Moje kochane Żarłoczki - może mnie ktoś poratuje i rozpozna mój nowy nabytek!? Chciałam kupić bananowca ale nie dostałam a ten bardzo mi wpadł w oko więc go kupiłam.Jednak nie wiem jak go pielęgnować skoro nie wiem jak sie nazwa.Bardzo serdecznie proszę o pomoc!
to jest AGLONEMA DIVERSEN lubi temp.15-25 ,zasilanie 1 na miesiac,stanowisko połcieniste,nielubi stac na parapecie w pelnym sloncu,lepiej ustawic doniczke na podlodze,podlewac gdy wierzchnia warstwa ziemi jest sucha.
Wybacz- ale przeszukałam internet i moje książki i rośliny o takiej nazwie nie znalazłam! Może masz lub znasz polski odpowiednik tej rośliny bo mi również bardzo się podoba i poszukałabym sobie chociaż przez allegro. Pod taką nazwą jak podajesz nic nigdzie nie figuruje!
Dziękuję za tak dużo porad i za takie zainteresowanie moim "problemem"! Mnie się też udało już odnaleść (w obcojęzycznej nazwie) i juz sie stosuję do jej wymagań!
Przepraszam poprostu ''zjadlam'' jedna literke ma być AGLAONEMA dostalam tą roslinke od szwgierki na doniczce byla etykieta tej nazwy stad wiem ,pozdrawiam:)
Moje kochane Żarłoczki - może mnie ktoś poratuje i rozpozna mój nowy nabytek!?
Chciałam kupić bananowca ale nie dostałam a ten bardzo mi wpadł w oko więc go kupiłam.Jednak nie wiem jak go pielęgnować skoro nie wiem jak sie nazwa.Bardzo serdecznie proszę o pomoc!
jejku
nazwy nie kojarze a pielagnacja taka jak difenbachii
to jest AGLONEMA DIVERSEN lubi temp.15-25 ,zasilanie 1 na miesiac,stanowisko połcieniste,nielubi stac na parapecie w pelnym sloncu,lepiej ustawic doniczke na podlodze,podlewac gdy wierzchnia warstwa ziemi jest sucha.
Bardzo serdecznie dziękuję za szybka pomoc !!
Wiadomo Tu się zawsze otrzyma dobrą radę!
Wybacz- ale przeszukałam internet i moje książki i rośliny o takiej nazwie nie znalazłam!
Może masz lub znasz polski odpowiednik tej rośliny bo mi również bardzo się podoba i poszukałabym sobie chociaż przez allegro.
Pod taką nazwą jak podajesz nic nigdzie nie figuruje!
E nie tak trudno znow znalezc (o ile chodzi o ta rosline) w nazwie podanej wczesniej znalazl sie po prostu blad/literowka.
no , ale po polsku tez jest:)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Aglaonema
Dziękuję za tak dużo porad i za takie zainteresowanie moim "problemem"!
Mnie się też udało już odnaleść (w obcojęzycznej nazwie) i juz sie stosuję do jej wymagań!
Czekoladko 145- liście Twojej roslinki sa podobne do lisci strelicji królewskiej!
Przepraszam poprostu ''zjadlam'' jedna literke ma być AGLAONEMA dostalam tą roslinke od szwgierki na doniczce byla etykieta tej nazwy stad wiem ,pozdrawiam:)