...26 maja już niedługo! A jakie są Wasze pomysły na ten dzień? Co podarować / powiedzieć mamusi :) Jakie są Wasze mamy? Sentymentalne czy bardzo przyziemne? Lubią "Dzień Matki"... No i to oczywiście pytanie Do tutejszych- "WŻ-towych Mam" :) Jak to jest być matką? Lubicie swoje święto? :)
Dziń Matki .... piękne święto . Dla mnie ten dzień niestety łączy się ze łzami. 26 maja pójdę do MAMY na cmentarz, zapalę znicz, popłaczę sobie nad grobem ," pogadam" jak zywkle.
Ale ponieważ sama jestem od trzech lat mamą, więc moje Małę Szczęście , w tym roku już świadomie ,nie porzez swojego tatusia , złoży mi zapewne życzenia . Dzięki mojej niuni ten dzeń nie będzie dla mnie taki smutny...
Pytasz jak to jest być matką? Odpowiem krótko , CUDOWNIE .
MAMA, MAMUSIA;-) Oczywiście przygotuję jakąs słodkość (będzie to w tym roku Ciasto z Kubusia z WŻ, bo Mama była nim zachwycona....kwiaty, upominek....i oczywiście dużo ciepłych słów;-) A ja-cóż, mamą jestem od 9 miesięcy, więc na życzenia i laurkę muszę poczekać;-) Wystarczy jednak, że Jasiu jest z nami i wiem, że bycie mamą to najcudowniejsza rzecz na świecie;-) Pozdrawiam!
Moja mama jest trudną kobieta, ale kocham ją bezgranicznie. Na pewno przygotuję ciasto i obowiązkowo będą kwiaty. Myślę także o jakimś prezencie. Ja sama mamą jestem od 6 lat i jestem pewna, że mój starszy synek będzie mnie "uszczęśliwiał" cały dzień. To naprawdę piękne świeto i cudownie byc mamą.
Moja mama kocha kwiaty i swój ogród, wie na pewno dostanie kwiata i coś do niego. W tamtym roku kupiłam jej doniczkę - studnie. Sięga do pasa, jest z brzozy i pięknie sie prezentuje. Mamusia była zachwycona. Sweet candy zastanów sie, co Twoja mama lubi najbardziej i kup jej coś związanego z jej pasją.
My niestety w tym roku nie odwiedzimy naszych Mam na Dzień Matki, bo mąż ma już dawno zaplanowany wyjazd w delegację, ale skorzystamy z usług poczy kwiatowej i napewno zadzwonimy. Ja jestem mamą od 6 lat i pewnie dostanę śliczną laurkę, zyczenia i jaką cudowną kanpkę:-)) Pytasz jak, jak jest być mamą... CUDOWNIE:-))
Moja mama jest osobą, której niezmiernie trudno jest kupić odpowiedni prezent, gdyż wybrzydza, w związku z tym najlepiej coś zrobić samemu, albo coś do jedzonka, albo jakiś obrazek, kiedyś nagrałam jej płytkę z przebojami z jej młodości. Niestety nad tymi prezentami trzeba się trochę nagłowić, ale w sumie sprawiają więcej satysfakcji, niż coś kupionego w sklepie. Sama jestem mamą od ponad dziewięciu lat i mnie tez najbardziej cieszą te zrobione przez synka, tym bardziej, iż wiem, że nie przejawia on specjalnego zamiłowania do rysowania itp. W szufladzie mam wszystkie laurki zbierane od najmłodszych lat:) Czasem je oglądam i zawsze jakas łezka się zakręci w oku:) W tym roku na bank dostanę rysunki mazd, mercedesów itp, gdyż to ostatnio Młodego hobby. Pozdrawiam
...a moja mama wyjechała i pewnie wyślę jej kartkę lub list. I już mam pietra, bo na walentynki włożyłam całe serce w list, który...przepadł!! Trudno uwierzyć, że poczta łakomi się nawet na zwykłe "priorytetowe". W sumie to ...okradziono i ogołocono mnie z uczuć! ;) Ach, ta poczta....
O, temat poczty przerabiam na co dzień, gdyż nagminnie korzystam z jej usług - z racji pracy. Wszystko, co mogę, wysyłam kurierem, ewentualnie poleconym, gdyż zawsze mam dowód nadania w zanadrzu:) Próbuj dalej, nie daj się bezdusznej instytucji
Moja mama nawet jak na wstępie pokazuje zadowolenie, to po czasie uznaje, że prezent mógł być inny, albo jest za drogi, za tani, zbędny, gówno wart, lepsze pieniądze, nie praktyczny, zbyt praktyczny, dziadostwo, ktoś dostał lepszy itp., itd. Sama radość z wręczania prezentu.
Aby sobie nie psuć nerwów ograniczam się do składania życzeń.
Mama jest spod znaku Gemini. Może to ma jakiś związek?
Nie moze byc;))) Ja jestem Gemini i kazdy, KAZDY prezent sprawia mi ogromna radosc. Nawet to co faktycznie sie do niczego nie nadaje to i tak przechowuje i ciesze sie jak dzieciak. Bo za kazdym prezentem widze serce, pamiec i dobra wole.
Ja tez jestem Gemini i cieszę się każdym otrzymanym prezentem. Każdą podarowaną rzecz odbieram jako pamięć o mnie i chęć sprawienia mi radości, bez względu na jej wielkość czy wartość. Natomiast Twoja mama to wypisz wymaluj moja - zawsze mam ogromny stres przed każdą datą z nią związaną.Cała rodzina jest wtedy w pogotowiu i każdy przypomina każdemu,żeby czasem nie zapomniał i stawił się najwcześniej jak może. Mam o tyle gorzej, że nie mogą to być tylko życzenia, bo dąsą się kilka tygodni. I nie jest Bliźniakiem, jest spod znaku Lwa.
Moja mama cieszy sie przede wszystkim z tego ze pamietamy o jej swiecie, ja wiem ze ucieszy sie napewno z dobrego kremu bo ona sobie zawsze zaluje. Wiekszy problem mam z tesciowa bo ona ma taki gust ze ciezko jej dogodzic. Mysle ze jej kupi sie po prostu kwiaty albo jakies czekoladki.
U nas juz zien mamy byl wiec zrobilam obiad dla mamy i tesciowej, i tak juz od kilku lat na dzien mamy/dziadkow zapraszamy rodzicow. Jest fajnie obiad,tort itd., od jakiegos czasu uwielbiam robic kompozycje kwiatowe wiec dostaja tez kwiaty. Zyczenia dla wszystkich mam na swiecie.
Wczoraj juz mojej kochanej mamusi złożyłam zyczenia bo 26maja pracuje cały dzień a chciałam to zrobic osobiscie.Kupiłam mikser z miska obrotowa zelmera bo akurat tydzien temu mamie sie popsuł a o takim własnie marzyła i bukiet kwiatów z róż i lili.Mam 3rodzenstwa ktore jeszcze sie uczy i nie zarabiaja,mamie prezent dalam od nas wszystkich,tym bardziej mama sie wzruszyła i była bardzo szczesliwa az mi łezka poplyneła.Moja mama z kazdego prezentu by sie ucieszyła nawet z polnych kwiatków ja to chyba odziedziczyłam po niej ,co roku od swoich coreczek a zwłaszcza starszej dostawalam kwiatki polne albo zerwane z ogrodka i laurke byłam taka dumna:)W tym roku corcia(11lat) kupiła mi za swoje kieszonkowe bluzke ,trafiła nawet z rozmiarem kolor i fason bardzo mi sie podoba.Jestem dumna z mich coreczek i nie tylko w tym dniu kiedy pamietaja o mnie i składaja mi życzenia.Dla mnie najwiekszym darem od losu było zostać MAMĄ!!!!
Czego sobie można zyczyć w taki Dzień ? Aby zawsze znalazły się łapki które będą obejmować naszą szyję (niezależnie od wieku ich właściciela) Aby nasze Pociechy cieszyły się zdrowiem przez długie lata, Aby żadna mama nie zapomniała, że otrzymała cudowny dar (może warto w TEN dzień wyciągnąć rękę ?) Aby codzienne obowiązki nie odebrały nam radości matkowania....
Dużo siły, uśmiechu i pociechy z Dzieciaczków dla wszystkich Mam ;)
Czuję się spełnioną i doceniana matką.Mam swoje Święto częściej, niż to raz do roku, ale i tak bardzo je lubię. W tym roku nawet mój syn - nie celebrujacy jakichkolwiek świąt tego typu -się nie zagapił :D
...26 maja już niedługo! A jakie są Wasze pomysły na ten dzień? Co podarować / powiedzieć mamusi :) Jakie są Wasze mamy? Sentymentalne czy bardzo przyziemne? Lubią "Dzień Matki"...
No i to oczywiście pytanie Do tutejszych- "WŻ-towych Mam" :) Jak to jest być matką? Lubicie swoje święto? :)
Dziń Matki .... piękne święto . Dla mnie ten dzień niestety łączy się ze łzami. 26 maja pójdę do MAMY na cmentarz, zapalę znicz, popłaczę sobie nad grobem ," pogadam" jak zywkle.
Ale ponieważ sama jestem od trzech lat mamą, więc moje Małę Szczęście , w tym roku już świadomie ,nie porzez swojego tatusia , złoży mi zapewne życzenia . Dzięki mojej niuni ten dzeń nie będzie dla mnie taki smutny...
Pytasz jak to jest być matką? Odpowiem krótko , CUDOWNIE .
Pozdrawiam wszystkie mamy
MAMA, MAMUSIA;-) Oczywiście przygotuję jakąs słodkość (będzie to w tym roku Ciasto z Kubusia z WŻ, bo Mama była nim zachwycona....kwiaty, upominek....i oczywiście dużo ciepłych słów;-)
A ja-cóż, mamą jestem od 9 miesięcy, więc na życzenia i laurkę muszę poczekać;-) Wystarczy jednak, że Jasiu jest z nami i wiem, że bycie mamą to najcudowniejsza rzecz na świecie;-) Pozdrawiam!
Moja mama jest trudną kobieta, ale kocham ją bezgranicznie. Na pewno przygotuję ciasto i obowiązkowo będą kwiaty. Myślę także o jakimś prezencie. Ja sama mamą jestem od 6 lat i jestem pewna, że mój starszy synek będzie mnie "uszczęśliwiał" cały dzień. To naprawdę piękne świeto i cudownie byc mamą.
a ja nie mam pomyslu na prezent.. .23 maja ma tez imieniny i tu tez nie wiem co kupic:( jakis pomysl? moze cos praktycznego??
Moja mama kocha kwiaty i swój ogród, wie na pewno dostanie kwiata i coś do niego. W tamtym roku kupiłam jej doniczkę - studnie. Sięga do pasa, jest z brzozy i pięknie sie prezentuje. Mamusia była zachwycona. Sweet candy zastanów sie, co Twoja mama lubi najbardziej i kup jej coś związanego z jej pasją.
My niestety w tym roku nie odwiedzimy naszych Mam na Dzień Matki, bo mąż ma już dawno zaplanowany wyjazd w delegację, ale skorzystamy z usług poczy kwiatowej i napewno zadzwonimy. Ja jestem mamą od 6 lat i pewnie dostanę śliczną laurkę, zyczenia i jaką cudowną kanpkę:-)) Pytasz jak, jak jest być mamą... CUDOWNIE:-))
Moja mama jest osobą, której niezmiernie trudno jest kupić odpowiedni prezent, gdyż wybrzydza, w związku z tym najlepiej coś zrobić samemu, albo coś do jedzonka, albo jakiś obrazek, kiedyś nagrałam jej płytkę z przebojami z jej młodości. Niestety nad tymi prezentami trzeba się trochę nagłowić, ale w sumie sprawiają więcej satysfakcji, niż coś kupionego w sklepie.
Sama jestem mamą od ponad dziewięciu lat i mnie tez najbardziej cieszą te zrobione przez synka, tym bardziej, iż wiem, że nie przejawia on specjalnego zamiłowania do rysowania itp.
W szufladzie mam wszystkie laurki zbierane od najmłodszych lat:) Czasem je oglądam i zawsze jakas łezka się zakręci w oku:)
W tym roku na bank dostanę rysunki mazd, mercedesów itp, gdyż to ostatnio Młodego hobby.
Pozdrawiam
...a moja mama wyjechała i pewnie wyślę jej kartkę lub list. I już mam pietra, bo na walentynki włożyłam całe serce w list, który...przepadł!! Trudno uwierzyć, że poczta łakomi się nawet na zwykłe "priorytetowe". W sumie to ...okradziono i ogołocono mnie z uczuć! ;) Ach, ta poczta....
O, temat poczty przerabiam na co dzień, gdyż nagminnie korzystam z jej usług - z racji pracy.
Wszystko, co mogę, wysyłam kurierem, ewentualnie poleconym, gdyż zawsze mam dowód nadania w zanadrzu:)
Próbuj dalej, nie daj się bezdusznej instytucji
Moja mama nawet jak na wstępie pokazuje zadowolenie, to po czasie uznaje, że prezent mógł być inny, albo jest za drogi, za tani, zbędny, gówno wart, lepsze pieniądze, nie praktyczny, zbyt praktyczny, dziadostwo, ktoś dostał lepszy itp., itd. Sama radość z wręczania prezentu.
Aby sobie nie psuć nerwów ograniczam się do składania życzeń.
Mama jest spod znaku Gemini. Może to ma jakiś związek?
Nie moze byc;))) Ja jestem Gemini i kazdy, KAZDY prezent sprawia mi ogromna radosc. Nawet to co faktycznie sie do niczego nie nadaje to i tak przechowuje i ciesze sie jak dzieciak. Bo za kazdym prezentem widze serce, pamiec i dobra wole.
Nooo, chyba że dostaniesz maszynkę do lepienia pierogów hihihi z dołączoną książeczką z przepisami na pierogi w dużych i rozmaitych ilościach ;P
Ja tez jestem Gemini i cieszę się każdym otrzymanym prezentem. Każdą podarowaną rzecz odbieram jako pamięć o mnie i chęć sprawienia mi radości, bez względu na jej wielkość czy wartość.
Natomiast Twoja mama to wypisz wymaluj moja - zawsze mam ogromny stres przed każdą datą z nią związaną.Cała rodzina jest wtedy w pogotowiu i każdy przypomina każdemu,żeby czasem nie zapomniał i stawił się najwcześniej jak może. Mam o tyle gorzej, że nie mogą to być tylko życzenia, bo dąsą się kilka tygodni. I nie jest Bliźniakiem, jest spod znaku Lwa.
Moja mama cieszy sie przede wszystkim z tego ze pamietamy o jej swiecie, ja wiem ze ucieszy sie napewno z dobrego kremu bo ona sobie zawsze zaluje. Wiekszy problem mam z tesciowa bo ona ma taki gust ze ciezko jej dogodzic. Mysle ze jej kupi sie po prostu kwiaty albo jakies czekoladki.
U nas juz zien mamy byl wiec zrobilam obiad dla mamy i tesciowej, i tak juz od kilku lat na dzien mamy/dziadkow zapraszamy rodzicow.
Jest fajnie obiad,tort itd., od jakiegos czasu uwielbiam robic kompozycje kwiatowe wiec dostaja tez kwiaty. Zyczenia dla wszystkich mam na swiecie.
Wczoraj juz mojej kochanej mamusi złożyłam zyczenia bo 26maja pracuje cały dzień a chciałam to zrobic osobiscie.Kupiłam mikser z miska obrotowa zelmera bo akurat tydzien temu mamie sie popsuł a o takim własnie marzyła i bukiet kwiatów z róż i lili.Mam 3rodzenstwa ktore jeszcze sie uczy i nie zarabiaja,mamie prezent dalam od nas wszystkich,tym bardziej mama sie wzruszyła i była bardzo szczesliwa az mi łezka poplyneła.Moja mama z kazdego prezentu by sie ucieszyła nawet z polnych kwiatków ja to chyba odziedziczyłam po niej ,co roku od swoich coreczek a zwłaszcza starszej dostawalam kwiatki polne albo zerwane z ogrodka i laurke byłam taka dumna:)W tym roku corcia(11lat) kupiła mi za swoje kieszonkowe bluzke ,trafiła nawet z rozmiarem kolor i fason bardzo mi sie podoba.Jestem dumna z mich coreczek i nie tylko w tym dniu kiedy pamietaja o mnie i składaja mi życzenia.Dla mnie najwiekszym darem od losu było zostać MAMĄ!!!!
Czego sobie można zyczyć w taki Dzień ?
Aby zawsze znalazły się łapki które będą obejmować naszą szyję (niezależnie od wieku ich właściciela)
Aby nasze Pociechy cieszyły się zdrowiem przez długie lata,
Aby żadna mama nie zapomniała, że otrzymała cudowny dar
(może warto w TEN dzień wyciągnąć rękę ?)
Aby codzienne obowiązki nie odebrały nam radości matkowania....
Dużo siły, uśmiechu i pociechy z Dzieciaczków dla wszystkich Mam ;)
Dołączam się do życzeń :)
Wszystkiego NAJ NAJ w dniu Waszego święta, pociechy z dzieci, zdrowia, zdrowia i szczęścia bez liku :)
Czuję się spełnioną i doceniana matką.Mam swoje Święto częściej, niż to raz do roku, ale i tak bardzo je lubię. W tym roku nawet mój syn - nie celebrujacy jakichkolwiek świąt tego typu -się nie zagapił :D