Ja pamiętam, jak kiedyś w czasach, gdy kupowało się chleb w piątek na cały weekend, moi rodzice po wyjęciu go z zamrażalnika, przez chwilkę trzymali w piekarniku - wtedy był taki chrupiący, mniam
Ja jak mroze to rozmrazam go w nocy i rano jest gotowy,ale jak chcesz kilka kromeczek tylko to do mikrofali na 15-30 s i gotowe trzba sprawdzac i przewracac sa swiezutkie i cieple.
Tez tak czasem robie jak mam zamrozony chleb, tylko zalezy od chleba ile sie odmraza. Ja po 10s przewracam na druga strone i po paru sekundach wyjmuje chlebek. Ale przewaznie wyjmuje go zeby sam sie rozmrozil.
Mam zamrożony pokrojony chleb. Chciałabym go rozmrozić. Do dyspozycji mam kuchenkę mikrofalową. Jak to zrobić by był świeży i pachnący?
Najlepiej wyciągnij duzo wcześniej. zostaw w temperaturze pokojowej i sam się rozmrozi. Ja mrożę chleb co weekend.
Ja pamiętam, jak kiedyś w czasach, gdy kupowało się chleb w piątek na cały weekend, moi rodzice po wyjęciu go z zamrażalnika, przez chwilkę trzymali w piekarniku - wtedy był taki chrupiący, mniam
Ja jak mroze to rozmrazam go w nocy i rano jest gotowy,ale jak chcesz kilka kromeczek tylko to do mikrofali na 15-30 s i gotowe trzba sprawdzac i przewracac sa swiezutkie i cieple.
Tez tak czasem robie jak mam zamrozony chleb, tylko zalezy od chleba ile sie odmraza. Ja po 10s przewracam na druga strone i po paru sekundach wyjmuje chlebek. Ale przewaznie wyjmuje go zeby sam sie rozmrozil.
Jeśli masz krojony chleb, wystarczy że wyciągniesz go z zamrażalnika 10-15 min. przed przygotowaniem i rozłożysz kromki na desce.
Zawsze wkladam do zamrazalnika pokrojony chleb. Rozmrazam w opiekaczu lub w tosterze.Pyszota!
Dziękuję.