Moze znacie jakies sprawdzone przepisy na rybe prócz w galarecie zostało mi troche pstraga w zamrazarce i chce zrobic cos ciekawego i ładnie prezentujacego sie.
No wolałabym cos co mozna dzien wczesniej przygotowac i podac na zimno lub podgrzac chociaz wiem ze tu trudno jak mam takie wymagania.Myslałam cos jakby usmazyc rybe zalac zalewa octowa z ppapryka i....no i nie wiem z czym czy jakimis warzywami zeby poprostu całe nadawało sie do jedzenia bo jaK robie w zalewie octowej z cebulą to wszystko zostaje tylko ryba zjedzona.
Oj, to świetny pomysł! Rozmroź pstrąga. Osusz, pozbaw ości. Przypraw. Usmaż lub opanieruj w mące/bułce tartej i usmaż. Zrób sos podobny jak do ryby po grecku, tylko dodaj do niego pokrojoną w paski podsmażone paprykę i cebulę oraz trochę octu. Rybę zalej dość gęstym, gorącym sosem i odstaw na jeden dzień. Podawaj na zimno do pieczywa. Bardzo lubię rybę w takiej postaci. Szczególnie pstrąga!
Ryby przyrządza się tak szybko, że po co odgrzewać lepiej przygotować przed samym podaniem. W marynacie octowej smaczniejsze są ryby morskie. Słodkowodne lepsze są pieczone bądź smażone.... Bahus
Można też tego pstrąga usmażyć na patelni i polać sosem. Ziemniaki mogą być zwykłe tłuczone. I ta papryka z cebulą i ziołami, mniam mniam! Tak, zdecydowanie polecam
Moze znacie jakies sprawdzone przepisy na rybe prócz w galarecie zostało mi troche pstraga w zamrazarce i chce zrobic cos ciekawego i ładnie prezentujacego sie.
Napisz może, czy wolisz rybę smażoną, pieczoną, duszoną, z grilla czy może jakieś klopsy rybne.
No wolałabym cos co mozna dzien wczesniej przygotowac i podac na zimno lub podgrzac chociaz wiem ze tu trudno jak mam takie wymagania.Myslałam cos jakby usmazyc rybe zalac zalewa octowa z ppapryka i....no i nie wiem z czym czy jakimis warzywami zeby poprostu całe nadawało sie do jedzenia bo jaK robie w zalewie octowej z cebulą to wszystko zostaje tylko ryba zjedzona.
Oj, to świetny pomysł!
Rozmroź pstrąga. Osusz, pozbaw ości. Przypraw. Usmaż lub opanieruj w mące/bułce tartej i usmaż.
Zrób sos podobny jak do ryby po grecku, tylko dodaj do niego pokrojoną w paski podsmażone paprykę i cebulę oraz trochę octu.
Rybę zalej dość gęstym, gorącym sosem i odstaw na jeden dzień. Podawaj na zimno do pieczywa. Bardzo lubię rybę w takiej postaci. Szczególnie pstrąga!
Ryby przyrządza się tak szybko, że po co odgrzewać lepiej przygotować przed samym podaniem. W marynacie octowej smaczniejsze są ryby morskie. Słodkowodne lepsze są pieczone bądź smażone....
Bahus
http://wielkiezarcie.com/przepis31693.html
mozesz zastapic rybke pstragiem :)
Można też tego pstrąga usmażyć na patelni i polać sosem. Ziemniaki mogą być zwykłe tłuczone. I ta papryka z cebulą i ziołami, mniam mniam! Tak, zdecydowanie polecam
przepis ciekawy ale duzo roboty i pewnie dobra.dzieki pozdrawiam
Sprobuj rybe po grecku http://wielkiezarcie.com/przepis43681.html
Zapiekanka: http://wielkiezarcie.com/przepis20333.html
Proponuję: http://wielkiezarcie.com/przepis37497.html.ja robiłam na wigilię-rodzince smakowało
Dzieki wszystkim za tydzien co s wypróbuje to dam znac.