Mam ogromną prośbę:chciałam podać tego kurczaka z przepisu tekluni na przyjęciu komunijnym mojej córki ale mam 30 gości i tylko jeden piekarnik! Nie wim jak wybrnąć z tej sytuacji żeby podać wszystkim jednocześnie - 30 porcji.Zastanawiam się czy mogę od razu wstawić dwie blachy do pikarnika i czy równo się upiecze? Może ktoś robił już większą ilość i podpowie mi jak upiec 30 sztuk?Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam.
Jeśli masz piekarnik z termoobiegiem to mozesz wstawić i 3 blachy jednoczesnie. Jeżeli to zwykly piekarnik to niestety tylko na jednym poziomie mozna piec
Dziękuję bardzo za tak szybką odpowiedź.Niestety mój piekarnik nie ma termoobiegu ale dzięki Twojej odpowiedzi nie zepsuję całego dania.Może uśmiechnę się do sąsiadki i na dwa piekarniki upieczemy. Bardzo dziękuję i pozdrawiam.
Ja piekłam na termoobiegu dwie blachy jednocześnie i nie robiłam takich dużych porcji tylko małe, jest to dość syte danie i oprócz niego napewno będą inne specjały.
mozesz mi sie wydaje tylko temperatura musi byc nizsza i musisz zmieniac blachy co jakis czas aby sie nie spalily ani od gory ani od dolu. pelna cyrkulacja i wiecej czasochlonne.
Użytkownik edytag5 napisał w wiadomości: > Nie wim jak wybrnąć z tej sytuacji żeby podać wszystkim > jednocześnie - 30 porcji.Zastanawiam się czy mogę od razu wstawić dwie blachy > do pikarnika i czy równo się upiecze? Może ktoś robił już większą ilość > i podpowie mi jak upiec 30 sztuk? Wielokrotnie robiłam to cudo - często na imprezy kiedy czasu mało.W takich sytuacjach piekłam wcześniej a bezpośrednio przed podaniem tylko podgrzałam w piekarniku. Do odgrzewania można ułożyć bardzo ciasno na blaszkach a wtedy zmieścimy ich podwójną ilość. Różnica w smaku nierozpoznawalna. Proponuję zrobić wcześniej na próbę i odgrzać a wtedy będziesz mogła już spać spokojnie.
Spokojnie mozesz upiec wczesniej , a pózniej podgrzac,. Robiłam tak i z czystym sercem moge ten sposób polecic.Jezeli robi sie to cudo na większą ilosc osób to nie ma innej opcjii.
Mam podobny problem,cieszę się ,że ktoś poruszył ten temat. Też chciałabym to cudo podać na obiedzie komunijnym i tak się zastanawiam jak tu sporządzić mniejsze porcje tzn. na ile części można by podzielić pierś z kurczaka i ciasto z biedronki( bo do takiego mam dostęp) Czy lepiej na 6 czy 8 części?Może ktoś tak robił i mi poradzi?
Nie wiem jak wygląda ciasto z Biedronki, ponieważ kupuję ciasto francuskie w Lidlu. mi z jednego ciasta wychodzi 8 sztuk zawijasków. Kroję ciasto wzdłóż na pół a potem każdy pasek na 4 części . Dla mnie takie mniejsze porcje są lepsze , bo i tak do środka wkładam oprócz piersi, podduszone na maśle pieczarki z cebulą i natką, na wierzch kładę pasek sera żółtego. Zawijasy są bardzo syte, a i tak goście pewnie będą mieli do wyboru inne pyszności.
Jak dla mnie zawijasy te świetnie się komponują z różnymi zupami typu- krem ( np. pieczarkowy, brokułowy , cebulowy ) . Do tego możesz podać same surówki, sałaty.
Bardzo dziękuję wszystkim za rady.Jeszcze mam trochę czasu i spróbuję upiec je wcześniej .To napoewno oszczędzi mi czasu w niedzielę i wygrzewania się przy piekarniku.Jeszcze raz bardzo dziękuję.NA WAS ZAWSZE MOŻNA LICZYĆ. Wielkie dzięki.
Mam ogromną prośbę:chciałam podać tego kurczaka z przepisu tekluni na przyjęciu komunijnym mojej córki ale mam 30 gości i tylko jeden piekarnik! Nie wim jak wybrnąć z tej sytuacji żeby podać wszystkim jednocześnie - 30 porcji.Zastanawiam się czy mogę od razu wstawić dwie blachy do pikarnika i czy równo się upiecze? Może ktoś robił już większą ilość i podpowie mi jak upiec 30 sztuk?Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam.
Jeśli masz piekarnik z termoobiegiem to mozesz wstawić i 3 blachy jednoczesnie. Jeżeli to zwykly piekarnik to niestety tylko na jednym poziomie mozna piec
Dziękuję bardzo za tak szybką odpowiedź.Niestety mój piekarnik nie ma termoobiegu ale dzięki Twojej odpowiedzi nie zepsuję całego dania.Może uśmiechnę się do sąsiadki i na dwa piekarniki upieczemy. Bardzo dziękuję i pozdrawiam.
Dobra sąsiadka .... to jest pomysł... ja uzyczałam parokrotnie lodowki przed komuniami. Powodzenia w przygotowaniach
Ja piekłam na termoobiegu dwie blachy jednocześnie i nie robiłam takich dużych porcji tylko małe, jest to dość syte danie i oprócz niego napewno będą inne specjały.
mozesz mi sie wydaje tylko temperatura musi byc nizsza i musisz zmieniac blachy co jakis czas aby sie nie spalily ani od gory ani od dolu. pelna cyrkulacja i wiecej czasochlonne.
Użytkownik edytag5 napisał w wiadomości:
> Nie wim jak wybrnąć z tej sytuacji żeby podać wszystkim
> jednocześnie - 30 porcji.Zastanawiam się czy mogę od razu wstawić dwie blachy
> do pikarnika i czy równo się upiecze? Może ktoś robił już większą ilość
> i podpowie mi jak upiec 30 sztuk?
Wielokrotnie robiłam to cudo - często na imprezy kiedy czasu mało.W takich sytuacjach piekłam wcześniej a bezpośrednio przed podaniem tylko podgrzałam w piekarniku. Do odgrzewania można ułożyć bardzo ciasno na blaszkach a wtedy zmieścimy ich podwójną ilość. Różnica w smaku nierozpoznawalna. Proponuję zrobić wcześniej na próbę i odgrzać a wtedy będziesz mogła już spać spokojnie.
Spokojnie mozesz upiec wczesniej , a pózniej podgrzac,. Robiłam tak i z czystym sercem moge ten sposób polecic.Jezeli robi sie to cudo na większą ilosc osób to nie ma innej opcjii.
Mam podobny problem,cieszę się ,że ktoś poruszył ten temat. Też chciałabym to cudo podać na obiedzie komunijnym i tak się zastanawiam jak tu sporządzić mniejsze porcje tzn. na ile części można by podzielić pierś z kurczaka i ciasto z biedronki( bo do takiego mam dostęp) Czy lepiej na 6 czy 8 części?Może ktoś tak robił i mi poradzi?
Nie wiem jak wygląda ciasto z Biedronki, ponieważ kupuję ciasto francuskie w Lidlu. mi z jednego ciasta wychodzi 8 sztuk zawijasków. Kroję ciasto wzdłóż na pół a potem każdy pasek na 4 części . Dla mnie takie mniejsze porcje są lepsze , bo i tak do środka wkładam oprócz piersi, podduszone na maśle pieczarki z cebulą i natką, na wierzch kładę pasek sera żółtego. Zawijasy są bardzo syte, a i tak goście pewnie będą mieli do wyboru inne pyszności.
Piszesz, że na obiad. Z czym się taki specyfik podaje do obiadu?
Jak dla mnie zawijasy te świetnie się komponują z różnymi zupami typu- krem ( np. pieczarkowy, brokułowy , cebulowy ) . Do tego możesz podać same surówki, sałaty.
Ja piers dziele na 4 częci . I owe cudo podaje do barszczyku lu b ze sałatką!
Ja piekłam w cieście z Biedronki i z jednego robiłam 6 porcji. Ciasto dzieliłam wzdłuż na pół a te połówki w poprzek na 3.
Bardzo dziękuję wszystkim za rady.Jeszcze mam trochę czasu i spróbuję upiec je wcześniej .To napoewno oszczędzi mi czasu w niedzielę i wygrzewania się przy piekarniku.Jeszcze raz bardzo dziękuję.NA WAS ZAWSZE MOŻNA LICZYĆ. Wielkie dzięki.