Moja ciotka (60 lat) miala wszczepiona miesiac temu proteze stawu biodrowego, ktory zostal uszkodzony na skutek upadku. Spotkalam sie z opinia (lekarza), ze rehabilitacja w formie cwiczen nie jest wskazana. Rodzina jednak upiera sie przy wizytach prywatnego rehabilitanta kilka razy w tygodniu. Czy nie byloby lepiej zapewnic seniorce pobyt w osrodku rehabilitacyjnym (jesli tak to jakim?). Jak wyglada standardowa rehabilitacja starszych osob po wszczepieniu endoprotezy?
Witaj! mam koleżankę ( 58 lat) która jest po wszczepieniu stawu biodrowego. Lekarz prowadzący w szpitalu po wypisaniu jej do domu, sam wystawił skierowanie do ośrodka rehabilitacyjnego.Teraz koleżanka czeka na wiadomość z ośrodka kiedy ma się zgłosić w ośrodku.Pozdrawiam.
Użytkownik f-K napisał w wiadomości: > Moja ciotka (60 lat) miala wszczepiona miesiac temu proteze stawu > biodrowego, ktory zostal uszkodzony na skutek upadku. Spotkalam sie z > opinia (lekarza), ze rehabilitacja w formie cwiczen nie jest wskazana. > Rodzina jednak upiera sie przy wizytach prywatnego rehabilitanta kilka razy w > tygodniu. Czy nie byloby lepiej zapewnic seniorce pobyt w osrodku > rehabilitacyjnym (jesli tak to jakim?). Jak wyglada > standardowa rehabilitacja starszych osob po wszczepieniu endoprotezy?
Moja teściowa jest po dwóch takich operacjach na obydwa biodra i oczywiście rehabilitacja jest wskazana ale nie tak szybko.Ostatnim razem jak operacja była w lutym to rehabilitacja w czerwcu. To wszystko musi się zcalić a za wcześnie to można uszkodzić.
Moja ciotka (60 lat) miala wszczepiona miesiac temu proteze
stawu biodrowego, ktory zostal uszkodzony na skutek upadku.
Spotkalam sie z opinia (lekarza), ze rehabilitacja w formie
cwiczen nie jest wskazana. Rodzina jednak
upiera sie przy wizytach prywatnego rehabilitanta
kilka razy w tygodniu. Czy nie byloby lepiej
zapewnic seniorce pobyt w osrodku rehabilitacyjnym
(jesli tak to jakim?). Jak wyglada standardowa
rehabilitacja starszych osob po wszczepieniu endoprotezy?
Witaj! mam koleżankę ( 58 lat) która jest po wszczepieniu stawu biodrowego. Lekarz prowadzący w szpitalu po wypisaniu jej do domu, sam wystawił skierowanie do ośrodka rehabilitacyjnego.Teraz koleżanka czeka na wiadomość z ośrodka kiedy ma się zgłosić w ośrodku.Pozdrawiam.
Użytkownik f-K napisał w wiadomości:
> Moja ciotka (60 lat) miala wszczepiona miesiac temu proteze stawu
> biodrowego, ktory zostal uszkodzony na skutek upadku. Spotkalam sie z
> opinia (lekarza), ze rehabilitacja w formie cwiczen nie jest wskazana.
> Rodzina jednak upiera sie przy wizytach prywatnego rehabilitanta kilka razy w
> tygodniu. Czy nie byloby lepiej zapewnic seniorce pobyt w osrodku
> rehabilitacyjnym (jesli tak to jakim?). Jak wyglada
> standardowa rehabilitacja starszych osob po wszczepieniu endoprotezy?
Tutaj jest sporo wiadomosci na temat endoprotezy http://www.ortopedia.edu.pl/htmle/endo%20biodra.html , http://doctormed.pl/wydzial/244/artykul/373
Moja teściowa jest po dwóch takich operacjach na obydwa biodra i oczywiście rehabilitacja jest wskazana ale nie tak szybko.Ostatnim razem jak operacja była w lutym to rehabilitacja w czerwcu. To wszystko musi się zcalić a za wcześnie to można uszkodzić.
Bardzo dziekuje Wam kochani. Podsumowujac, musimy poczekac az nozka sie zagoi.