Forum

Kuchenne porady

Jaką frytkownicę kupić?

• Autor: krewetka Data: 2009-05-15 21:14:32

Chcę kupić frytkownicę, a jest dość duży wybór na rynku. Jaką polecacie? Czekam na wsze porady i opinie o waszych frytkownicach.

• Autor: Wkn Data: 2009-05-15 21:39:22

Ja mam Philips Cucina i bardzo sobie chwalę. Jest rozmontowywalna i cudnie się ją myje!
    Ale tak poza tym, to niezdrowa rzecz, stoi i zachęca do robienia tłustych frytek, poza tym zżera dość dużo oleju.
    Chociaż Pampas mi tu podpowiada z fotela obok, że można już kupić frytkownice, do których wystarczy litra oleju - do mojej wchodzi około 3. A o regularną wymianę tłuszczu w tym sprzęcie trzeba dbać.

• Autor: elunia.o Data: 2009-05-15 22:52:38

Najlepiej nie kupować wcale.Używałam może przez miesiąc ,zaraz po kupieniu.Potem nikomu nie chciało się wymieniać oleju ani jej myć. Teraz stoi w piwnicy i nikomu jej nie brakuje.Poza tym, zajmuje sporo miejsca, a kiedy każdy stara się zdrowo odżywiać, to ile razy się z niej skorzysta? Frytki piekę w piekarniku.Pozdrawiam

• Autor: Beata500 Data: 2009-05-16 18:31:39

Moja zajmuje mi pół szafki.Też nie używam.Już kilka razy przymierzałam się,żeby ja po prostu wyrzucić,ale jakoś nie mogę się na to zdobyć.Obdarować kogoś niechcianą rzeczą nie wypada,więc sobie stoi.

• Autor: jaska2503 Data: 2009-05-25 21:10:38

Ja właśnie zostałam obdarowana taką niechcianą(nieużywaną raczej)rzeczą ,w którą wchodzi ok.2,5 litra oleju.Koleżanka kupiła sobie małą,a Moulinex oddała dla mnie .Używam jej od "wielkiego dzwonu" i potem myślę co zrobić z olejem. Stoi bezużyteczna w pudełku w piwnicy,a frytki pieczemy w piekarniku lub na patelni.Czasem gdy zbraknie mi gazu to smaże pączki lub obważanki>jeśli kupować to niedużą>albo pieniądze przeznaczone na frytkownicę wydać na inne urządzonko kuchenne np:blenzer albo robot wieloczynnościowy itp...

Przejdź do pełnej wersji serwisu