Forum

Kuchenne porady

zmniejszanie proporcji do biszkoptu

  • Autor: barbami Data: 2009-06-05 09:18:24

    Chcę zrobić taki biszkopt http://wielkiezarcie.com/przepis30629.html .
    Wysłałam już maila do pomysłodawczyni, ale nie wiem czy mi zdąży odpisać więc piszę też tu. W przepisie jest napisane, że biszkopt jest na tortownicę na 28 cm, ja mam 26 cm i się obawiam czy ten biszkopt mi się nie wyleje. Jeśli tak to prosze, podpowiedzcie mi jak zmniejszyć proporcje? Może ktoś się na tym zna i zrobi to od ręki, dobrze by było, żeby ilości podane były w szklankach, łyżkach, bo tak mi łatwiej. Wiem, że jestem wymagająca, ale tutaj sa osoby, któe się znaja na wszytskim i dla nich to będzie pestka.

  • Autor: jamajka Data: 2009-06-05 09:20:44

    Ja uważam ze ci się nie wyleje, będzie najwyżej ciut wyższy ja często tak robie ze np proporcje na biszkopt, który jest na tortownice 26 pieke w tortownicy 22 bo nie chce mi się myśleć hehehe i nie wylewa się wyrasta duży.

  • Autor: Kasia z Płocka Data: 2009-06-05 09:30:35

    Uważam podobnie- powinnaś zrobić według przepisu- będzie ciut wyższy

  • Autor: lubczyk69 Data: 2009-06-05 10:19:08

    Przecztaj tu obok post: "do specjalistek od biszkoptów". Tam wyraźnie napisałem jak się to wylicza!

  • Autor: barbami Data: 2009-06-05 10:40:55

    to jest mój watek, czytałam o tym, ale na szczęście inni mnie wyratowali mówić, że nie musze zmniejszać proporcji

Przejdź do pełnej wersji serwisu