Witam mam na dzialce drzewko brzoskwiniowe i problem w tym ze chodzi po nim bardzo duzo mrowek :( jak moge sie ich pozbyc. Z gory dziekuje za rady i wskazowki.
Hmm zastanowił mnie ten problem, bo sama mam brzoskwinię sadzoną w tym roku i też łażą po niej mrówki i tak się zastanawiam czy one są szkodliwe dla drzewka skoro chcesz je tępić?Bo może i ja powinnam...pozdrawiam
Witam
mam na dzialce drzewko brzoskwiniowe i problem w tym ze chodzi po nim bardzo duzo mrowek :( jak moge sie ich pozbyc.
Z gory dziekuje za rady i wskazowki.
Owiń drzewko szczelnie szeroką taśmą klejącą ( klejem na wierzch ).Zrób taki pasek szer 10 cm.
Dodam tylko : sprawdź, czy na drzewku nie ma mszyc - mrówki nie łażą tak sobie...Moze chcą " podoić" mszyce :(
To prawda , tam gdzie się pojawiają mrówki są lub będą mszyce .Ja kupiłam taki proszek na mrówki i posypałam ich gniazdo , więc znikneły .
witaj:) ja mam mrówki, (nie faraonki) ale w mieszkaniu i odstrasza je paproć, może posadź kilka koło drzewka, może coś to da...:) życzę powodzenia!
Hmm zastanowił mnie ten problem, bo sama mam brzoskwinię sadzoną w tym roku i też łażą po niej mrówki i tak się zastanawiam czy one są szkodliwe dla drzewka skoro chcesz je tępić?Bo może i ja powinnam...pozdrawiam