Mam wielką prośbę.... moja (od niedawna) synowa była jeden dzień służbowo w Szwecji. Znając moje upodobania kupiła mi kilka piw szwedzkich. Jedno z nich szczególnie mi zasmakowało. Czy możesz mi przetłumaczyć etykietki? Szczególnie chodzi mi o tę opisującą. Wątek ten po otrzymaniu odpowiedzi skasuję coby nie zaśmiecać naszego kochanego forum.
Znak MB towarowy Mariestads export Dzielo rak, wiedza i tradycja.Ponad 100 lat temu pedzilo sie, lezakowane w beczkach, piwo typu Dortmundzkiego w miescie Mariestad. Wtedy, tak jak i dzisiaj uzywalo sie skladniki najwiekszej jakosci i olbrzymia wiedze przy produkcji piwa. Od 1848-go roku ( jest to piwo o takim samym smaku) moc 5,3 % objetosci
Tyl: Bursztynowy smak na wargach, piany swiezosc. Ten wspanialy balans miedzy glebokim , dojrzalym smakiem slodu z jeczmienia, miekka gorycza i wytrawnym smakiem chmielu a jednoczesnie cudownie orzezwiajace. Produkowane z najlepszych skladnikow i specjalnej wody zrodlanej,wedlog naszej, ponad stuletniej tradycji. Umiejetnosc, ktora jest potrzebna, zeby moc wyprodukowac cos , czym mozna naprawde sie delektowac od pierwszego lyku. Moze dlatego piwo Mariestads Export jest jednym z najbardziek kochanych piw Szwecji.
Szef produkcji Ryszard Bengtsson Wazne do 18 stycznia 2010 Piwo mocne 50 cl, alkohol 5,3% ojetosci
Niezla reklama Bahusie, hehehe, ale powim Ci , ze naprawde to jest najbardziej popularne piwo Szwecji.
Tineczko bardzo Ci dziękuję....po smaku podejrzewałem, że to faktycznie dzieło sztuki. Opis umieszczam w swojej kolekcji imformacji o najlepszych piwach świata.
Mam wielką prośbę.... moja (od niedawna) synowa była jeden dzień służbowo w Szwecji. Znając moje upodobania kupiła mi kilka piw szwedzkich. Jedno z nich szczególnie mi zasmakowało. Czy możesz mi przetłumaczyć etykietki? Szczególnie chodzi mi o tę opisującą. Wątek ten po otrzymaniu odpowiedzi skasuję coby nie zaśmiecać naszego kochanego forum.
Z góry dziękuję
Bahus
Nie ma problemu:)
Przod:
Znak MB towarowy
Mariestads export
Dzielo rak, wiedza i tradycja.Ponad 100 lat temu pedzilo sie, lezakowane w beczkach, piwo typu Dortmundzkiego w miescie Mariestad.
Wtedy, tak jak i dzisiaj uzywalo sie skladniki najwiekszej jakosci i olbrzymia wiedze przy produkcji piwa.
Od 1848-go roku ( jest to piwo o takim samym smaku)
moc 5,3 % objetosci
Tyl:
Bursztynowy smak na wargach, piany swiezosc. Ten wspanialy balans miedzy glebokim , dojrzalym smakiem slodu z jeczmienia, miekka gorycza i wytrawnym smakiem chmielu a jednoczesnie cudownie orzezwiajace.
Produkowane z najlepszych skladnikow i specjalnej wody zrodlanej,wedlog naszej, ponad stuletniej tradycji.
Umiejetnosc, ktora jest potrzebna, zeby moc wyprodukowac cos , czym mozna naprawde sie delektowac od pierwszego lyku.
Moze dlatego piwo Mariestads Export jest jednym z najbardziek kochanych piw Szwecji.
Szef produkcji Ryszard Bengtsson
Wazne do 18 stycznia 2010
Piwo mocne 50 cl, alkohol 5,3% ojetosci
Niezla reklama Bahusie, hehehe, ale powim Ci , ze naprawde to jest najbardziej popularne piwo Szwecji.
Smacznego i skål!!!
nie zdazylam poprawic bledow, hihi
wedlug?
najbardziej
objetosci
powiem
Tineczko bardzo Ci dziękuję....po smaku podejrzewałem, że to faktycznie dzieło sztuki. Opis umieszczam w swojej kolekcji imformacji o najlepszych piwach świata.
Bahus
Matko, taki opis, że sama bym chetnie chlapnęla kufelek a piwa nie lubię! ;)
Ja tez piwa mocnego nie lubie, ale pare razy w roku , zwlaszcza w lecie, wypije szczegolnie wlasnie Mariestad, pyszne:)))
Bahusku Kochany lepiej bys zaprosil na to piwko ...a nie sie tu chwalisz:P:P:Pbuziaki:*****
Użytkownik basiulka napisał w wiadomości:
> Bahusku Kochany lepiej bys zaprosil na to piwko ...a nie sie tu
> chwalisz:P:P:Pbuziaki:*****
Niestety nie ma po nim już ani śladu ;(
Bahus
Hehe, zloz zamowienie, przy okazji (niedlugo syn jedzie do Polski) wysle skrzynke:)
Użytkownik tineczka napisał w wiadomości:

> Hehe, zloz zamowienie, przy okazji (niedlugo syn jedzie do Polski) wysle
> skrzynke:)
Nie prowokuj...w sprawach piwa nie znam się na żartach....
Bahus
Zauwazylam
, dam znac, jak syn bedzie jechal, to podyskutujemy:))
Użytkownik tineczka napisał w wiadomości:
> Zauwazylam, dam znac, jak syn bedzie jechal, to podyskutujemy:))
Bahus, daj znać jak będzie dostawa.
Użytkownik lajan napisał w wiadomości:

> Bahus, daj znać jak będzie dostawa.
Jaaaaasne!!!!!!
Bahus