Jestem ciekawa czy robicie zakupy przez internet, jesli tak, to co najczesciej kupujecie i gdzie? Ja zazwycaj sprawdzam ceny po tym jak cos mi wpadnie w oko a cena odstrasza. Najczesciej sa to perfumy, kosmetyki, lekarstwa i art. spozywcze( jesli nie moge czegos dostac w pobliskim sklepie).Piszcie, prosze
Ja również często korzystam z zakupów przez internet. Bardzo pomocne to jest na przykład w przypadku konieczności nabycia upominku z różnych okazji, dla bliskich bądź dobrych znajomych. Zazwyczaj jest wtedy też możliwość dołączenia bileciku z życzeniami czy ładnego opakowania prezentu itp. Bardzo lubię też czytać a wiadomo, że książki są bardzo drogie i czasem uda mi się wyszukać coś interesującego za przystępną dla mnie cenę - nawet po doliczeniu kosztów wysyłki :) Nie przekonałam się jeszcze jedynie do kupna ubrań lub butów tą drogą ponieważ uważam, że nia ma to jak najpierw przymierzyć daną rzecz, zanim się ją kupi. No i ostatnio, jeśli tylko mogę sobie na to pozwolić, kupuję różne drobiazgi i "urządzonka", które można wykorzystać np przy zdobieniu tortów - moja nowa pasja :) Jak dotąd nie zdarzyło mi się natknąć na jakis bubel lub żeby było coś nie tak z zamówionymi artykułami. Jestem bardzo zadowolona z tej formy zakupów, zwłaszcza gdy akurat z różnych powodów nie mam możliwości w sposób tradycyjny - co oczywiście jak dla mnie jest najprzyjemniejsze - osobiście "pobiegać" po sklepach.
Molych i udanych zakupow zycze bo sama czesto kupuje przez internet i przewaznie dobrze na tym wychodze. Mala prosba: moze lepiej zrezygnuj z czerwonego bo po pierwsze ciut bije po oczach a po drugie to kolor Moderatorow uzywany w razie ostrzezen i upomnien. Pozdrawiam serdecznie!
Użytkownik Dorota zza plota napisał w wiadomości: > Molych i udanych zakupow zycze bo sama czesto kupuje przez internet i > przewaznie dobrze na tym wychodze. Mala prosba: moze lepiej zrezygnuj z > czerwonego bo po pierwsze ciut bije po oczach a po drugie to kolor Moderatorow > uzywany w razie ostrzezen i upomnien. Pozdrawiam serdecznie!
Właśnie zmieniłem tę "czerwień". Masz rację i dziękuję za tę uwagę. Bahus
A ja kupuję ubranka dla dziecka,buciki,wózek kupiłam,matę edukacyjną,fotelik samochodowy-no przeważnie większość rzeczy,które mam dla dziecka..Nowe,a ze 30% taniej,nawet z przesyłką,niż w sklepie.Poza tym kupuję urządzonka do zdobienia tortów,barwniki.Syn kupuje gry komputerowe.Ostatnio zepsuł mi się telefon,diagnoza fachowca-200zł naprawa...poszperałam w necie co mogło się zepsuć,zamówiłam tę część i telefon jak nowy,a koszt...30zł.Z tego jestem ostatnio najbardziej zadowolona:)))
Ja kupuję prawie wszystko , od drobiazgów po wielkie zakupy . Doszło do tego , że w " normalnym " sklepie czuję się mocno zagubiona . Na początku miałam parę wpadek wynikających z braku doświadczenia . Teraz przede wszystkim dokładnie czytam opis produktu i jak mam jakieś wątpliwości - pytam . Wpadek już nie ma . Mam też swoje sprawdzone sklepy , o których wiem , że mają dobry towar . Zero ryzyka .
Przez internet kupiłam cały większy sprzęt do kuchni , armaturę sanitarną i wszystkie lampy . I jestem bardzo zadowolona ...
No cóż...muszę przyznac,że nienawidzę pałetac siepo sklepach i 99% ciuchów, perfum, butów pochodzi z Allegro.Nawet rośliny tam kupuję.Czasem patrzę na ceny tych samych artykułów na róznych aukcjach, porównuję też ceny przesyłek, ale jesli coś mi się baaadzo podoba, to klikam i już.
Kupuję wszystko, oprócz zywności. Począwszy od mebli a skończywszy na drobiazfgach typu wazony czy serwetki. Jeszcze nie zdarzyło mi się być niezadowolona z zakupu. Moje córki równiez wszystko kupuja przez internet. Przeważnie na Allegro lub eBay-u.
Ja równiez zakupy robie przez internet zwłaszcza na allegro,odziez,buty,czesci do samochodu meble itp.jakies 4lata tak sie zaopatruje:)zawsze byłam zadowolona az do wczoraj :(zamówiłam 4bluzeczki w tym 2przyszły w calkiem innym fasonie,zawsze sprawdzam komentarze wystawione.Sprzedajacy mial prawie same pozytywne w tym 3negatywne z powodu póznego dostarczenia towaru-co w moim przypadku nie przeszkadzało mi.Napisalam maila,Pan bardzo mnie przepraszal kazal odeslać te dwie nieszczesne bluzki i jeszcze dostane na nie 10%rabatu.Chcialam sie spytać Was kochani czy zamawiacie rośliny,krzewy itd na allegro jest taki wybór ,ktorego nie ma w sklepach w mojej miejscowosci korci mnie zeby kupic ale troche sie obawiam w jakim stanie to do mnie dotrze.
Bardzo często kupuję rosliny, ale zawsze płacę za przesyłkę kurierska. Nie zdażyło mi się dostać roślin w złym stanie.Kiedys, gdy korzystałam z PP często tak bywało. Muszę przestrzec przed " nabieraniem " się.Często sprzedawcy piszą niestworzone rzeczy w opisach zachwalając swój towar : a to cudownie niebieska trawa, a to kwiat cudo - świecacy w nocy ( zwykły dziwaczek).Uważaj na to i kupuj tam, gdzie przedstawione jest zdjęcie sadzonki. Ja mam 5 czy 6 sprawdzonych od lat sprzedawców i u nicg kupuję - głównie funkie ( hosty), rosliny cieniolubne, pnącza i.in.
Użytkownik agness napisał w wiadomości: > Ja równiez zakupy robie przez internet zwłaszcza na > allegro,odziez,buty,czesci do samochodu meble itp.jakies 4lata tak sie > zaopatruje:)zawsze byłam zadowolona az do wczoraj :(zamówiłam > 4bluzeczki w tym 2przyszły w calkiem innym fasonie,zawsze sprawdzam komentarze > wystawione.Sprzedajacy mial prawie same pozytywne w tym 3negatywne z powodu > póznego dostarczenia towaru-co w moim przypadku nie przeszkadzało > mi.Napisalam maila,Pan bardzo mnie przepraszal kazal odeslać te dwie > nieszczesne bluzki i jeszcze dostane na nie 10%rabatu.Chcialam sie spytać Was > kochani czy zamawiacie rośliny,krzewy itd na allegro jest taki wybór > ,ktorego nie ma w sklepach w mojej miejscowosci korci mnie zeby kupic ale > troche sie obawiam w jakim stanie to do mnie dotrze.
Zamawiałem nawet storczyki...są tak fachowo pakowane, że przychądzą w idealnym stanie.
Zakupy w ten sposob robie od dawna kupuje odziez kosmetyki oraz sprzet AGD mam swoje sprawdzone sklepy i nigdy sie niezawiodlam natomiast co do roslin bywa roznie zdaza sie ze nasiona nie kielkuja lub rozsady bylin sa miniaturkami majocymi male szanse na przetrwanie. Z doswiadczenia jednak zakupy oplaca sie robic poniewaz ceny nawet doliczajoc kosztywysylki sa duzo nizsze niz w sklepach
Witam Koleżanki:) Po pierwsze sama bardzo dużo rzeczy kupuję tą drogą - całą wyprawkę dla dzidziusia z wyjątkiem wózka i dużo taniej niż nawet w marketach, książki, kosmetyki, akcesoria dla psa i masę innych. Po drugie - prowadzę sklep internetowy, więc wiem jak to wygląda "od zaplecza". Klient ma znacznie więcej praw niż w tradycyjnym sklepie, niższe sa koszty utrzymania takiego sklepu, dlatego ceny są niższe.
Ja kupuję ksiażki,drobny sprzęt AGD,części do komputera.Ostatnio kupowałam część do okapu kuchennego i pokrętła do kuchenki(stare dokładnie wyczyśćiłam cifem w mleczku łącznie z tym co było na nich napisane).Kupowałam patelnie ,garnki.Przestalam kupować cokolwiek z rzeczy typu bluzki ,poniewaz nie zawsze rozmiar pasował.Nie kupuję też butów,bo te wolę przymierzyć.Ale generalnie jestem zadowolona.
Witam,jak na razie przez internet zakupiłam aparat fotograficzny i wyszedł 300zł taniej,opony dla męża do samochodu,rolki dla córki. Jestem zadowolona,dostawa do domu,wyszła taniej niż wyjazd do większego miasta po te rzeczy.Zawsze wybieram opcje,płatne przy odbiorze.
Robiłam sporo zakupów przez internet. Kupowałam różne przedmioty: książki, preparaty medyczne, ubrania, sprzęt gospodarstwa domowego. Wszystko było OK do czasu. W listopadzie ubiegłego roku zamówiłam w internetowym sklepie komputerowyn monitor. Cena wysoka (2500 zł), dostałam nie to co zamawiałam więc po telefonicznym uzgodnieniu ze sprzedającym monitor odesłałam. Do dziś czekam na pieniądze, sprzedający twierdzi, że nie wie kiedy odda pieniądze bo ich nie ma. Sprawę zgłosiłam na policję i trwa to już ponad 2,5 m-ca. Też sprawdzałam komentarze, gro było pozytywnych. Dziś podejrzewam, że część z nich była wystawiana "na zamówienie". Po czasie okazało się, że pokrzywdzonychj jest więcej. Niektóre osoby mają już wyroki sądowe i co z tego. Komornik nie może ściągnąć bo nie ma z czego - sklep ma nieuregulowane zobowiązania wobec ZUS. Sprawa wygląda dość kiepsko. Najgorsza sprawa to taka, że ta sytuacja nadszarpnęła moje zaufanie do zakupów internetowych i wiarę w ludzką uczciwość.
Jak tylko przyjechalam do Stanow, zaraz zaczelam kupowac najpierw przez telewizje (sa 3 kanaly tylko sprzedajace rozne rzeczy 24 godz. na dobe czynne nawet w swieta) a potem dolaczyl internet. I kupuje wszystko z wyjatkiem zywnosci, chociaz to tez nie prawda, bo kilka razy kupilam nawet jakies ekstra ciasta na swieta. Nie lubie sklepow, wiec jestem cala w skowronkach, jak nie musze chodzic do nich.
Moj maz duzo kupuje przez internet, najczesciej sa to rzeczy typu komputer, aparat fotograficzny, baterie do telefonow, nawet szafke pod telewizor z dwoma witrynami tez kupil przez internet. Nacielismy sie niestety przy zakupie dywanikow do lazienki i kurtyny do prysznica, okazalo sie ze co innego bylo na zdjeciach a co innego w rzeczywistosci - jakosc byla katastroficzna. Ale poza tym jednym przypadkiem to z takich internetowych zakupow jestesmy zadowoleni. Przede wszystkim tym ze mozna rozne rzeczy kupic duzo taniej. Maz kupuje ta droga duzo narzedzi do pracy, nieraz kupuje nawet 50% taniej niz jest w sklepach.
Ja też mnóstwo rzeczy kupuję na Allegro. Ciuchów i butów już nie kupuję w normalnych sklepach tylko Allegro. Mam to szczęście, że zawsze pasuje na mnie ten jeden rozmiar. Czy to butów czy ciuchów. Poza tym zawsze biorę udział w aukcjach, w których są podane dokładne wymiary. Młodemu też kupuję ciuszki w ten sposób. Mąż kilka razy kupował perfumy, raz tylko nie były oryginalne ale po rozmowie telefonicznej sprzedający od razu zwrócił pieniądze i przeprosił. Także nie mam złych doświadczeń.
My tez robimy zakupy przez Internet. Najpierw sprawdzamy cene i szczegoly danego produktu w sklepie, a nastepnie szukamy go w Internecie. Mozna w ten sposob duzo zaoszczedzic. Internet to tez mozliwosc zakupu tego, do czego normalnie nie mamy dostepu, czegos niespotykanego, itd. Jednak trzeba poswiecic czas na staranne wyszukanie dobrej rzeczy. Co do jakosci produktu, czy dostarczenia, jak dotad nie mielismy problemu.
Ja ostatnio coraz częściej kupuję pzrez internet, kiedyś sie obawiałam tej formy zakupów, a niepotzrebnie jak sie okazało. Najczęściej kupuję w sklepach internetowych, róznych, nie jestem przywiązana do żadnego konkretnego. A od pewnego czasu spzredaję w sieci, oczywiście nie na wielką skalę, ale jakieś drobiazgi: ciuszki po dzieciach, książki, płyty, kiedyś wystawiałam je na allegro, ale teraz próbuję swoich sił na www.sprzedajemy.pl , nowy serwis, więc jeszcze nie do końca wiem o co chodzi, ale mam nadzieje, ze będzie łatwiej niz na allegro.
oprócz zakupów spożywczych-kupuję przez internet praktycznie wszystko...od akcesoriów do pieczenia,poprzez ubrania,sprzęt i buty.... Na allegro nacięłam się jeden raz,a kupuję tam od przszło 5lat..Mam swoje sprawdzone sklepy i cenię sobie taką formę zakupów:) Nie cierpię chodzenia po sklepach i tłumów ludzi...Im większe centrum handlowe-tym mniejszą mam ochotę na zakupy:)
Nie powiem,że codziennie,ale dość często kupuję w internecie.Są to głównie rzeczy niedostępne w moim miejscu zamieszkania lub tańsze od tych w okolicznych sklepach.Zazwyczaj jestem zadowolona.O dziwo, w jednym z prywatnych zakładów kupiłam chyba najlepszy biustonosz,jaki do tej pory miałam.Przy moim obecnym biuście (wg standardów sklepowych) 80 D nie jest to zbyt łatwe.Leży jak ulał,nie deformuje biustu,ale ładnie go podtrzymuje.Kupowałam książki,płyty,kosmetyki,przyprawy,części i akcesoria do maszynki do mięsa,odzież,tzw bibeloty (na prezent),biżuterię srebrną.Poza tym tzw pojemniki fermentacyjne (świetne do kiszenia kapusty czy ogórków,nie wspominając o winie)-w jednym ze sklepów w Łodzi (super jakość i ekspresowa dostawa),nasiona,narzędzia i podłoża ogrodnicze.Dużo mogłabym wymieniać. Jedyna rysa na tej laurce to sofa,którą dla nas zamówiła córka.Nie byłam przekonana do kupna mebla tą drogą i,niestety,miałam rację.Wygląd zgadza się ze zdjęciem,ale poza tym to straszny bubel-twarda,żle sie rozkłada,a właściwie zaczyna się rozlatywać w miejscu "składania".Musze poczytać na temat ew.zwrotu.Była to podobno promocja,a wg mnie pozbywanie się g...a z magazynu. Ogólnie,internetowe zakupy mają sporo zalet.Zazwyczaj płacę przy odbiorze,ale w trzech sklepach przedpłacam na konto,gdyż mam już do nich zaufanie.
Jestem ciekawa czy robicie zakupy przez internet, jesli tak, to co najczesciej kupujecie i gdzie? Ja zazwycaj sprawdzam ceny po tym jak cos mi wpadnie w oko a cena odstrasza. Najczesciej sa to perfumy, kosmetyki, lekarstwa i art. spozywcze( jesli nie moge czegos dostac w pobliskim sklepie).Piszcie, prosze
Ja również często korzystam z zakupów przez internet. Bardzo pomocne to jest na przykład w przypadku konieczności nabycia upominku z różnych okazji, dla bliskich bądź dobrych znajomych. Zazwyczaj jest wtedy też możliwość dołączenia bileciku z życzeniami czy ładnego opakowania prezentu itp. Bardzo lubię też czytać a wiadomo, że książki są bardzo drogie i czasem uda mi się wyszukać coś interesującego za przystępną dla mnie cenę - nawet po doliczeniu kosztów wysyłki :) Nie przekonałam się jeszcze jedynie do kupna ubrań lub butów tą drogą ponieważ uważam, że nia ma to jak najpierw przymierzyć daną rzecz, zanim się ją kupi. No i ostatnio, jeśli tylko mogę sobie na to pozwolić, kupuję różne drobiazgi i "urządzonka", które można wykorzystać np przy zdobieniu tortów - moja nowa pasja :) Jak dotąd nie zdarzyło mi się natknąć na jakis bubel lub żeby było coś nie tak z zamówionymi artykułami. Jestem bardzo zadowolona z tej formy zakupów, zwłaszcza gdy akurat z różnych powodów nie mam możliwości w sposób tradycyjny - co oczywiście jak dla mnie jest najprzyjemniejsze - osobiście "pobiegać" po sklepach.
Molych i udanych zakupow zycze bo sama czesto kupuje przez internet i przewaznie dobrze na tym wychodze. Mala prosba: moze lepiej zrezygnuj z czerwonego bo po pierwsze ciut bije po oczach a po drugie to kolor Moderatorow uzywany w razie ostrzezen i upomnien. Pozdrawiam serdecznie!
Dzieki za info.. a tak nawiasem mowiac czerwony jest moim ulubionym kolorem ;)
Kiki, czerwony jest kolorem moderatorow, tu my "zwykli" piszemy na czarno, obojetnie jaki kolor jest twoim ulubionym:)
a szkoda buu...teraz juz wiem, obiecuje poprawe ;)
Użytkownik kiki1101 napisał w wiadomości:
> a szkoda buu...teraz juz wiem, obiecuje poprawe ;)
Obietnica przyjęta ;)
Bahus
Użytkownik Dorota zza plota napisał w wiadomości:
> Molych i udanych zakupow zycze bo sama czesto kupuje przez internet i
> przewaznie dobrze na tym wychodze. Mala prosba: moze lepiej zrezygnuj z
> czerwonego bo po pierwsze ciut bije po oczach a po drugie to kolor Moderatorow
> uzywany w razie ostrzezen i upomnien. Pozdrawiam serdecznie!
Właśnie zmieniłem tę "czerwień". Masz rację i dziękuję za tę uwagę.
Bahus
A ja kupuję ubranka dla dziecka,buciki,wózek kupiłam,matę edukacyjną,fotelik samochodowy-no przeważnie większość rzeczy,które mam dla dziecka..Nowe,a ze 30% taniej,nawet z przesyłką,niż w sklepie.Poza tym kupuję urządzonka do zdobienia tortów,barwniki.Syn kupuje gry komputerowe.Ostatnio zepsuł mi się telefon,diagnoza fachowca-200zł naprawa...poszperałam w necie co mogło się zepsuć,zamówiłam tę część i telefon jak nowy,a koszt...30zł.Z tego jestem ostatnio najbardziej zadowolona:)))
Ja kupuję prawie wszystko , od drobiazgów po wielkie zakupy . Doszło do tego , że w " normalnym " sklepie czuję się mocno zagubiona . Na początku miałam parę wpadek wynikających z braku doświadczenia . Teraz przede wszystkim dokładnie czytam opis produktu i jak mam jakieś wątpliwości - pytam . Wpadek już nie ma . Mam też swoje sprawdzone sklepy , o których wiem , że mają dobry towar . Zero ryzyka .
Przez internet kupiłam cały większy sprzęt do kuchni , armaturę sanitarną i wszystkie lampy . I jestem bardzo zadowolona ...
No cóż...muszę przyznac,że nienawidzę pałetac siepo sklepach i 99% ciuchów, perfum, butów pochodzi z Allegro.Nawet rośliny tam kupuję.Czasem patrzę na ceny tych samych artykułów na róznych aukcjach, porównuję też ceny przesyłek, ale jesli coś mi się baaadzo podoba, to klikam i już.
Kupuję wszystko, oprócz zywności. Począwszy od mebli a skończywszy na drobiazfgach typu wazony czy serwetki.
Jeszcze nie zdarzyło mi się być niezadowolona z zakupu. Moje córki równiez wszystko kupuja przez internet. Przeważnie na Allegro lub eBay-u.
Ja równiez zakupy robie przez internet zwłaszcza na allegro,odziez,buty,czesci do samochodu meble itp.jakies 4lata tak sie zaopatruje:)zawsze byłam zadowolona az do wczoraj :(zamówiłam 4bluzeczki w tym 2przyszły w calkiem innym fasonie,zawsze sprawdzam komentarze wystawione.Sprzedajacy mial prawie same pozytywne w tym 3negatywne z powodu póznego dostarczenia towaru-co w moim przypadku nie przeszkadzało mi.Napisalam maila,Pan bardzo mnie przepraszal kazal odeslać te dwie nieszczesne bluzki i jeszcze dostane na nie 10%rabatu.Chcialam sie spytać Was kochani czy zamawiacie rośliny,krzewy itd na allegro jest taki wybór ,ktorego nie ma w sklepach w mojej miejscowosci korci mnie zeby kupic ale troche sie obawiam w jakim stanie to do mnie dotrze.
Bardzo często kupuję rosliny, ale zawsze płacę za przesyłkę kurierska. Nie zdażyło mi się dostać roślin w złym stanie.Kiedys, gdy korzystałam z PP często tak bywało.
Muszę przestrzec przed " nabieraniem " się.Często sprzedawcy piszą niestworzone rzeczy w opisach zachwalając swój towar : a to cudownie niebieska trawa, a to kwiat cudo - świecacy w nocy ( zwykły dziwaczek).Uważaj na to i kupuj tam, gdzie przedstawione jest zdjęcie sadzonki. Ja mam 5 czy 6 sprawdzonych od lat sprzedawców i u nicg kupuję - głównie funkie ( hosty), rosliny cieniolubne, pnącza i.in.
Użytkownik agness napisał w wiadomości:
> Ja równiez zakupy robie przez internet zwłaszcza na
> allegro,odziez,buty,czesci do samochodu meble itp.jakies 4lata tak sie
> zaopatruje:)zawsze byłam zadowolona az do wczoraj :(zamówiłam
> 4bluzeczki w tym 2przyszły w calkiem innym fasonie,zawsze sprawdzam komentarze
> wystawione.Sprzedajacy mial prawie same pozytywne w tym 3negatywne z powodu
> póznego dostarczenia towaru-co w moim przypadku nie przeszkadzało
> mi.Napisalam maila,Pan bardzo mnie przepraszal kazal odeslać te dwie
> nieszczesne bluzki i jeszcze dostane na nie 10%rabatu.Chcialam sie spytać Was
> kochani czy zamawiacie rośliny,krzewy itd na allegro jest taki wybór
> ,ktorego nie ma w sklepach w mojej miejscowosci korci mnie zeby kupic ale
> troche sie obawiam w jakim stanie to do mnie dotrze.
Zamawiałem nawet storczyki...są tak fachowo pakowane, że przychądzą w idealnym stanie.
Zakupy w ten sposob robie od dawna kupuje odziez kosmetyki oraz sprzet AGD mam swoje sprawdzone sklepy i nigdy sie niezawiodlam natomiast co do roslin bywa roznie zdaza sie ze nasiona nie kielkuja lub rozsady bylin sa miniaturkami majocymi male szanse na przetrwanie.
Z doswiadczenia jednak zakupy oplaca sie robic poniewaz ceny nawet doliczajoc kosztywysylki sa duzo nizsze niz w sklepach
Witam Koleżanki:)
Po pierwsze sama bardzo dużo rzeczy kupuję tą drogą - całą wyprawkę dla dzidziusia z wyjątkiem wózka i dużo taniej niż nawet w marketach, książki, kosmetyki, akcesoria dla psa i masę innych.
Po drugie - prowadzę sklep internetowy, więc wiem jak to wygląda "od zaplecza". Klient ma znacznie więcej praw niż w tradycyjnym sklepie, niższe sa koszty utrzymania takiego sklepu, dlatego ceny są niższe.
Ja kupuję ksiażki,drobny sprzęt AGD,części do komputera.Ostatnio kupowałam część do okapu kuchennego i pokrętła do kuchenki(stare dokładnie wyczyśćiłam cifem w mleczku łącznie z tym co było na nich napisane).Kupowałam patelnie ,garnki.Przestalam kupować cokolwiek z rzeczy typu bluzki ,poniewaz nie zawsze rozmiar pasował.Nie kupuję też butów,bo te wolę przymierzyć.Ale generalnie jestem zadowolona.
Witam,jak na razie przez internet zakupiłam aparat fotograficzny i wyszedł 300zł taniej,opony dla męża do samochodu,rolki dla córki. Jestem zadowolona,dostawa do domu,wyszła taniej niż wyjazd do większego miasta po te rzeczy.Zawsze wybieram opcje,płatne przy odbiorze.
Robiłam sporo zakupów przez internet. Kupowałam różne przedmioty: książki, preparaty medyczne, ubrania, sprzęt gospodarstwa domowego. Wszystko było OK do czasu. W listopadzie ubiegłego roku zamówiłam w internetowym sklepie komputerowyn monitor. Cena wysoka (2500 zł), dostałam nie to co zamawiałam więc po telefonicznym uzgodnieniu ze sprzedającym monitor odesłałam. Do dziś czekam na pieniądze, sprzedający twierdzi, że nie wie kiedy odda pieniądze bo ich nie ma. Sprawę zgłosiłam na policję i trwa to już ponad 2,5 m-ca. Też sprawdzałam komentarze, gro było pozytywnych. Dziś podejrzewam, że część z nich była wystawiana "na zamówienie". Po czasie okazało się, że pokrzywdzonychj jest więcej. Niektóre osoby mają już wyroki sądowe i co z tego. Komornik nie może ściągnąć bo nie ma z czego - sklep ma nieuregulowane zobowiązania wobec ZUS. Sprawa wygląda dość kiepsko. Najgorsza sprawa to taka, że ta sytuacja nadszarpnęła moje zaufanie do zakupów internetowych i wiarę w ludzką uczciwość.
Jak tylko przyjechalam do Stanow, zaraz zaczelam kupowac najpierw przez telewizje (sa 3 kanaly tylko sprzedajace rozne rzeczy 24 godz. na dobe czynne nawet w swieta) a potem dolaczyl internet. I kupuje wszystko z wyjatkiem zywnosci, chociaz to tez nie prawda, bo kilka razy kupilam nawet jakies ekstra ciasta na swieta. Nie lubie sklepow, wiec jestem cala w skowronkach, jak nie musze chodzic do nich.
Moj maz duzo kupuje przez internet, najczesciej sa to rzeczy typu komputer, aparat fotograficzny, baterie do telefonow, nawet szafke pod telewizor z dwoma witrynami tez kupil przez internet. Nacielismy sie niestety przy zakupie dywanikow do lazienki i kurtyny do prysznica, okazalo sie ze co innego bylo na zdjeciach a co innego w rzeczywistosci - jakosc byla katastroficzna. Ale poza tym jednym przypadkiem to z takich internetowych zakupow jestesmy zadowoleni. Przede wszystkim tym ze mozna rozne rzeczy kupic duzo taniej. Maz kupuje ta droga duzo narzedzi do pracy, nieraz kupuje nawet 50% taniej niz jest w sklepach.
Ja też mnóstwo rzeczy kupuję na Allegro. Ciuchów i butów już nie kupuję w normalnych sklepach tylko Allegro. Mam to szczęście, że zawsze pasuje na mnie ten jeden rozmiar. Czy to butów czy ciuchów. Poza tym zawsze biorę udział w aukcjach, w których są podane dokładne wymiary. Młodemu też kupuję ciuszki w ten sposób. Mąż kilka razy kupował perfumy, raz tylko nie były oryginalne ale po rozmowie telefonicznej sprzedający od razu zwrócił pieniądze i przeprosił. Także nie mam złych doświadczeń.
My tez robimy zakupy przez Internet. Najpierw sprawdzamy cene i szczegoly danego produktu w sklepie, a nastepnie szukamy go w Internecie. Mozna w ten sposob duzo zaoszczedzic. Internet to tez mozliwosc zakupu tego, do czego normalnie nie mamy dostepu, czegos niespotykanego, itd. Jednak trzeba poswiecic czas na staranne wyszukanie dobrej rzeczy. Co do jakosci produktu, czy dostarczenia, jak dotad nie mielismy problemu.
Ja ostatnio coraz częściej kupuję pzrez internet, kiedyś sie obawiałam tej formy zakupów, a niepotzrebnie jak sie okazało. Najczęściej kupuję w sklepach internetowych, róznych, nie jestem przywiązana do żadnego konkretnego. A od pewnego czasu spzredaję w sieci, oczywiście nie na wielką skalę, ale jakieś drobiazgi: ciuszki po dzieciach, książki, płyty, kiedyś wystawiałam je na allegro, ale teraz próbuję swoich sił na www.sprzedajemy.pl , nowy serwis, więc jeszcze nie do końca wiem o co chodzi, ale mam nadzieje, ze będzie łatwiej niz na allegro.
oprócz zakupów spożywczych-kupuję przez internet praktycznie wszystko...od akcesoriów do pieczenia,poprzez ubrania,sprzęt i buty....
Na allegro nacięłam się jeden raz,a kupuję tam od przszło 5lat..Mam swoje sprawdzone sklepy i cenię sobie taką formę zakupów:)
Nie cierpię chodzenia po sklepach i tłumów ludzi...Im większe centrum handlowe-tym mniejszą mam ochotę na zakupy:)
Nie powiem,że codziennie,ale dość często kupuję w internecie.Są to głównie rzeczy niedostępne w moim miejscu zamieszkania lub tańsze od tych w okolicznych sklepach.Zazwyczaj jestem zadowolona.O dziwo, w jednym z prywatnych zakładów kupiłam chyba najlepszy biustonosz,jaki do tej pory miałam.Przy moim obecnym biuście (wg standardów sklepowych) 80 D nie jest to zbyt łatwe.Leży jak ulał,nie deformuje biustu,ale ładnie go podtrzymuje.Kupowałam książki,płyty,kosmetyki,przyprawy,części i akcesoria do maszynki do mięsa,odzież,tzw bibeloty (na prezent),biżuterię srebrną.Poza tym tzw pojemniki fermentacyjne (świetne do kiszenia kapusty czy ogórków,nie wspominając o winie)-w jednym ze sklepów w Łodzi (super jakość i ekspresowa dostawa),nasiona,narzędzia i podłoża ogrodnicze.Dużo mogłabym wymieniać.
Jedyna rysa na tej laurce to sofa,którą dla nas zamówiła córka.Nie byłam przekonana do kupna mebla tą drogą i,niestety,miałam rację.Wygląd zgadza się ze zdjęciem,ale poza tym to straszny bubel-twarda,żle sie rozkłada,a właściwie zaczyna się rozlatywać w miejscu "składania".Musze poczytać na temat ew.zwrotu.Była to podobno promocja,a wg mnie pozbywanie się g...a z magazynu.
Ogólnie,internetowe zakupy mają sporo zalet.Zazwyczaj płacę przy odbiorze,ale w trzech sklepach przedpłacam na konto,gdyż mam już do nich zaufanie.