenci/reprezentanci Państwowego Studium Wokalno-Aktorskiego w Gdyni. Przedstawią repertuar musicalowy, piosenkę aktorską i jazzową. Będą się starali zaspokoić gusta zebranej publiczności w każdym wieku.
Akompaniowac im będzie znakomity Michał Kaleta.
Bilety w cenie 25,- PLN są już do nabycia w gdyńskim „Uchu”: www.ucho.com.pl. Jeśli się komuś z Gdańska nie chce bujać tak daleko, mam też sprzedaż u siebie - Żabianka się kłania :)
Całkowity dochód z koncertu będzie przeznaczony na rehabilitację małego Gdynianina: www.wszyscypomagamypiotrkowi.republika.pl
Zachęcam do 'popróbowania' smaku ...:)
HRówka, a kiedy odbędzie się ten koncert? i gdzie na Żabiance, jest sprzedaż biletów?
Użytkownik aloiram napisał w wiadomości:
> HRówka, a kiedy odbędzie się ten koncert? i gdzie na Żabiance, jest
> sprzedaż biletów?
Koncert jest w "Uchu" w Gdyni - na św. Piotra, wiesz, gdzie?
A sprzedaż biletów u mnie w domu chwilowo :)
Oczywiście, wiem gdzie jest ten jest "Ucho", chodziło mi o datę koncertu, ale już doczytałam na stronie klubu i Piotrusia:-)) Dzięki:-))
oj, zgapiłam się, fakt :)
Właśnie jadę rozwieszać plakaty na mieście :)
Pozdrawiam ciepluchno.
HRówka Ty z Żabianki? ło matko ja też i widziałam dziś plakaty na ten koncert, ale myślami daleko byłam