Mam prośbę do osób mieszkających w Niemczech. Serki dostępne w Niemczech, z różną zawartością tłuszczu (chyba 0, 20, 40), w konsystencji jak nasz polski serek homogenizowany (ale naturalny smak), czy one się nazywaja po prostu "quark"? I jakie są te zawartości tłuszczu? (Dostępne w każdym sklepie, firmowane przez dany sklep, pamiętam kupowałam je w sklepie Edeka, miały chyba po 200g.. Ale to było kilka lat temu)
Użytkownik holly napisał w wiadomości: > Mam prośbę do osób mieszkających w Niemczech. Serki dostępne w > Niemczech, z różną zawartością tłuszczu (chyba 0, 20, 40), w > konsystencji jak nasz polski serek homogenizowany (ale naturalny smak), czy > one się nazywaja po prostu "quark"? I jakie są te zawartości > tłuszczu?(Dostępne w każdym sklepie, firmowane przez dany sklep, pamiętam > kupowałam je w sklepie Edeka, miały chyba po 200g.. Ale to było kilka lat > temu) Tak tak sie nazywa i maja ta zawartosc tluszczu ale czy faktyczna taka jest zawartosc tluszczu to nie wiem (czy mozna wiezyc w to co napisza ?) ja kupuje ten tlusciejszy i raczej wieksza paczke ale to jest tu popularny ale na marginesie to wole z Penika nie ma tyle wody i jest gesciejszy juz wyczailam zycze milego dnia
Tak holly ten serek to jest speisequark.Mozna kupic magerstufe ,20%i 40%.Serek 40% jest ze smietana i dosyc tlusty Opakowania sa 250 g i wieksze 500 gi serki sa tanie
Niemieckie słowo Quark = po polsku twaróg. Samo słowo nie określa zawartości tłuszczu, bo to może być zróżnicowane. To zawsze jest oznaczone na opakowaniu. Określenie dotyczy stopnia wilgotności. Oryginlny Qark powinien być dość spoisty!
Mam prośbę do osób mieszkających w Niemczech. Serki dostępne w Niemczech, z różną zawartością tłuszczu (chyba 0, 20, 40), w konsystencji jak nasz polski serek homogenizowany (ale naturalny smak), czy one się nazywaja po prostu "quark"? I jakie są te zawartości tłuszczu?
(Dostępne w każdym sklepie, firmowane przez dany sklep, pamiętam kupowałam je w sklepie Edeka, miały chyba po 200g.. Ale to było kilka lat temu)
Użytkownik holly napisał w wiadomości:
> Mam prośbę do osób mieszkających w Niemczech. Serki dostępne w
> Niemczech, z różną zawartością tłuszczu (chyba 0, 20, 40), w
> konsystencji jak nasz polski serek homogenizowany (ale naturalny smak), czy
> one się nazywaja po prostu "quark"? I jakie są te zawartości
> tłuszczu?(Dostępne w każdym sklepie, firmowane przez dany sklep, pamiętam
> kupowałam je w sklepie Edeka, miały chyba po 200g.. Ale to było kilka lat
> temu)
Tak tak sie nazywa i maja ta zawartosc tluszczu ale czy faktyczna taka jest zawartosc tluszczu to nie wiem (czy mozna wiezyc w to co napisza ?) ja kupuje ten tlusciejszy i raczej wieksza paczke ale to jest tu popularny ale na marginesie to wole z Penika nie ma tyle wody i jest gesciejszy juz wyczailam zycze milego dnia
Tak holly ten serek to jest speisequark.Mozna kupic magerstufe ,20%i 40%.Serek 40% jest ze smietana i dosyc tlusty
Opakowania sa 250 g i wieksze 500 gi serki sa tanie
tak to Quaek czyli mielony twarog - chudy albo poltlusty badz tlusty
Niemieckie słowo Quark = po polsku twaróg.
Samo słowo nie określa zawartości tłuszczu, bo to może być zróżnicowane. To zawsze jest oznaczone na opakowaniu.
Określenie dotyczy stopnia wilgotności. Oryginlny Qark powinien być dość spoisty!
bardzo wam dziękuję za rozwianie moich wątpliwości :)