kochani ratujcie!!! potrzebuje pomysłow na konkurencje dla dzieci związane z żywiołami - powietrze, ogień, woda, ziemia i energia.. macie jakies pomysły??? bo ja juz wymiekam :(
tematem są żywioły - konkurencje, obojętnie jakie, byle związane z tymi żywiołami, a okazja to obóz dla dzieci :) moze byc??? mnie juz glowa pęka, zupełnie nie mam pomysłów :(
Przebieg zabawy: Zespoły stoją na linii startu. Na sygnał startują, jadąc jak najwolniej do mety. Osoba, która przyjedzie jako ostatnia, zdobywa punkt dla całego zespołu. Za każde dotknięcie podłoża, rowerzysta zostaje zdyskwalifikowany z konkurencji. punktacja: I miejsce: 3 pkt. II miejsce: 2 pkt. III miejsce: 1 pkt.
znana jest taka konkurencja również,że dziecku kładziemy jajko na łyżkę stołową trzyma ją w buzi i musi w jak najszybszym czasie przebiec określony odcinek drogi tak aby nie upadło na ziemię,kto dobiegnie pierwszy wygrywa.
Albo jedna osoba trzyma na sznurku jabłko a druga nie używając rąk musi je jak najszybciej zjeść.Kto zje pierwszy wygrywa.
powietrze: np. dmuchanie piłeczki (może być ping - pongowa, albo inna lekka) do celu, po podłodze w pozycji na czworakach; kto nadmucha największy balon; czyjej drużyny balon najszybciej pęknie (można też dmuchać balony z gumy do żucia), puszczanie latawców (prostych, własnoręcznie zrobionych np. z papierowej torebki), który wyżej sie uniesie ogień: gaszenie świeczki na odlegość woda: przenoszenie wody w jakims pojemniku (szybko, na wyścigi), tak by nie wylać wody, może też być jak najszybsze przelanie wody z jednego pojemnika do drugiego (jesli to wyścigi drużyn to każda osoba z drużyny po kolei napełnia pojemnik) ziemia: kto najszybciej i najdokładniej zasadzi (albo przesadzi) roślinkę, kto najszybciej wykopie dołek albo cos zakopie energia: kojarzy mi sie z siłą, więc może przeciąganie liny, najszybsze wkręcenie żarówki czy wymiana baterii w latarce; rzyt czymś na odległość kto dalej
Nie wiem czy to pomoże bo nie wiem w jakim wieku są dzieci, jak cos mi jeszcze wpadnie do głowy to dopiszę
kochani ratujcie!!! potrzebuje pomysłow na konkurencje dla dzieci związane z żywiołami - powietrze, ogień, woda, ziemia i energia.. macie jakies pomysły??? bo ja juz wymiekam :(
Czy możesz napisać więcej na temat konkurencji oraz okazji, na którą muszą zostać obmyślone?
tematem są żywioły - konkurencje, obojętnie jakie, byle związane z tymi żywiołami, a okazja to obóz dla dzieci :) moze byc??? mnie juz glowa pęka, zupełnie nie mam pomysłów :(
a dzieci to w jakim wieku?
Przebieg zabawy: Zespoły stoją na linii startu. Na sygnał startują, jadąc jak najwolniej do mety. Osoba, która przyjedzie jako ostatnia, zdobywa punkt dla całego zespołu. Za każde dotknięcie podłoża, rowerzysta zostaje zdyskwalifikowany z konkurencji.
punktacja:
I miejsce: 3 pkt.
II miejsce: 2 pkt.
III miejsce: 1 pkt.
Była taka zabawa w żywioły, ale zabij mnie nie pamiętam, Cos poszukam i podrzucę Ci pomysła.
znana jest taka konkurencja również,że dziecku kładziemy jajko na łyżkę stołową trzyma ją w buzi i musi w jak najszybszym czasie przebiec określony odcinek drogi tak aby nie upadło na ziemię,kto dobiegnie pierwszy wygrywa.
Albo jedna osoba trzyma na sznurku jabłko a druga nie używając rąk musi je jak najszybciej zjeść.Kto zje pierwszy wygrywa.
powietrze: np. dmuchanie piłeczki (może być ping - pongowa, albo inna lekka) do celu, po podłodze w pozycji na czworakach; kto nadmucha największy balon; czyjej drużyny balon najszybciej pęknie (można też dmuchać balony z gumy do żucia), puszczanie latawców (prostych, własnoręcznie zrobionych np. z papierowej torebki), który wyżej sie uniesie
ogień: gaszenie świeczki na odlegość
woda: przenoszenie wody w jakims pojemniku (szybko, na wyścigi), tak by nie wylać wody, może też być jak najszybsze przelanie wody z jednego pojemnika do drugiego (jesli to wyścigi drużyn to każda osoba z drużyny po kolei napełnia pojemnik)
ziemia: kto najszybciej i najdokładniej zasadzi (albo przesadzi) roślinkę, kto najszybciej wykopie dołek albo cos zakopie
energia: kojarzy mi sie z siłą, więc może przeciąganie liny, najszybsze wkręcenie żarówki czy wymiana baterii w latarce; rzyt czymś na odległość kto dalej
Nie wiem czy to pomoże bo nie wiem w jakim wieku są dzieci, jak cos mi jeszcze wpadnie do głowy to dopiszę
kochane..super :) wielkie dzięki czekam jak co, na dalsze pomysły.. a dzieci maja po 10 lat :)