Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Zakopane

• Autor: figusia Data: 2009-05-26 11:18:11

Drogie żarłoczki, sezon wakacyjny tuż, tuż, czas pomyśleć o zasłużonym wypoczynku.U mnie w tym roku padło na Zakopane.Przeglądałam różne oferty i właśnie ta podoba mi się najbardziej (nie ukrywam, że chodzi również o cenę- mam 4-osobową rodzinę) http://www.noclegi.zol.pl/?action=obiekt&id=410&miejsc=1&jak=solo .Może ktoś z Was był w tym miejscu? A może macie sprawdzone niezbyt drogie noclegi , byłabym wdzięczna,pozdrawiam.

• Autor: basiulka Data: 2009-05-26 12:07:31

sprawdz dokladnie cene ,,,bo jest napisane od 30 zl......wzwyz/pozdrawiam..Ja mam namiar na niezbyt drogi nocleg ale nie w tak komfortowym pensjonacie...ale blisko centrum:) i w zacisznej okolicy..jesli jestes zainteresowana pomoge.

• Autor: Wiola1 Data: 2009-05-26 12:44:20

Jeśli to nie problem to ja poprosze o namiary:)

• Autor: figusia Data: 2009-05-26 13:36:24

Basiulka dzwoniłam w to miejsce, nocleg w czteroosobowym pokoju z łazienką - 120 zł , można też na miejscu zjeść- śniadanie 8 a obiadokolacja 12.

• Autor: basiulka Data: 2009-05-26 14:51:16

a to nie tak zle:) pozdrawiam

• Autor: figusia Data: 2009-05-26 14:59:46

Chodziło mi o to,że może ktoś był w tym miejscu lub w okolicach i coś mi podpowie bliżej na temat tej kwatery.Nie znam Zakopanego i nie wiem jak z lokalizacją.Niby właścicielka mówiła, że do centrum jest 10 min. spacerkiem.Już kiedyś tak miałam,że wszędzie mialo być blisko a na miejscu okazało się,że bez samochodu ani rusz.

• Autor: balbina977 Data: 2009-05-26 16:08:52

Napewno tam jest dalej niż 10 min do centrum.Jeśli szukasz dobrego miejsca to musisz najpierw wiedzieć po co tam jedziesz, czy codziennie łazić po górach ( w takim razie najlepsza jest okolica Kuźnic) ,czy raczej skupisz się tylko na Krópówkach (wtedy centrum)
    Jak by nie było, dobrze jest też być blisko pks skąd odjeżdżają busy w każdym kierunku. polecam zajżeć i poczytać forum www.z-ne.pl

• Autor: smakosia Data: 2009-05-26 17:36:04

Ja nie o Zakopanem, ale skoro mowa o urlopach, to dla tych, którzy lubią piękne okolice górskie i może jeszcze nie wiedzą chcę napisać, że nasza "WŻ-owa" koleżanka marcia33 ma pensjonat. Z tego, co zawsze pisze wywnioskowałam, że wkłada w niego całe swoje serce i wszystkie siły. A! Marcia lepi pierogi dla swoich gości :-) Niestety jest bardzo skromną osobą i pewnie nie przyjdzie Jej do głowy żeby wkleić Wam link do swojego pensjonatu, ale od czego są inni forumowicze, prawda? No to proszę: http://udziadka.spanie.pl/

• Autor: Basienkaa0 Data: 2009-05-26 23:20:27

Na pewno Krupówki ...a Kuźnice wcale nie są jedyną bazą wypadową na szlaki...i dobrze zajrzeć nie tylko na forum....pozdrawiam...

• Autor: aga1828 Data: 2009-05-26 18:05:25

Ja polecam to miejsce, blisko Zakopanego, basen kryty, huśtawka, zjeżdżalnia, super http://www.zakopane-watra.pl/

• Autor: Maja R. Data: 2009-05-26 21:35:41

O, wspomnienia wróciły :) ja mieszkałam w Krzesanicy 12 dni...Spędzałam urlop własnie w Zakopanem. To było w 2006 r. Budynek był gotowy w połowie. Nie wiem czy teraz jest już skończony ale myślę, że tak. Pokój miałam w tarasem z widokiem na Giewont I Kasprowy. Obok domu było miejsce na grilla i ognisko, duże boisko, chyba plac zabaw dla dzieci ale myślę, że musiałabys sie upewnić. Blisko do przystanku skąd często kursują busy i do centrum i do Kużnic.  Do centrum chodziłam zawsze pieszo..nie pamiętam czy było to 10 czy 15 minut ale trasa była cudna także nie czuło się, że się idzie ileś tam minut. I posiłki były rewelacyjne. Być może coś się zmieniło ale ja byłam bardzo zadowolona. W tym roku planuję również Zakopane i wybiorę właśnie Krzesanicę.
    www.ustupska.pl  polecam również tę kwaterę. też korzystałam tam z pokoju i byłam zachwycona gościnnością, klimatem a przede wszystkim niesamowicie pysznym jedzeniem :)
    Te dwa miejsca są niedaleko siebie.

• Autor: figusia Data: 2009-06-01 18:06:11

Maja właśnie o to mi chodziło.Właśnie zrobiłam rezerwację, w Krzesanicy będziemy od 26 lipca- być może będziemy w tym samym czasie? 15 min do centrum to nie tragedia w końcu jest się na urlopie.Powoli planujemy sobie pobyt i już widzę,że tydzień to za mało.Jeżeli tylko dopisze pogoda to codziennie będziemy w innym miejscu- to będzie intensywny wypoczynek. Wielkie dzięki za pomoc i życzę niezapomnianych wrażeń z wakacji.

• Autor: kasiqqq Data: 2009-05-26 22:31:34

To 15 min od centrum nie jest wcale straszne :) taki spacerek jest zawsze przyjemny Zakopanym:) a co do lokalizacji bliżej Krupówek to trzeba się z tym liczyc ze ceny są coraz wieksze i większe. Aha i jeszcze jeden minus im bliżej Krupówek tym większy gwar na ulicy co wiąże sie z całonocnymi wrzaskami pod oknami.

Przejdź do pełnej wersji serwisu