Witajcie! Może ktoś używał masy śmietanowej dr.Oetker?Kupiłam kiedyś taką,waniliową,i tak leży i leży...bo nie wiem jak ona ''działa''na śmietanę?Jak śmietan-fix?Wypadałoby w końcu ją zużyć,bo się przeterminuje...
Moja mama używa tej masy tylko truskawkowej czy malinowej. Jest bardzo zadowolona. Krem jest smaczny, sztywny (czyli coś jak śmietan- fix właśnie) i nie podchodzi wodą.
Dziękuję,aloalo:)Mam zamiar zrobić Kopiec Kreta dzieciakom na Dzień Dziecka i zastanawiałam się,czy dodać żelatyny...No,ale skoro dobrze się taka masa trzyma to żelatyna będzie zbędna. Pozdrawiam:)
Witajcie!
Może ktoś używał masy śmietanowej dr.Oetker?Kupiłam kiedyś taką,waniliową,i tak leży i leży...bo nie wiem jak ona ''działa''na śmietanę?Jak śmietan-fix?Wypadałoby w końcu ją zużyć,bo się przeterminuje...
Moja mama używa tej masy tylko truskawkowej czy malinowej. Jest bardzo zadowolona. Krem jest smaczny, sztywny (czyli coś jak śmietan- fix właśnie) i nie podchodzi wodą.
Dziękuję,aloalo:)Mam zamiar zrobić Kopiec Kreta dzieciakom na Dzień Dziecka i zastanawiałam się,czy dodać żelatyny...No,ale skoro dobrze się taka masa trzyma to żelatyna będzie zbędna.
Pozdrawiam:)