Witajcie :) Nie chwaląc się - mieszkam w najcudniejszym regionie Polski - na Mazurach. Niestety komary dają się już we znaki, nie tylko mi, ale też mojej biednej psince. Jest ich cały ogrom i nie nadąża się od nich opędzać. Powiesiłam jej w budzie firankę, ale to niewielka pomoc. Czy znacie jakieś odstraszacze komarów dla naszych milusińskich? Może niektórych temat rozbawi, ale mi naprawdę żal zwierzaka... Pozdrawiam ciepło z Mazur!
Kuperek - pół biedy, komary nie przegryzają się przez dłuższą sierść. Gorzej z nosem. Nie wiem, czy preparaty anty-komarowe nie zaszkodzą, raczej każdy ma bardzo intensywny zapach... :(
Ależ Ci zazdroszczę tych Mazur, to nasz ukochane miejsce na wczasy:) Niestety w tym roku z uwagi na dzidzię, która już niebawem sie pojawi nie nacieszę oczu tym widokiem. Dla mnie Mazury biją na głowę wszystkie Egipty, |H|iszpanie i inne miejsca na świecie, jeszcze nigdzie tak nie wypoczęliśmy, jak tam:) Mój pies zawsze używa dobrej obroży na kleszcze i pchły i komary sie go nie czepiają. Pozdrawiam
Jak miło czytać Twoją pochlebną opinię o Mazurach... Dzięki :))) Co do mojej psinki, to ma obrożę od pcheł i kleszczy (i to dobrą- firmówkę ;)), ale ona tym krwiożercom w niczym nie przeszkadza :( To jest pierwszy wylęg komarów, są jakieś wściekłe, brrr! Popryskałam Puńkę trochę Brosem, z początku wycierała nos o swój koc, ale komary jej trochę odpuściły, uff! Pozdrawiam z zakomarzonych, ale pięknych Mazur!
agus łacze sie z toba w bolu nad psinka wiem jak to jest bo reprezentujemy tensam region kraju :) jesli juz chcesz stosowac srodki to polecam bardziej CREE repellent
a dla psa u mnie okazaly sie skuteczne kropelki Pchełka Spot - koszt 7 zł wiec warto sporbowac :)
nie wiem jak sie sprawdzaja srodki firmy bros dla zwierzaków ogolnie firma dobra wiec mysle ze preparat moze byc skuteczny
posiej wokol miętę olejki w niej zawarte odstraszaja komary
Witajcie :) Nie chwaląc się - mieszkam w najcudniejszym regionie Polski - na Mazurach. Niestety komary dają się już we znaki, nie tylko mi, ale też mojej biednej psince. Jest ich cały ogrom i nie nadąża się od nich opędzać. Powiesiłam jej w budzie firankę, ale to niewielka pomoc. Czy znacie jakieś odstraszacze komarów dla naszych milusińskich? Może niektórych temat rozbawi, ale mi naprawdę żal zwierzaka... Pozdrawiam ciepło z Mazur!
Czy próbowałaś mu troszkę popryskać kuperek i grzbiet offem dla dzieci? Naszemu włochaczowi pomagało.
Kuperek - pół biedy, komary nie przegryzają się przez dłuższą sierść. Gorzej z nosem. Nie wiem, czy preparaty anty-komarowe nie zaszkodzą, raczej każdy ma bardzo intensywny zapach... :(
spróbuj , to preparat dla dzieci , pieskowi nie zaszkodzi napewno:)
Ależ Ci zazdroszczę tych Mazur, to nasz ukochane miejsce na wczasy:) Niestety w tym roku z uwagi na dzidzię, która już niebawem sie pojawi nie nacieszę oczu tym widokiem.
Dla mnie Mazury biją na głowę wszystkie Egipty, |H|iszpanie i inne miejsca na świecie, jeszcze nigdzie tak nie wypoczęliśmy, jak tam:)
Mój pies zawsze używa dobrej obroży na kleszcze i pchły i komary sie go nie czepiają.
Pozdrawiam
Jak miło czytać Twoją pochlebną opinię o Mazurach... Dzięki :))) Co do mojej psinki, to ma obrożę od pcheł i kleszczy (i to dobrą- firmówkę ;)), ale ona tym krwiożercom w niczym nie przeszkadza :( To jest pierwszy wylęg komarów, są jakieś wściekłe, brrr! Popryskałam Puńkę trochę Brosem, z początku wycierała nos o swój koc, ale komary jej trochę odpuściły, uff! Pozdrawiam z zakomarzonych, ale pięknych Mazur!
agus łacze sie z toba w bolu nad psinka
wiem jak to jest bo reprezentujemy tensam region kraju :)
jesli juz chcesz stosowac srodki to polecam bardziej CREE repellent
a dla psa u mnie okazaly sie skuteczne kropelki Pchełka Spot - koszt 7 zł wiec warto sporbowac :)
nie wiem jak sie sprawdzaja srodki firmy bros dla zwierzaków ogolnie firma dobra wiec mysle ze preparat moze byc skuteczny
posiej wokol miętę olejki w niej zawarte odstraszaja komary