Witam. Jakiś czas temu napisałem na adres wz@wkl.pl ale nie dostałem odpowiedzi. Dlatego napiszę tutaj. Apeluję do administratorów, by sprawdzili zakładkę "Ustawienia". Są tam 2 pola: nr gadugadu i nr ICQ. Wszystko ok, ale jest to zapisane z błędem. Tzn. jest tam tak: nr. gadugadu i nr. ICQ. A wszyscy wiemy, że po skrócie nr (numer) kropki nie stawiamy. Proszę więc moderatorów o edycję tej zakładki, bo urąga to zasadom ortografii polskiej. A jako dziennikarza strasznie razi mnie to po oczach. No i chyba powinno być nr gadu-gadu. Wszak tak ten komunikator się nazywa. Pozdrawiam.
no szok! żeby czepiać się takich drobiazgów! ta stronka nie ma za zadanie uczyć poprawnej polszczyzny a raczej pomagać w zdobywaniu umiejętności kulinarnych... w wielu wypowiedziach można tu natknąć się na róznego rodzaju błędy stylistyczne, ortograficzne itp. ... ale kto by zwracał na to uwagę?! jeśli to tak bardzo Ci przeszkadza - po prostu tu nie zaglądaj... ciekawa jestem czy robisz coś w przypadku gdy np. w tv wypowiadają się czasem politycy, dziennikarze czy też prezenterzy telewizyjni łamiąc przy tym wszelkie zasady poprawnej polszczyzny? czy również reagujesz na to dzwoniąc lub pisząc do tych osób? a wydaje mi się, że tv ma większy wpływ edukacyjny na ludzi... dzieci też oglądają tv i chłoną jak gąbka to co usłyszą...
Daneczko bardzo niegrzeczna jest Twoja odpowiedż. Srtonka jest wspaniała i na prawdę ze strony "błędziarzy " troszkę włożonego wysiłku ( a jest coś takiego na kompie ...) i nie będzie problemu- dla nikogo .
stronka wspaniała , nie ma słowniczka a szkoda bo muszę myśleć co piszę a tak tylko poprawiałam to i dobre dla nas uczmy się ortografii co do pana dzienikarza a no no'' kaczki?''oczywiście dziennikarskie.
Witam.
Jakiś czas temu napisałem na adres wz@wkl.pl ale nie dostałem odpowiedzi.
Dlatego napiszę tutaj.
Apeluję do administratorów, by sprawdzili zakładkę "Ustawienia".
Są tam 2 pola: nr gadugadu i nr ICQ. Wszystko ok, ale jest to zapisane z błędem.
Tzn. jest tam tak: nr. gadugadu i nr. ICQ.
A wszyscy wiemy, że po skrócie nr (numer) kropki nie stawiamy.
Proszę więc moderatorów o edycję tej zakładki, bo urąga to zasadom ortografii polskiej.
A jako dziennikarza strasznie razi mnie to po oczach.
No i chyba powinno być nr gadu-gadu. Wszak tak ten komunikator się nazywa.
Pozdrawiam.
Postaw jeszcze przecinek przed "ale" w drugim zdaniu swojej wypowiedzi. No chyba, że błędy interpunkcyjne Ciebie nie rażą.
no szok!
żeby czepiać się takich drobiazgów!
ta stronka nie ma za zadanie uczyć poprawnej polszczyzny a raczej pomagać w zdobywaniu umiejętności kulinarnych...
w wielu wypowiedziach można tu natknąć się na róznego rodzaju błędy stylistyczne, ortograficzne itp. ... ale kto by zwracał na to uwagę?! jeśli to tak bardzo Ci przeszkadza - po prostu tu nie zaglądaj... ciekawa jestem czy robisz coś w przypadku gdy np. w tv wypowiadają się czasem politycy, dziennikarze czy też prezenterzy telewizyjni łamiąc przy tym wszelkie zasady poprawnej polszczyzny? czy również reagujesz na to dzwoniąc lub pisząc do tych osób? a wydaje mi się, że tv ma większy wpływ edukacyjny na ludzi... dzieci też oglądają tv i chłoną jak gąbka to co usłyszą...
Daneczko bardzo niegrzeczna jest Twoja odpowiedż. Srtonka jest wspaniała i na prawdę ze strony "błędziarzy " troszkę włożonego wysiłku ( a jest coś takiego na kompie ...) i nie będzie problemu- dla nikogo .
A ja popieram Daneczkę! Jak kto się czepia cudzej kropki to niech najpierw pilnuje swojego przecinka :)
stronka wspaniała , nie ma słowniczka a szkoda bo muszę myśleć co piszę a tak tylko poprawiałam to i dobre dla nas uczmy się ortografii co do pana dzienikarza a no no'' kaczki?''oczywiście dziennikarskie.