Chce sieWam pochwalic, ze dostalam prace.Moze to nic szczegolnego ale ja od 3 lat mieszkam w Niemczech, nie jestem jeszcze doskonala jezykowo no i wszystko zaczynam od nowa.Bede robic to co bardzo lubie: bukietyz roz.Choc nie jestem wyksztakcona florystka ale pania, ktora mnie od poniedzalku zatrudni przekonaly mojemanualne zdolnosci:).Bede pracowala 14 godzin tygodniowo, to akurat tyle zeby z powodzeniem zajmowac siedziecmi i domem i nabierac jakiegos doswiadczenia.Bardzo sie ciesze:):):)
No to szczere gratulacje :-) Super! Życzę żebyś się szybko odnalazła w nowym miejscu, polubiła to zajęcie a może nawet "pokochała" i niech spotykają Cię same serdeczności. Powodzenia
Gratulacje.Sama wiem jak to jest znaleźć prace na obczyźnie bez doskonałej znajomości języka.Oby ta praca dawała Tobie jak najwięcej satysfakcji-nie tylko finansowej.
Hm... chyba chodzi o mnie bo jak widze smakosia mieszka w szczecinie.Nie znalam niemieckiego zupelnie.Nic a nic.Chodzilam na kurs dla obcokrajowcow trwal 7 miesiecy.Dostalam po nim europejski certyfikat B1.Teraz dobrze juz sobie sama radze,nikt niemusi za mnie mowic.Ale sporo jeszcze bledow robie.Normalka
Dzielna jestes!!! Kazdy dzien wzbogaci twoja znajomosc niemieckiego a najwiecej nauczysz sie obcujac na codzien z niemcami, bledy niewazne, byle mowic:)
podzielam Twoja radosc, wiem cos na ten temat, najgorsze, ze wszedzie pytaja o poprzednia prace i nikt nie chce byc tym pierwszym i zaryzykowac, to swietnie, ze bedziesz robic to co lubisz, jestem pewna, ze dasz sobie swietnie rade, serdecznie pozdrawiam
Bardzo gratuluję i zazdroszczę, że w swobodny sposób pogodzisz pracę z obowiązkami domowymi i wychowywaniem dzieciaczków. I pewnie do tego za 14 godz pracę w tyg dostaniesz jakąś sensowną zapłatę...a nie jak u nas..
Ciesze sie ,ze moglam siez Wami podzielic swoja radoscia.Zaplata nie jest taka wazna, wazne jesz,ze praca jest legalna, nabywam doswiadczenie i mam co na CV napisac.Pozdrawiam wszystkich
Witaj Skopolendra! Zyje w Niemczech od 20 lat. Doskonale pamietam trudne poczatki. Z wlasnego doswiadczenia moge podpowiedziec: nie unikaj kontaktow z klientami, wloz w prace duzo wlasnej inicjatywy, nie boj sie bledow ale kaz sie poprawiac. Reszta przyjdzie sama. Gdybys miala jakies pytania z prawa pracy, daj znac. Od lat pracuje jako personalna. Dobrze orientuje sie w Arbeits- und Sozialversicherungsrecht. Serdecznie pozdrawiam. Elzbieta
Chce sieWam pochwalic, ze dostalam prace.Moze to nic szczegolnego ale ja od 3 lat mieszkam w Niemczech, nie jestem jeszcze doskonala jezykowo no i wszystko zaczynam od nowa.Bede robic to co bardzo lubie: bukietyz roz.Choc nie jestem wyksztakcona florystka ale pania, ktora mnie od poniedzalku zatrudni przekonaly mojemanualne zdolnosci:).Bede pracowala 14 godzin tygodniowo, to akurat tyle zeby z powodzeniem zajmowac siedziecmi i domem i nabierac jakiegos doswiadczenia.Bardzo sie ciesze:):):)
No to szczere gratulacje :-) Super! Życzę żebyś się szybko odnalazła w nowym miejscu, polubiła to zajęcie a może nawet "pokochała" i niech spotykają Cię same serdeczności. Powodzenia
Cieszę się z toba i życze by ręce przy takiej pracy wytrzymały.
Podzielam Twoją radość!
Róże...ummm...będziesz upajać się zapachem-zazdroszczę.
Życzę Ci,żebyś jeszcze była godnie wynagradzana.Powodzenia!
Gratulacje.Sama wiem jak to jest znaleźć prace na obczyźnie bez doskonałej znajomości języka.Oby ta praca dawała Tobie jak najwięcej satysfakcji-nie tylko finansowej.
koniecznie poprosimy o zdjęcia tych bukietów!
Gratuluję!!! Karkti i inne cudowności już pokazywałaś nam, pokaż proszę bukiety:-))
Szczerze gratuluję:)
Super! Gratuluję!
Gratulacje!!!!!!!!
Gratulacje! I niech Ci się wiedzie!
To super, że bedziesz zarabiała na zycie robiąc to co lubisz, nie wszystkim to się udaje. Trzymam kciuki i pozdrawiam:)
Gratuluje i zazdroszcze!
Gratulacje i mam nadzieje ze ci sie wszystko pouklada:))Moze moj maz tez bedzie mial szczescie i znajdzie prace bo od 3 dni jest bezrobotny:((
Gratulacje !!!
Moje gratulacje!!!!!!
Gratuluję i życzę powodzenia w pracy:)
A tak poza tematem... Smakosiu miałaś jakieś podstawy niemieckiego, kiedy wyjeżdżałaś czy dopiero tam poznawałaś język?
Pozdrawiam:)
Hm... chyba chodzi o mnie bo jak widze smakosia mieszka w szczecinie.Nie znalam niemieckiego zupelnie.Nic a nic.Chodzilam na kurs dla obcokrajowcow trwal 7 miesiecy.Dostalam po nim europejski certyfikat B1.Teraz dobrze juz sobie sama radze,nikt niemusi za mnie mowic.Ale sporo jeszcze bledow robie.Normalka
Dzielna jestes!!! Kazdy dzien wzbogaci twoja znajomosc niemieckiego a najwiecej nauczysz sie obcujac na codzien z niemcami, bledy niewazne, byle mowic:)
super ciesze sie z toba praca a jezyk udoskonalisz rozmnawiajac!
podzielam Twoja radosc,
wiem cos na ten temat, najgorsze, ze wszedzie pytaja o poprzednia prace i nikt nie chce byc tym pierwszym i zaryzykowac,
to swietnie, ze bedziesz robic to co lubisz, jestem pewna, ze dasz sobie swietnie rade, serdecznie pozdrawiam
Bardzo gratuluję i zazdroszczę,
że w swobodny sposób pogodzisz pracę z obowiązkami domowymi i wychowywaniem dzieciaczków.
I pewnie do tego za 14 godz pracę w tyg dostaniesz jakąś sensowną zapłatę...a nie jak u nas..
Ciesze sie ,ze moglam siez Wami podzielic swoja radoscia.Zaplata nie jest taka wazna, wazne jesz,ze praca jest legalna, nabywam doswiadczenie i mam co na CV napisac.Pozdrawiam wszystkich
Witaj Skopolendra! Zyje w Niemczech od 20 lat. Doskonale pamietam trudne poczatki. Z wlasnego doswiadczenia moge podpowiedziec: nie unikaj kontaktow z klientami, wloz w prace duzo wlasnej inicjatywy, nie boj sie bledow ale kaz sie poprawiac. Reszta przyjdzie sama. Gdybys miala jakies pytania z prawa pracy, daj znac. Od lat pracuje jako personalna. Dobrze orientuje sie w Arbeits- und Sozialversicherungsrecht. Serdecznie pozdrawiam. Elzbieta
Gratuluję:)!!!
Gratuluje Asiu !!!! Ciesze sie , że bedziesz robić to co kochasz! Powodzenia kochana
gratuluję!!! no i czekam na zdjecia , kocham kwiaty , a róże to najbardziej:)