Już dużo razy mogłam liczyc na wasze propozycje i rady za co bardzo dziękuję i tym razem mam prożbę do Was od niedawna mamy samochód mieszkamy w Gdańsku zbliża się lato i mamy w planach trochę pojeździć i pozwiedzać i tu moje pytanie może macie jakieś propozycję na ciekawe wycieczki na weekendy nie koniecznie 2-dniowe jakieś miejsca ciekawe gdzie byśmu dojechali zwiedzili i wrócili w ciągu jednego dnia. dziękuję za jakiekolwiek propozycje i pozdrawiam
Mysza masz sporo do zwiedzania: Szymbark i cały dom do góry nogami, dodatkowo w okolicy ogród botaniczny, przed Szymbarkiem Wieżyca i wieża widokowa, skansen we Wdzydzach z przepysznymi ruchankami w karczmie na miejscu, Łeba, przylądek Rozewie i latarnia morska - tu akurat można pojechać wogóle szlakiem latarni morskich, Malbork, Bytów, Sianowo, farma strusi w Garczynie koło Nowej Karczmy (strusie mięso polecam - pyszne i jajo strusie można też nabyć i nie tylko), farma z łosiami Ostrzyce (skręt tuz przed Wieżycą), Kościerzyna i skansen-muzeum kolejnictwa z lokomotywami, Będomino - Muzeum Hymnu Polskiego, cały półwysep helski a na Helu fokarium (tam można i tramwajem wodnym pojechać). Z ciekawostek architektonicznych: Łapalice i wybudowany, ale niedokończony zamek z XX w :) Masz kamienne kręgi w Leśnie, Węsiorach i w Odrach - te ostatnie nawiększe.
Wszystko co napisałam jest na jeden dzień; czyli rano w drogę i powrót wieczorem :)
Ja moge długo o Kaszubach jeszcze coś dodać? jak ktoś chce to i o Roztoczu mogę :)
Podpisuję się pod wszystkim co napisała Ośka. Od siebie mogę dodać jeszcze Latarnię morską w Stilo z niej piękny widok na morze i okolicę zdecydowanie lepszy niż w Rozewiu http://pomorze.naszemiasto.pl/turystyka/specjalna_artykul/540950.html i wydmy w Łebie, a w drodze powrornej może być rejs po jeziorze Łebsko.
Już dużo razy mogłam liczyc na wasze propozycje i rady za co bardzo dziękuję
i tym razem mam prożbę do Was od niedawna mamy samochód mieszkamy w Gdańsku zbliża się lato i mamy w planach trochę pojeździć i pozwiedzać i tu moje pytanie może macie jakieś propozycję na ciekawe wycieczki na weekendy nie koniecznie 2-dniowe jakieś miejsca ciekawe gdzie byśmu dojechali zwiedzili i wrócili w ciągu jednego dnia. dziękuję za jakiekolwiek propozycje i pozdrawiam
Wyjazdy nie tylko dla dzieci, poczytaj tu, może coś zaciekawi Ciebie:
http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=254296&post=254296&offset=0.
Pozdrawiam,życzę udanych wycieczek!
dzięki wielkie właśnie o takie wycieczki mi chodziło napewno skorzytamy pozdrawiam
Mysza masz sporo do zwiedzania: Szymbark i cały dom do góry nogami, dodatkowo w okolicy ogród botaniczny, przed Szymbarkiem Wieżyca i wieża widokowa, skansen we Wdzydzach z przepysznymi ruchankami w karczmie na miejscu, Łeba, przylądek Rozewie i latarnia morska - tu akurat można pojechać wogóle szlakiem latarni morskich, Malbork, Bytów, Sianowo, farma strusi w Garczynie koło Nowej Karczmy (strusie mięso polecam - pyszne i jajo strusie można też nabyć i nie tylko), farma z łosiami Ostrzyce (skręt tuz przed Wieżycą), Kościerzyna i skansen-muzeum kolejnictwa z lokomotywami, Będomino - Muzeum Hymnu Polskiego, cały półwysep helski a na Helu fokarium (tam można i tramwajem wodnym pojechać).
Z ciekawostek architektonicznych: Łapalice i wybudowany, ale niedokończony zamek z XX w :)
Masz kamienne kręgi w Leśnie, Węsiorach i w Odrach - te ostatnie nawiększe.
Wszystko co napisałam jest na jeden dzień; czyli rano w drogę i powrót wieczorem :)
Ja moge długo o Kaszubach jeszcze coś dodać? jak ktoś chce to i o Roztoczu mogę :)
Podpisuję się pod wszystkim co napisała Ośka. Od siebie mogę dodać jeszcze Latarnię morską w Stilo z niej piękny widok na morze i okolicę zdecydowanie lepszy niż w Rozewiu http://pomorze.naszemiasto.pl/turystyka/specjalna_artykul/540950.html i wydmy w Łebie, a w drodze powrornej może być rejs po jeziorze Łebsko.