Mili moi, muszę przygotować kielich- dekorację na tort komunijny. Kielich musi stać na torcie, że tak powiem, w pionie. Z czego ulepić takie cudo? Z masy marcepanowej czy cukrowej? Chodzi o to, kielich trzymał się na nóżce, a nie oklapł. Czy nóżke dodatoko wzmacniać, np wykałaczką? Myślalam, mówiąc szczerze, o masie marcepanowej, pokrytej złotym bawrnikiem w proszku. Proszę pilnie o porady!
Dorotko, czy ja też moge poprosić?????? Wczoraj robiłam na próbę Twoją biała masę cukrową i myślę, że w sobotę mi się uda ją zrobić, ale kielicha też nie umiem, a też bym chciała. Albo aniołka. Bardzo proszę: arudzia12@wp.pl
Nie wiem czy nie za pozno, ale ja robilam kielich z masy cukrowej, metoda oblepienia styropianowego dzwonka i podstawę kielicha -nakladając kółka na siebie( ale wyszedł za ciezki), wiec drugi ten co jest na torcie robilam podstawę na odwroconej miseczce.Poczatkowo podtrzymywala to wykalaczka, ale po 2 dniach juz ja usunelam i kielich stał. Tort troszke pofalowany ,bo to pierwsze moje zmaganie z taka masą
Mili moi, muszę przygotować kielich- dekorację na tort komunijny. Kielich musi stać na torcie, że tak powiem, w pionie. Z czego ulepić takie cudo? Z masy marcepanowej czy cukrowej? Chodzi o to, kielich trzymał się na nóżce, a nie oklapł. Czy nóżke dodatoko wzmacniać, np wykałaczką? Myślalam, mówiąc szczerze, o masie marcepanowej, pokrytej złotym bawrnikiem w proszku. Proszę pilnie o porady!
Sprawdz poczte
Buziole
Dorotko, czy ja też moge poprosić?????? Wczoraj robiłam na próbę Twoją biała masę cukrową i myślę, że w sobotę mi się uda ją zrobić, ale kielicha też nie umiem, a też bym chciała. Albo aniołka.
Bardzo proszę: arudzia12@wp.pl
Dopiero dzis przeczytałam Twoją prośbe. Gdzies mi umknął ten watek. pewnie sie spozniłam ale maila wyslalam.Pozdrawiam
czy ja też mogłabym otrzymać takiego maila (starzeck@wp.pl) bo właśnie szukamjak go się robi!!Z góry dziękuje :)
Nie wiem czy nie za pozno, ale ja robilam kielich z masy cukrowej, metoda oblepienia styropianowego dzwonka i podstawę kielicha -nakladając kółka na siebie( ale wyszedł za ciezki), wiec drugi ten co jest na torcie robilam podstawę na odwroconej miseczce.Poczatkowo podtrzymywala to wykalaczka, ale po 2 dniach juz ja usunelam i kielich stał.
Tort troszke pofalowany ,bo to pierwsze moje zmaganie z taka masą
Przepiękny tort!!!!