Mam prosbę,czy ktoś może mi poradzic ,czym kierować się przy kupnie nowej bateri do zlewozmywakowej do kuchni.Zauważyłam że mają one określone klasy przepustowości wody np A,B, S.Niestety pytałam sprzedawcy i nie bardzo umiał mi powiedzieć o co chodzi.Kiedyś obiło mi się coś o uszy ,że niektóre baterie wytwarzają większe ciśnienie wody,przez co są oszczedniejsze w jej zużyciu.Szukałam w necie lecz nic nie znalazłam. Moze ktoś posiada ,,wiedzę'' na ten temat,będę wdzięczna
O matko, a ja naiwna kierowałam się przede wszystkim wyglądem i kupiłam sobie mega-niepraktyczną jeśli chodzi o mycie baterie, ale kocham ją bardzo, mimo że ma staroświeckie kurki do zimnej i ciepłej wody zamiast mieszadła.
Rozumiem, że S to jakaś S klasa, jak w samochodach :) I jeszcze może się łatwo dać zakręcić, jeśli ma ABS albo trochę trudniej ;P
Bateria z Ikea, oszczedza wode i jest bardzo latwa w uzyciu, nawet bez uzycia rak:) Lokciem mozna:) Najpierw jej bardzo nie lubilam, teraz sie nauczylam i hula jak trzeba:))))))
Mozesz na niej polegac, szwedzi maja" fizia" na oszczedzaniu wody, pradu i czego sie da, hehehe
Nie wiem co oznaczają te "klasy przepustowości", ale w mojej ocenie jest ważne aby: - bateria była jednouchwytowa czyli posiadała "mieszacz" który bardzo, ale to bardzo ułatwia życie - miała głowicę (najlepiej ceramiczną) o odpowiednio długiej gwarancji - np. 10 lat - posiadała wyciąganą wylewkę - to jest super funkcja Należy zwrócić uwagę na kształt baterii - w niektórych bateriach strumień wody nie pada prostopadle do zlewozmywaka, ale pod kątem - co moim zdaniem, nie zawsze się sprawdza. Ja nie akceptuję też baterii plastikowych, pokrytych tylko warstwą metalu. Poznać je po tym, że są bardzo lekkie, ale jednocześnie sprawiają wrażenie mało solidnych i z tego co wiem są awaryjne. Jeśli chodzi o oszczędność wody to może zapewnić ją końcówka mocowana na baterii, tzw perlator lub inaczej napowietrzacz.
Mam prosbę,czy ktoś może mi poradzic ,czym kierować się przy kupnie nowej bateri do zlewozmywakowej do kuchni.Zauważyłam że mają one określone klasy przepustowości wody np A,B, S.Niestety pytałam sprzedawcy i nie bardzo umiał mi powiedzieć o co chodzi.Kiedyś obiło mi się coś o uszy ,że niektóre baterie wytwarzają większe ciśnienie wody,przez co są oszczedniejsze w jej zużyciu.Szukałam w necie lecz nic nie znalazłam.
Moze ktoś posiada ,,wiedzę'' na ten temat,będę wdzięczna
O matko, a ja naiwna kierowałam się przede wszystkim wyglądem i kupiłam sobie mega-niepraktyczną jeśli chodzi o mycie baterie, ale kocham ją bardzo, mimo że ma staroświeckie kurki do zimnej i ciepłej wody zamiast mieszadła.
Rozumiem, że S to jakaś S klasa, jak w samochodach :)
I jeszcze może się łatwo dać zakręcić, jeśli ma ABS albo trochę trudniej ;P
Bateria z Ikea, oszczedza wode i jest bardzo latwa w uzyciu, nawet bez uzycia rak:) Lokciem mozna:) Najpierw jej bardzo nie lubilam, teraz sie nauczylam i hula jak trzeba:))))))
Mozesz na niej polegac, szwedzi maja" fizia" na oszczedzaniu wody, pradu i czego sie da, hehehe
Ale heca tak szybko czytałam, że przeczytałam " bakterie kuchenne ".Ha ha ha. Dobrze,że to baterie.....
Ja rowniez przeczytalam bakterie hihihi
Nie wiem co oznaczają te "klasy przepustowości", ale w mojej ocenie jest ważne aby:
- bateria była jednouchwytowa czyli posiadała "mieszacz" który bardzo, ale to bardzo ułatwia życie
- miała głowicę (najlepiej ceramiczną) o odpowiednio długiej gwarancji - np. 10 lat
- posiadała wyciąganą wylewkę - to jest super funkcja
Należy zwrócić uwagę na kształt baterii - w niektórych bateriach strumień wody nie pada prostopadle do zlewozmywaka, ale pod kątem - co moim zdaniem, nie zawsze się sprawdza. Ja nie akceptuję też baterii plastikowych, pokrytych tylko warstwą metalu. Poznać je po tym, że są bardzo lekkie, ale jednocześnie sprawiają wrażenie mało solidnych i z tego co wiem są awaryjne. Jeśli chodzi o oszczędność wody to może zapewnić ją końcówka mocowana na baterii, tzw perlator lub inaczej napowietrzacz.
Kurkuma.ale milo Cie zobaczyc:)
tineczko
i cmok
CMOK!!!!!