Witam, Znów Cię będę molestować pytaniami odnośnie tortu z truskawkami. Znalazłam w sklepie ten krem ajerkoniakowy dr. Oetkera ale na 120 g a nie 140 g tak jak pisałaś. Trotownicę ma 26 cm. Widziałam też krem jogurtowy i tak się nad nim zastanawiam. Może będzie lepszy niż ten Twój. Ja, wieki temu, próbowałam ajerkoniak i kojarzy mi się z czymś słodkim.Ja wolałabym jakiś krem kwaskowy, może ten jogurtowy będzie lepszy.Próbowłaś takiego?
Barbami jeśli mogę się wtrącić, ten krem jogurtowy nie jest najlepszy w smaku, raczej do truskawek poleciłabym Ci śmietankowy lub waniliowy i raczej firmy Cykoria uważam że są lepsze.(ale to moje zdanie ) te kremy w proszku nie są bardzo słodkie , po prostu słodkie.
robiłam torcik z truskawkami. Piekłam tort w większej tortownicy i kremu starczyło. Po spróbowaniu kremu nie byłam zachwycona, ale w połaczeniu z nutellą i truskawkami wyszedł pycha. polecam
oasia, Ale robiłaś ten torcik mariteresy? Bo jeżeli faktycznie połączenie z nutellą i truskawkami będzie dobre to chyba zaryzykuję. to mój pierwszy w życiu tort i przeżywam jak mucha okres.
Droga barbami - kolezanki odpowiedziały już na Twoje pytania ( dziękuję ! )
W poprzednim Twoim wątku skierowanym do mnie, zasugerowałam również krem czekoladowy lub inny ulubiony owocowy. Prawdę mówiąc - nie znam - nie spotkałam gotowego kremu jogurtowego. Z pewnością byłby dobry. Tak, - dziewczyny tu mają rację - bardzo dobre są kremy Cykorii lub Gellwe ( uważam że smaczniejsze od Oetker'a ) ale tych nie ma w " moich " sklepach. A tak się teraz zastanawiam .......jaki krem absolutnie nie pasuje do truskawki ? Nie wiem.
w poprzednim wątku ( z 29 maja ) nie pisałam Tobie o kremie dr. Oetker'a. Pisałam, że w przepisie " Dla mojej mamy " jest polski krem ajerkoniakowy GELLWE - zawartość 140 gram na 300 ml. zimnego mleka. ( + dodatek masła )
Kup polski krem, z masełkiem będzie pyszny a co do smaku, naprawdę nie wiem .......
A może Twoja 4 letnia solenizantka coś podpowie ? To wcale nie żart - znam dziecko w wieku Twojej córuni, które nie cierpi kremu czekoladowego bo wszystko co ciemne jest " brudne " i be !
Witam,
Znów Cię będę molestować pytaniami odnośnie tortu z truskawkami. Znalazłam w sklepie ten krem ajerkoniakowy dr. Oetkera ale na 120 g a nie 140 g tak jak pisałaś. Trotownicę ma 26 cm. Widziałam też krem jogurtowy i tak się nad nim zastanawiam. Może będzie lepszy niż ten Twój. Ja, wieki temu, próbowałam ajerkoniak i kojarzy mi się z czymś słodkim.Ja wolałabym jakiś krem kwaskowy, może ten jogurtowy będzie lepszy.Próbowłaś takiego?
Barbami jeśli mogę się wtrącić, ten krem jogurtowy nie jest najlepszy w smaku, raczej do truskawek poleciłabym Ci śmietankowy lub
waniliowy i raczej firmy Cykoria uważam że są lepsze.(ale to moje zdanie ) te kremy w proszku nie są bardzo słodkie , po prostu słodkie.
robiłam torcik z truskawkami. Piekłam tort w większej tortownicy i kremu starczyło. Po spróbowaniu kremu nie byłam zachwycona, ale w połaczeniu z nutellą i truskawkami wyszedł pycha. polecam
oasia,
Ale robiłaś ten torcik mariteresy? Bo jeżeli faktycznie połączenie z nutellą i truskawkami będzie dobre to chyba zaryzykuję. to mój pierwszy w życiu tort i przeżywam jak mucha okres.
http://wielkiezarcie.com/przepis32227.html, myśle, że o ten chodzi, robiłam 2 razy, naprawde b dobry, pozdrawiam
Droga barbami - kolezanki odpowiedziały już na Twoje pytania ( dziękuję ! )
W poprzednim Twoim wątku skierowanym do mnie, zasugerowałam również krem czekoladowy lub inny ulubiony owocowy. Prawdę mówiąc - nie znam - nie spotkałam gotowego kremu jogurtowego. Z pewnością byłby dobry. Tak, - dziewczyny tu mają rację - bardzo dobre są kremy Cykorii lub Gellwe ( uważam że smaczniejsze od Oetker'a ) ale tych nie ma w " moich " sklepach.
A tak się teraz zastanawiam .......jaki krem absolutnie nie pasuje do truskawki ?
Nie wiem.
Pozdrawiam Ciebie !
....jeszcze jedno barbami
w poprzednim wątku ( z 29 maja ) nie pisałam Tobie o kremie dr. Oetker'a.
Pisałam, że w przepisie " Dla mojej mamy " jest polski krem ajerkoniakowy GELLWE
- zawartość 140 gram na 300 ml. zimnego mleka. ( + dodatek masła )
Kup polski krem, z masełkiem będzie pyszny
a co do smaku, naprawdę nie wiem .......
A może Twoja 4 letnia solenizantka coś podpowie ?
To wcale nie żart - znam dziecko w wieku Twojej córuni, które nie cierpi kremu czekoladowego
bo wszystko co ciemne jest " brudne " i be !