witam was zarloczki potrzebuje waszej porady w sprawie cytryn a dokladniej cytryny ktora zostala po robieniu cytrynowki ( czyli jest bez bialej i zoltej skorki wymoczona w spirytusie sam miazsz) zostalo mi jej sporo bo i zacnego trunku bylo niemalo i zal mi ja wyrzucic co z nia zrobic pomozcie :)
O matuńciu, jak zwykle przyszedł mi do głowy sztański pomysł, który ktoś musiałby sprawdzić na własnej skórze, ryzykując zdrowie... a może i życie. Nie wiem, ile życia i soków w tych cytrynach, ale może da się je przerobić na pijaną masę do jakiejś tarty cytrynowej z bezą? Albo czegoś w tym stylu?
Można je wykorzystać jako składnik jakiegoś lekkiego nadzienia, np.: do tarty czy babki cytrynowej. A może skorzystasz z mojego przepisu na wiśniową fantazję? Zamiast wiśni użyjesz cytryn........powinno pysznie smakować. Ewentualnie możesz rozdrobnić miąsz i te drobinki dodać do masy jogurtowej, śmietanowej czy serkowej. Na pewno będzie świetnie smakowało. Pozdrawiam, Aleex.
witam was zarloczki
potrzebuje waszej porady w sprawie cytryn
a dokladniej cytryny ktora zostala po robieniu cytrynowki ( czyli jest bez bialej i zoltej skorki wymoczona w spirytusie sam miazsz)
zostalo mi jej sporo bo i zacnego trunku bylo niemalo i zal mi ja wyrzucic
co z nia zrobic pomozcie :)
O matuńciu, jak zwykle przyszedł mi do głowy sztański pomysł, który ktoś musiałby sprawdzić na własnej skórze, ryzykując zdrowie... a może i życie.
Nie wiem, ile życia i soków w tych cytrynach, ale może da się je przerobić na pijaną masę do jakiejś tarty cytrynowej z bezą? Albo czegoś w tym stylu?
Może coś jak konfitura ? Dodaj do tego miąższu cukru i trochę pogotuj , a potem gorące do słoiczków. Myślę ,że do herbaty będzie dobre. Pozdrawiam !
do herbatki to juz jest dobre w takim stanie :D w sumie tarta dobry pomysl wyproboje ale surowca mam znacznie wiecej wiec slijcie kolejne pomysly :]
wkn - w tytule nie nalewce lecz wodeczce i to takiej z 50% bo na oko robilem ;]
Można je wykorzystać jako składnik jakiegoś lekkiego nadzienia, np.: do tarty czy babki cytrynowej. A może skorzystasz z mojego przepisu na wiśniową fantazję? Zamiast wiśni użyjesz cytryn........powinno pysznie smakować. Ewentualnie możesz rozdrobnić miąsz i te drobinki dodać do masy jogurtowej, śmietanowej czy serkowej. Na pewno będzie świetnie smakowało. Pozdrawiam, Aleex.