Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Kierat w urodziny

• Autor: Maddalena Data: 2009-05-28 16:38:43

Bycie jubilatem ma swoje zalety, ale i wady. Dzisiaj sa moje urodziny i ciagle ktos chce mi skladac zyczenia:)
    Zaczelo sie o 6 rano, gdy moj kochany tato postanowil mi chyba jako pierwszy wyslac smsa i tym samym mnie obudzil. Lekko podnioslo mi sie cisnienie. O 8.12, bedac po prysznicem rozdzwonily sie telefony, najpierw stacjonarny, pozniej komorka. Poslizgnelam sie w kabinie i wyskoczylam, oczywiscie nie zdazylam. Gdy juz bylam ubrana, zadzwonil do mnie maz (jest w delegacji)i troche mu sie dostalo. Bo sie glupio dopytywal, czy juz sprawdzalam skrzynke pocztowa. Jak moglam sprawdzac rano skrzynke, skoro jeszcze poczta nie przyszla? A poza tym psuje cala niespodzianke, bo juz wiem, ze cos ma przyjsc!!
    W pracy lawina smsow. A ja czujaca sie w powinnosci podziekowac, odpisywalam. Zapychala mi sie skrzynka i ciagle musialam kasowac stare smsy. Jakie to wnerwiajace!
    Dzisiaj wieczore bede ciagle pewie dostawac jakies telefony. A ja w sumie nie lubie telefonowac:)
    I z czego kurna tu sie cieszyc, skoro czlowiek jest o rok starszy????
    Wiem, okropna jestem, ale ja mam zawsze dola kiedy mam urodziny...

• Autor: CZOS Data: 2009-05-28 16:46:14

Jeśli od kilku miesięcy informowałaś wszystkich kiedy masz urodziny to się nie dziw.

Jestem pewien, że lubisz życzenia i prezenty, tylko ściemniasz.

Wszystkiego najlepszego. Może jesteś o rok mądrzejsza, a nie starsza???

• Autor: Maddalena Data: 2009-05-28 17:00:23

CZOS, nie oceniaj mnie, nie znasz mnie. Z gory dziekuje:)

• Autor: CZOS Data: 2009-05-28 18:13:58

Nigdzie nie oceniam Ciebie, tylko zastanawiam się skąd tłumy ludzi mogą znać moją datę urodziń. Niemiecka biurokracja jest przysłowiowa i tam nie da się uzyskać takich informacji w żadnym biurze. Źródło takich informacji może być jedno i podejrzewam, że dobrze je znasz.

Jeszcze raz dużo zdrówka.

• Autor: Maddalena Data: 2009-05-28 18:49:41

Wiec wyglada to praktycznie tak: ludziska pytaja Cie o date urodzin i notuja sobie w kalendarzu Sa tu nawet specjalne kalendarze urodzinowe, ktora wisza w kuchni obok normalnego i wszystkie urodziny sa pilnie zaznaczane. To jedna z roznic kulturowych. Wymiana dat urodzin nastepuje masowo i automatycznie z rozdzielnika:)
    DZIEKUJE ZA ROZE. Jest sliczna, serio mowie:)

• Autor: Dorota zza plota Data: 2009-05-28 16:55:38

badz jaka jestes a ja zycze ci okropnie upierdlajaco szczerze wszystkiegoo naj, naj, naj, LOL

• Autor: Maddalena Data: 2009-05-28 16:59:43

Dorotko, Ty wiesz jak w Niemczech przyklada sie wage do urodzin, no nie? Nie obchodza imienin, wiec skomasowane ataki sa na biedaka w uodziny:)) Dzieki za zyczenia, hihi:)

• Autor: Dorota zza plota Data: 2009-05-28 17:06:47

Oj wiem wiem od cioci kloci do sparkassy LOL.  poswietuj jeszcze ciut - i tu mam na mysli poswietuj podlug siebie czyli RTTNCMO. Tlumaczenie Rob tylko to na co maz ochote

• Autor: anneau Data: 2009-05-28 17:19:33

kokietujesz. Jak nie chcesz życzeń to wyłącz telefon i po sprawie. Wszystkiego najlepszego i dniu urodzin!! Paskudna marudo !!

• Autor: Maddalena Data: 2009-05-28 18:53:32

Nie kokietuje. My sobie tu na WZ rozne dziwactwa wypisujemy, to ja sie swoim podzielilam. Szczerze. Bo przeciez ludziom w realu tego nie powiem. A WZ wytrzyma wszystko:) Wlasnie romawialam z mezem i on stwierdzil, ze tez nie lubi urodzin. Takie dziwaki sie dobraly. Takie paskudy:)

• Autor: tineczka Data: 2009-05-28 18:14:03

Maddaleno, STO LAT:))),

W Szwecji nie obchodzi sie rowniez imienin, natomiast urodziny tak. Najgorsze jak sie konczy rowne 20, 30, 50 itd,,,
    wtedy nie zaprasza sie gosci, sami przychodza od rana do wieczora:)))
    Czesto czyta sie ogloszenie w gazecie , ze solenizant wyjezdza i prosi o nie celebrowanie jego urodzin,,,

Jak konczylam 50 a moja mama 70 , pojechalysmy do Thailandii na trzy tygodnie jako prezent obopulny, po powrocie przyjaciele i rodzina i tak zmusili nas do zrobienia duzego przyjecia, hehehe

Jeszcze raz wszystkiego naj,,,naj,,, w dniu urodzin:)

• Autor: Maddalena Data: 2009-05-28 18:56:21

Tineczko, wiedzialam!! Ty mnie zrozumiesz:) Jezeli w Szwecji obchodzi sie urodziny, tak jak w Danii, to czysta masakra. Mieszkajac przy granicy dunskiej mialam okazje byc zapraszana na urodziny kilku znajomych. Caly dom we flagach dunskich, na stole serweta we wzorki flagowe, serwetki we flagi, w ciescie mini flagi na wykalaczkach. Prawie jak swieto narodowe:)

• Autor: tineczka Data: 2009-05-28 19:05:55

Dokladnie tak samo i w ogrodzie na wysokim slupie obowiazkowo ogromna flaga szwedzka rozwieszona, hihihi

• Autor: erka Data: 2009-05-28 21:41:24

Serio?, to przeciez zwariowac mozna.

• Autor: crisen Data: 2009-05-28 17:18:31

Zostaw doła raz na zawsze na dole i myśl pozytywnie. Ja też Ci składam życzenia ale może nie podniesie Ci się ciśnienie bo już po 17 - tej.

Wszystkiego najlepszego
    100 LAT !!!
    100 LAT !!!

• Autor: Maddalena Data: 2009-05-28 19:01:02

Dziekuje za te 100 lat. Moj Tata zyczyl mi dzisiaj 90:) Nie wiem, czy 90 jeszcze, czy lacznie ogolem:) Wole nie pytac:)

• Autor: Pola42 Data: 2009-05-28 18:07:12

To cudowne ,ze tyle osób pamięta o Tobie :) Pomijając wszelkie niedogodności - absolutnie cudowne. Wszystkiego najlepszego i ode mnie !
    100 lat :)

• Autor: Maddalena Data: 2009-05-28 18:57:50

Przyznam, ze zaczelabym sie mocno martwic, gdybym zadnych zyczen nie otrzymala. Przynam sie bez bicia:)
    Dziekuje:)

• Autor: erka Data: 2009-05-28 18:13:37

Wszystkiego naj, naj, i mimo wszystko udanych urodzin.

• Autor: Maddalena Data: 2009-05-28 18:59:03

Dziekuje (szczegolnie za to, ze nie podejrzewasz mnie o niecne zamiary) :)

• Autor: erka Data: 2009-05-28 19:39:16

No co Ty, sama bym sie wkurzala.

• Autor: Maddalena Data: 2009-05-28 19:10:28

Wiecie co mimo tego, ze jakos urodzin nigdy nie lubilam, to od kiedy jestem starsza, dodatkowo zastanawiam sie nad przemijaniem...
    18 Maja byly 90 urodziny mojej Babci. Piekny wiek, prawda:) Podekscytowana wsiadlam po pracy do pociagu, przejechalam 3 godziny, kupilam najwiekszy i najpiekniejszy i najdrozszy bukiet kwiatow, jaki zdazylo mi sie w zyciu kupic. Babcia juz naprawde niczego nie potrzebuje. W kwiaciarni wiercac sie niecierpliwie, szczebiotalam jak dzieciak, ze MOJA BABCIA MA 90 URODZINY i to jest takie cudowne. Babcia mnie nie poznala...na kwiaty nawet nie spojrzala. Jej´stan od stycznie bardzo sie pogorszyl, praktycznie nie wstaje z lozka, skurczyla sie, jest taka malutka. Wyszlam z pokoju i sie rozplakalam. Ta cudowna, madra kobieta, ta wojowniczka, obwatelka Wolnego Miasta Gdansk, dwujezyczna od dziecinstwa, Europejka, jak o sobie mowila. Ta piekna dziewczyna, zaangazowana harcerka, wymieniania w literaturze powojennej, MOJA BABCIA MNIE MNIE NIE POZNAJE! No i jak tu nadalnormalnie zyc. Mnie jest smutno. Babcia ma urodziny w dniu naszego sp. Jana Pawla II. Tyle ludzi pamietalo, jej pokoj tonal w kwiatach. To jej sie naleza urodziny, nie mnie:(

• Autor: Teresa.Marcjan Data: 2009-05-28 19:22:00

• Autor: bytomianka Data: 2009-05-28 20:22:57

Samych radosnych dni
    życzę Ci !!

• Autor: Juta Data: 2009-05-28 20:35:32

Powiem ci szczerze ,że Cię nie rozumiem.Niektórym jest przykro bo nikt nie pamięta o ich urodzinach, a ty się wkurzasz,że za dużo osób składa Ci życzenia?może Ciebie to denerwuje,ale jak byś się czyła jakby nikt nie zadzwonił?

• Autor: Juta Data: 2009-05-28 20:38:04

ALE I TAK CI ŻYCZĘ STO LAT I SPEŁNIENIA MARZEŃ:))))))))))))))))))))))))))))))

• Autor: smakosia Data: 2009-05-28 20:48:27

Jak kierat, to kierat! Jeszcze ja Życzę wszystkiego, co ma dla Ciebie wielką wartość i niech spełniają sie marzenia. Uściski.

• Autor: bea39 Data: 2009-05-28 21:58:08

Ja też otrzymałam urodzinowego sms-a o 6 rano, ale budze się o 5,30. Nawet gdybym budziłą się później i tak sprawiłby mi radość . Tak jak Ty cały dzień telefony,sms-y (skrzynki nie miałamc zasu sprawdzić) przeszkadzały mi spędzic dzień tak jakbym chciała. Ale pomyśl, jesli nikt nie złozyłby Ci życzeń dzisiaj czułabyś się nieszczęśliwa........ Życzę Ci wszystkiego najlepszego - towarzysz w urodzinowej "niedoli" :)

• Autor: Pola42 Data: 2009-05-28 23:05:41

Ładna mi " niedola ".
    100 lat beo !

• Autor: Maddalena Data: 2009-05-29 11:08:55

Tobie rowniez Bea:)

• Autor: Zośka Data: 2009-05-29 09:30:56

Od kilkunastu lat nie obchodzę urodzin, bo mój mąż ciągle o nich zapominał, jak i o innych okazjach. Z imieninami jest gorzej, ale tego dnia większa ilość telefonów tak bardzo mnie nie przeraża, a nawet cieszę się z nich. Takie osobiste czyjeś święto to dobry pretekst by zadzwonić, w ogóle odezwać się, że się żyje! Pozdrawiam Cię urodzinowo i wcale nie musisz w odpowiedzi dziękować.

• Autor: aloalo Data: 2009-05-29 10:23:39

Spóźnione, ale szczere wszystkiego najlepszego!

Ja kochałam mieć urodziny, do czasu, jak moja mama mi je urządzała :) Potem, jak wyszłam za mąż to juz mnie tak to nie cieszy, bo się muszę natyrać nieźle i obojętnie czy to moje urodziny, czy męża a teraz syna. I to wg mnie jest kierat urodzinowy. A życzenia? A niech składają, ile chcą! To mi nie przeszkadza w ogóle a wręcz cieszy! Ostanio miałam nawet życzenia w tv i byłam bardzo wzruszona :)

• Autor: Pola42 Data: 2009-05-29 10:38:17

Nagrałaś ?

• Autor: aloalo Data: 2009-05-29 13:08:32

Ja nie, bo to dla mnie była niespodziewana niespodzianka ;) Ale moja mama - autorka tego pomysłu - zadbala o uwiecznienie owego zdarzenia hehe

• Autor: lajan Data: 2009-05-29 10:41:42

Maddalena, wolę nie ryzykować, wolę dzisiaj złożyć Ci szczere gorące życzenia wszelkiej pomyślności i długich lat w zdrowiu.

• Autor: Maddalena Data: 2009-05-29 11:08:02

Dziekuje wszytskim za zyczenia i wypowiedzi. Za zrozumienie, jak rowniez i za krytyke, nie przeszkadza mi:)

• Autor: luckystar Data: 2009-05-30 01:37:39

Maddaleno!!! Skarbie!!!! 100 lat w szczesciu i milosci !!!!!!!!!

• Autor: Maddalena Data: 2009-05-30 08:55:05

dziekuje siostro blizniaczko:)

• Autor: Glumanda Data: 2009-05-29 19:26:43

U mnie wcale nie bylo inaczej... pierwszy telefon po 7mej..jeszcze spalam.. bo poszlam spac o drugiej. Nie zdazylam doleciec.. i i tak nie wiedzialam kto to..ale cisnienie mi podskoczylo ;)
    Potem caly dzien przyjmowalam telefony (co uwazam za bardzo mile) sms-y tez byly ale bardzo malo w porownaniu z iloscia tel. i emaili. Na WZ tez cala masa fajnych wiadomosci :)  Maddalena..ja przed urodziny tez mam zawsze dolka..i najlepiej ucieklabym na koniec swiata.. albo zeby po 19 byl zaraz 21!! Podobno to jest normalne.. ale jakos  wcale mnie to nie cieszy... a moze to dlatego, ze czlek sie starzeje? Kto wie?

Maddaleno spoznione, nieraz lepiej smakuje :) usciski i moc zdrowia, spelnienia marzen i obietnic!!
    Dla wszystkich innych urodzonych wlasnie teraz.. lub wczoraj..albo za dwa dni :) powodzenia i szczescia w dobrym zdrowiu! :*

• Autor: Maddalena Data: 2009-05-30 08:56:34

Moze musimy isc na terapie ze wzgledu na dolka urodzinowego:) Traume poporodowa przerobic:)
    Dziekuje Glumandziu.

• Autor: Wkn Data: 2009-05-30 22:09:25

Hihi, ja się juz przyzwyczaiłam, że muszę zasuwać również w swoje urodziny oraz imienimy :)
    Taka to już uroda życia... Chociaż miło by było, gdyby ktoś posprzątał i coś ugotował specjalnie na tę okazję... :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu