Witaj ! Niestety raczej nic więcej z tego przecieru nie zrobisz. Musisz przeprosić się z zupką ogórkową . Dobrze zrobiona jest naprawdę pyszna. Należy dodać odpowiednią ilość przecieru aby nie była za kwaśna. Można zrobić z ziemniakami, ryżem a nawet z grzankami jako krem ogórkowy. Przełamać trzeba tylko swoje '"nie przepadamy". Pozdrawiam i życzę smacznego !
Przyznam, że też nie miałabym pomysłu, ale poszukałam z ciekawości w necie i znalazłam coś takiego: (nie gotowałam jeszcze tego, ale wg mnie brzmi ciekawie)
Potrawka bograczowa
Przygotowanie: 1 godzinę
Oczekiwanie: 24 godziny
Pieczenie: 30 minut
Duszenie: 3 godziny
Trudność: trudny
Składniki
•
2kg mięsa wołowego
•
2 cebule
•
1 kg ziemniaków
•
4 papryki czerwone
•
przecier ogórkowy
•
przecier pomidorowy
•
oliwa
•
2 jaja
•
4 łyzki mąki
•
sól, pieprz, papryka ostra, papryka słodka, chili
Etapy przygotowania
1.
Mięso umyć, oczyścić, pokroić w większe kostki, dodać przyprawy. Zalać oliwą i wstawić do lodówki na 24 godziny.
2.
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, ugotować.
3.
Cebulę pokroić zrumienić na oliwie, dodać mięso z marynatą, podsmażyć.
4.
Podlać wodą , dusić do miękkości. Paprykę umyć, oczyścić z gniazd, pokroić w kostkę, dodać do mięsa.
5.
Podsmażyć przecier pomidorowy podlać lekko wodą , połączyć z mięsem.
6.
Dodać ugotowane ziemniaki, zalać wodą. Gotować.
7.
Dodać przecier ogórkowy, doprowadzić do wrzenia.
8.
Jajka rozetrzeć z mąką podlać troszkę wodą (ma być płynne ale gęste). Kłaść widelcem nie duże kluski na wrzącą potrawkę. Zagotować.
9.
Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać w miseczkach z bagietką. Smacznego.
mam sloik przecieru ogorkowego a za zupa ogorkowa nie przepadamy ma moze ktos pomysl jak jeszcze mozna go wykorzystac
Witaj ! Niestety raczej nic więcej z tego przecieru nie zrobisz. Musisz przeprosić się z zupką ogórkową . Dobrze zrobiona jest naprawdę pyszna. Należy dodać odpowiednią ilość przecieru aby nie była za kwaśna. Można zrobić z ziemniakami, ryżem a nawet z grzankami jako krem ogórkowy. Przełamać trzeba tylko swoje '"nie przepadamy". Pozdrawiam i życzę smacznego !
Przyznam, że też nie miałabym pomysłu, ale poszukałam z ciekawości w necie i znalazłam coś takiego: (nie gotowałam jeszcze tego, ale wg mnie brzmi ciekawie)
Oczekiwanie: 24 godziny
Pieczenie: 30 minut
Duszenie: 3 godziny
Trudność: trudny
Składniki
Etapy przygotowania
dziekuje chyba jednak przeprosze sie z zupka pozdrawiam