Chcę go poprzesadzać na balkonie do długiej doniczki takiej typowej.
- jaka odległość powinna być między nimi? - czy posadzić po dwie, trzy sadzonki razem i dać odstęp? - czy będzie się piął po tych stalowych prętach czy powinnam puśćić dodatkowo po sznurkach? - i czy w ogóle dobry pomysł z tym groszkiem, bo balkon jest bardzo nasłoneczniony od 10.00 do 19.00?
Pozdrawiam wszystkich zaglądających do tego wątku :-) i czekam na odzew.
ja u siebie sadze co 15-20 cm po 2sztuki sznurków nie plecam chyba ze porobisz supełki - maja tendencje do przerywania pnacza groszek lubi slonce ale musisz uwazac aby go nie popalil
Witam!
Szukam porady praktycznej.
Wyrósł pięknie w skrzynce groszek z nasionek.
Chcę go poprzesadzać na balkonie do długiej doniczki takiej typowej.
- jaka odległość powinna być między nimi?
- czy posadzić po dwie, trzy sadzonki razem i dać odstęp?
- czy będzie się piął po tych stalowych prętach czy powinnam puśćić dodatkowo po sznurkach?
- i czy w ogóle dobry pomysł z tym groszkiem, bo balkon jest bardzo nasłoneczniony od 10.00 do 19.00?
Pozdrawiam wszystkich zaglądających do tego wątku :-) i czekam na odzew.
hej
ja u siebie sadze co 15-20 cm po 2sztuki
sznurków nie plecam chyba ze porobisz supełki - maja tendencje do przerywania pnacza
groszek lubi slonce ale musisz uwazac aby go nie popalil
Dzięki za dobre rady.
Słońce to pewnie popali trochę, zobaczymy
Pa
mam poważne wątpliwości czy groszek można przesadzać....?
I już to zrobiłam, poprzesadzałam po 2 szt, jestem ciekawa jak to będzie, chociaż korzonki były dość długie, trochę mogłam naderwać.
Pozdrawiam
witam nic mu nie bedzie ja tez przesadzam groszek co roku po 2-3 roslinki do skrzynki pieknie rosnie i pachnie udanej uprawy :))
dzięki, dzięki nie mogę doczekać się pięknego zapachu:-)