W związku z tym, że nadchodzi lato, to polecam drinki orzeźwiające, np.:
40 ml gorzkiej żołądkowej (może być zwykła, miodowa lub miętowa) lub likieru jagermeister 20 ml syropu miętowego 100 ml soku jabłkowego lub nektaru gruszkowego kilka plasterków limonki dużo lodu
50 ml martini bianco 50 ml soku pomarańczowego 50 ml wody gazowanej 20 ml grenadyny kilka plasterków cytryny dużo lodu
Nie wiem czy o takie drinki Ci chodziło (nie wiem co lubisz) napisz coś więcej na temat smków, które preferujesz i alkoholi, które lubisz:)
Użytkownik bree napisał w wiadomości: >Nie wiem czy o takie drinki Ci chodziło (nie wiem co lubisz) > napisz coś więcej na temat smków, które preferujesz i alkoholi, > które lubisz:)
Nie lubię grejfruta. Ani soku ani owocu ani smaku. Jeden raz piłam coś z grejfrutem i mi smakowało. Nie pamietam jak się nazywał drink ale był słodki :) Lubię drinki z miętą. Nie lubię drinków bardzo kwaśnych. I przede wszystkim nie lubię gdy bardzo czuć wódkę.
Dzięki :) Przepisy na drinki swoją drogą ale mi chodzi o coś sprawdzonego. Co piliście i Wam smakowało. Bo niestety nie zawsze fajnie wyglądający przepis równa się smaczny drink :)
Mi się z syropem cytrynowym lepiej skomponowała cytryna. Ale z limonką też mógłby być ciekawy efekt :) Jednak ja chyba wrócę do posmaków miętowych ;) Trochę ciepło więc orzeźwienie wskazane :)
W związku z tym, że własnie się zaczął sezon truskawkowy to spróbuj zmiksować sobie wódkę/ rum/ tequille (do wyboru) z truskawkami. Do tego można dodać cukier trzcinowy, miętę (ktoś wspominał o syropie miętowym Elite - znam go i też się nadaje więc miętę można z powowdzenie zastąpić 10 ml syropu), można doprawić tez odrobiną soku z limonki lub szczyptą aromatu waniliowego:)
Aromat waniliowy pasuje do syropu miętowego? Truskawki z miętą brzmią bardzo fajnie, taki orzeźwiający drink na ciepłe letnie wieczory. Szkoda tylko, że truskawki są tak krótko. A czy ewentualnie można dodać mrożone? Chociaż wiadomo, że walory smakowe już nie takie same.
Witam.
Dostałam kilka syropów do drinków. Amaretto, grenadina, kawa, mięta. Czy możecie poratować SPRAWDZONYMI przepisami na fajne kolorowe drinki?
W związku z tym, że nadchodzi lato, to polecam drinki orzeźwiające, np.:
40 ml gorzkiej żołądkowej (może być zwykła, miodowa lub miętowa) lub likieru jagermeister
20 ml syropu miętowego
100 ml soku jabłkowego lub nektaru gruszkowego
kilka plasterków limonki
dużo lodu
50 ml martini bianco
50 ml soku pomarańczowego
50 ml wody gazowanej
20 ml grenadyny
kilka plasterków cytryny
dużo lodu
Nie wiem czy o takie drinki Ci chodziło (nie wiem co lubisz) napisz coś więcej na temat smków, które preferujesz i alkoholi, które lubisz:)
Użytkownik bree napisał w wiadomości:
>Nie wiem czy o takie drinki Ci chodziło (nie wiem co lubisz)
> napisz coś więcej na temat smków, które preferujesz i alkoholi,
> które lubisz:)
Nie lubię grejfruta. Ani soku ani owocu ani smaku. Jeden raz piłam coś z grejfrutem i mi smakowało. Nie pamietam jak się nazywał drink ale był słodki :)
Lubię drinki z miętą. Nie lubię drinków bardzo kwaśnych.
I przede wszystkim nie lubię gdy bardzo czuć wódkę.
Piłaś sok z czerwonych grapefruitów? Naprawdę jest smaczny.
A druga sprawa, w drinku chyba powinno być czuć wódkę, nie?:)
Niekoniecznie. Można czuć jej moc lub nie - sam smak wódki przecież nie jest dobry :)
Wiem, pewnie jestem dziwna, ale ja lubie smak wódki. Inaczej - lubię czuć, że piję drinka a nia sok, nie tylko w głowie ;)
Znalazlam fajne przepisy.Kliknij Tutaj
Dzięki :)
Przepisy na drinki swoją drogą ale mi chodzi o coś sprawdzonego. Co piliście i Wam smakowało. Bo niestety nie zawsze fajnie wyglądający przepis równa się smaczny drink :)
Ten jest pyszny, sprawdzilam,doskonala jest tez Pina colada wedlug Cewjrowskiego (wpisz w wyszukiwarke)-tez sprawdzilam.
Dzięki wielkie :) W weekend będe sprawdzać :)
Użytkownik pean napisał w wiadomości:
> Dzięki wielkie :) W weekend będe sprawdzać :)
I jak wyszły?:)
Oj głowa bolała ;) Ale tłumaczę sobie że po prostu za dużo mieszanek. Była i wódeczka i wermuth i wino i wiśniówka i rum. Ufff ;)
Widzę, że impreza była udana ;) No i nie dziwię się, że głowa bolała z takiej mieszanki, ale chyba warto poeksperymentować, co?:)
Gdybym miała robić to częściej to chyba nie ;) Ale teraz wiemy co komu smakuje najbardziej :)
Liczę jednak na kolejne fajne przepisy :)
> Witam.Dostałam kilka syropów do drinków. Amaretto, grenadina,
> kawa, mięta.
A jakie to są syropy?
W sklepach ich nie widziałam szczerze mówiąc. Syropy Elite. Ale w sklepach z alkoholami znajdziesz na pewno też inne :)
A te gdzie kupiłaś?
Użytkownik fik napisał w wiadomości:
> A te gdzie kupiłaś?
A tak, dostałaś:/
Te są Elite - gruszkowy pachnie prze-bo-sko :)
> Te są Elite - gruszkowy pachnie prze-bo-sko :)
A smakuje tak samo? Bo to wazniejsze ;)
Na lodach smakuje dobrze. Drinkowi nadaje fajoski posmak :) Tylko proponuję dodać do drinka plasterek cytryny bo bez wychodzi za słodki :)
Trzeba spróbować. A nie lepiej byłoby z limonką?
Mi się z syropem cytrynowym lepiej skomponowała cytryna. Ale z limonką też mógłby być ciekawy efekt :)
Jednak ja chyba wrócę do posmaków miętowych ;) Trochę ciepło więc orzeźwienie wskazane :)
Ale jakby nie było syrop miętowy też jest słodki, chyba, że świeża mięta. A ja mam ochotę na jakieś kwaśne drinki, znacie coś?
W związku z tym, że własnie się zaczął sezon truskawkowy to spróbuj zmiksować sobie wódkę/ rum/ tequille (do wyboru) z truskawkami. Do tego można dodać cukier trzcinowy, miętę (ktoś wspominał o syropie miętowym Elite - znam go i też się nadaje więc miętę można z powowdzenie zastąpić 10 ml syropu), można doprawić tez odrobiną soku z limonki lub szczyptą aromatu waniliowego:)
A da się tak zrobić z jagodami?
jasne, że się da - można to zrobić z większością owoców - kiwi, brzoskwiniami, malinami, arbuzem. Można eksperymentować ile się chce:)
Aromat waniliowy pasuje do syropu miętowego? Truskawki z miętą brzmią bardzo fajnie, taki orzeźwiający drink na ciepłe letnie wieczory. Szkoda tylko, że truskawki są tak krótko. A czy ewentualnie można dodać mrożone? Chociaż wiadomo, że walory smakowe już nie takie same.
60 ml wódki
30 ml syropu kawowego
lód
:)
A mozna do tego dodać mleko? nie wiem, zwykłe albo słodzone?