Forum

Kuchenne porady

Ryba i ości

  • Autor: afera10 Data: 2009-05-08 12:40:43

    Czy macie jakiś patent na pozbycie się ości w rybach (przed smażeniem)? Lubię ryby i staram się raz w tygodniu je przyrządzać. Staram się kupować ryby świeże. Niestety w tych rybach są ości (oczywista oczywistość!) ale zastanawiam się czy można się ich pozbyć aby nie grzebać w rybie na talerzu, szczególnie gdy rybkę podaję w sosie. Może macie jakieś sposoby?

  • Autor: Dorota zza plota Data: 2009-05-08 15:55:48

    najlepiej pinceta najpierw wyczowasz idac "Pod osc" jak pod wlos gdzie sa i wyciagasz pinceta.

  • Autor: Alicja64 Data: 2009-05-08 19:23:01

    Użytkownik afera10 napisał w wiadomości:
    > Czy macie jakiś patent na pozbycie się ości w rybach (przed smażeniem)? Lubię
    > ryby i staram się raz w tygodniu je przyrządzać. Staram się kupować ryby
    > świeże. Niestety w tych rybach są ości (oczywista oczywistość!) ale
    > zastanawiam się czy można się ich pozbyć aby nie grzebać w rybie na talerzu,
    > szczególnie gdy rybkę podaję w sosie. Może macie jakieś sposoby?

    Jesli kupujesz ryby w sklepie z rybami to popros o pofiletowanie ryby. A jesli nadal beda jakies male osci to juz musisz sama powyciagac penseta Pozdrawiam;D

Przejdź do pełnej wersji serwisu