Jakiej patelni najlepiej użyć jesli planuje przygotowac tortillę/pitę lub chcę uprażyć herbatniki. Trzeba to robić na suchej patelni bez dodatku tłuszczu i jako że planuje kupno dużej patelni własnie w tym celu to zastanawiam się jaka będzie najlepsza- teflonowa czy jakas inna? A jesli inna to jaka? Z góry dziekuje za wszelkie sugestie.
Hm... wszystkie teflonowe patelnie w "instrukcji obsługi" (jak się nową kupi, to na "opakowaniu" można wyczytać różne informacje) podają, żeby nie podgrzewać ich pustych... Oznaczałoby to, że jednak do takich celów się nie nadają. Ja polecałabym jednak dobrą stalową, z grubym dnem. Teflonowa traktowana w taki sposób szybko się zniszczy, "wypraktykowałam" to, niestety - od tamtej pory czytam "instrukcję obsługi patelni" ;-)
Mam prośbe o poradę
Jakiej patelni najlepiej użyć jesli planuje przygotowac tortillę/pitę lub chcę uprażyć herbatniki. Trzeba to robić na suchej patelni bez dodatku tłuszczu i jako że planuje kupno dużej patelni własnie w tym celu to zastanawiam się jaka będzie najlepsza- teflonowa czy jakas inna? A jesli inna to jaka?
Z góry dziekuje za wszelkie sugestie.
Często prażę na suchej patelni migdały, słonecznik, ryż preparowany itp. i używam teflonowej, myślę że jest najlepsza do tego celu
Hm... wszystkie teflonowe patelnie w "instrukcji obsługi" (jak się nową kupi, to na "opakowaniu" można wyczytać różne informacje) podają, żeby nie podgrzewać ich pustych... Oznaczałoby to, że jednak do takich celów się nie nadają. Ja polecałabym jednak dobrą stalową, z grubym dnem. Teflonowa traktowana w taki sposób szybko się zniszczy, "wypraktykowałam" to, niestety - od tamtej pory czytam "instrukcję obsługi patelni" ;-)