Chcę zrobić taki biszkopt http://wielkiezarcie.com/przepis30629.html . Wysłałam już maila do pomysłodawczyni, ale nie wiem czy mi zdąży odpisać więc piszę też tu. W przepisie jest napisane, że biszkopt jest na tortownicę na 28 cm, ja mam 26 cm i się obawiam czy ten biszkopt mi się nie wyleje. Jeśli tak to prosze, podpowiedzcie mi jak zmniejszyć proporcje? Może ktoś się na tym zna i zrobi to od ręki, dobrze by było, żeby ilości podane były w szklankach, łyżkach, bo tak mi łatwiej. Wiem, że jestem wymagająca, ale tutaj sa osoby, któe się znaja na wszytskim i dla nich to będzie pestka.
Ja uważam ze ci się nie wyleje, będzie najwyżej ciut wyższy ja często tak robie ze np proporcje na biszkopt, który jest na tortownice 26 pieke w tortownicy 22 bo nie chce mi się myśleć hehehe i nie wylewa się wyrasta duży.
Chcę zrobić taki biszkopt http://wielkiezarcie.com/przepis30629.html .
Wysłałam już maila do pomysłodawczyni, ale nie wiem czy mi zdąży odpisać więc piszę też tu. W przepisie jest napisane, że biszkopt jest na tortownicę na 28 cm, ja mam 26 cm i się obawiam czy ten biszkopt mi się nie wyleje. Jeśli tak to prosze, podpowiedzcie mi jak zmniejszyć proporcje? Może ktoś się na tym zna i zrobi to od ręki, dobrze by było, żeby ilości podane były w szklankach, łyżkach, bo tak mi łatwiej. Wiem, że jestem wymagająca, ale tutaj sa osoby, któe się znaja na wszytskim i dla nich to będzie pestka.
Ja uważam ze ci się nie wyleje, będzie najwyżej ciut wyższy ja często tak robie ze np proporcje na biszkopt, który jest na tortownice 26 pieke w tortownicy 22 bo nie chce mi się myśleć hehehe i nie wylewa się wyrasta duży.
Uważam podobnie- powinnaś zrobić według przepisu- będzie ciut wyższy
Przecztaj tu obok post: "do specjalistek od biszkoptów". Tam wyraźnie napisałem jak się to wylicza!
to jest mój watek, czytałam o tym, ale na szczęście inni mnie wyratowali mówić, że nie musze zmniejszać proporcji