Forum

Kuchenne porady

chleb z zamrażalnika

  • Autor: Duniasza Data: 2009-05-22 17:45:19

    Mam zamrożony pokrojony chleb. Chciałabym go rozmrozić. Do dyspozycji mam kuchenkę mikrofalową. Jak to zrobić by był świeży i pachnący? 

  • Autor: as Data: 2009-05-22 17:48:56

    Najlepiej wyciągnij duzo wcześniej. zostaw w temperaturze pokojowej i sam się rozmrozi. Ja mrożę chleb co weekend.

  • Autor: drakas Data: 2009-05-22 17:57:00

    Ja pamiętam, jak kiedyś w czasach, gdy kupowało się chleb w piątek na cały weekend, moi rodzice po wyjęciu go z zamrażalnika, przez chwilkę trzymali w piekarniku - wtedy był taki chrupiący, mniam

  • Autor: karolinaXXX Data: 2009-05-22 18:54:16

    Ja jak mroze to rozmrazam go w nocy i rano jest gotowy,ale jak chcesz kilka kromeczek tylko to do mikrofali na 15-30 s i gotowe trzba sprawdzac i przewracac sa swiezutkie i cieple.

  • Autor: gosiekb Data: 2009-05-22 19:41:57

    Tez tak czasem robie jak mam zamrozony chleb, tylko zalezy od chleba ile sie odmraza. Ja po 10s przewracam na druga strone i po paru sekundach wyjmuje chlebek. Ale przewaznie wyjmuje go zeby sam sie rozmrozil.

  • Autor: Jaonka Data: 2009-05-22 20:38:41

    Jeśli masz krojony chleb, wystarczy że wyciągniesz go z zamrażalnika 10-15 min. przed przygotowaniem i rozłożysz kromki na desce.

  • Autor: kiki1101 Data: 2009-05-23 02:39:37

    Zawsze wkladam do zamrazalnika pokrojony chleb. Rozmrazam w opiekaczu lub w tosterze.Pyszota!

  • Autor: Duniasza Data: 2009-05-25 19:22:19

    Dziękuję.

Przejdź do pełnej wersji serwisu