Forum

Rozmowy wolne i frywolne

wyjazd w listopadzie-gdzie?

• Autor: kopii Data: 2009-06-07 07:29:00

Kochani! Bardzo proszę o wszelkie sugestie gdzie można pojechać w listopadzie na małe wakacje. Pierwszy raz od kilku lat mieliśmy w końcu zrobić sobie wakacje i gdzies pojechać żeby wypocząć. Niestety mąż musiał wyjechać do pracy za granicę. Będzie wracał w listopadzie. Gdybyśmy mieli jechac tylko w dwójkę to nie byłoby większych problemów :-), ale mamy małe dziecko (synek teraz ma 16 mc-y). Góry raczej odpadają, bo nie bedziemy wędrować po szlakach o tej porze roku. Myślałam o wyjeździe nad morze, ale gdzie najlepiej? Prosze podpowiedzcie coś... Pozdrawiam, Sylwia

• Autor: CZOS Data: 2009-06-07 08:16:58

Może napisz, co chcieli byście, lub czego nie chcieli byście na tym wyjeździe robić.

Czy ma to być aktywnie, czy zupełne lenistwo. Ja mam coś na myśli, ale tylko na wypoczynek i ewentualne niedalekie wypady na zwiedzanie. Jako fan swojego Kraju, myślę o Polsce.

Pozdrawiam

• Autor: kopii Data: 2009-06-07 08:56:29

Szczerze mówiąc wcześniej myslałam o wyjeździe gdzieś do ciepłych krajów. O tej porze roku BP polecają Egipt (z takim małym dzieckiem trochę się boje) i Wyspy Kanaryjskie, ale są stanowczo zbyt drogie jak na naszą kieszeń :-( Pojedziemy może kiedyś jak Wojtuś podrośnie.
    CZOS-ie bardzo proszę powiedz o czym myslisz, wszelkie propozycje są mile widziane:-)

• Autor: CZOS Data: 2009-06-08 12:03:29

Myślę o pięknym miejscu we wsi Szumiąca. Na końcu wsi prawie z 3 stron lasy. Gospodarstwo agroturystyczne prowadzone przez małżeństwo. Poza nimi jest tam też pies rasy bernardyn (stateczny jak na berbardyna przystało) i 2 letni ogierek cudnej urody (kupiony ode mnie). Ludzie mili. okolica spokojna. Blisko Nietoperek, Zespół Klasztorny Pocysterski (wielki jak Wawel) oraz MRU (miedzyrzecki rejon umocniony). W minionym roku grzyby zbierali do grudnia. Ok 50-100m rzeka Paklica. 3 km od drogi S-3. Jak zechcesz to podam namiary.

• Autor: kopii Data: 2009-06-10 09:31:34

Podaj namiary, proszę. Będzie z czego wybierać:-)

• Autor: anna702 Data: 2009-06-09 20:02:25

Ja proponuje Tunezje, w listopadzie powinno byc jeszcze calkiem przyjemnie, nie goraco, nie wiem czy na kapiel w morzu nie za pozno (2 lata temu jeszcze w pazdzierniku w Rzymie kapalam sie w morzu) ale nigdy nie wiadomo...Tunezja jest tania...trzeba tylko wybrac hotel 5 gwiazdkowy lub minimalnie 4, ale polecam...np. Hammamet

• Autor: kopii Data: 2009-06-10 09:34:58

W biurze podróży Pani mówiła, ze poleca Tunezję do października, w listopadzie jest już chłodno i chyba pora deszczowa.
    Całe lata nie byłam nad naszym morzem, może tam byśmy się wybrali? Mały pooddycha powietrzem z jodem, pospacerujemy po plaży.... Nie wiem tylko gdzie byłoby najlepiej. Jeśli macie jakieś sprawdzone kwatery to poprosze o informacje.

• Autor: anna702 Data: 2009-06-10 17:43:29

Ja jestem z Gdanska, nie polecam polskiego morza w listopadzie...z regoly pogoda jest koszmarna nawet na spacery sie nie nadaje
    moze lepiej w takim razie Wlochy jest mnostwo apartamentow na wynajem z kuchnia i lazienka nie wydacie na jedzenie podam Ci sprawdzony link ja bylam z nimi w Budapeszcie, sa godni zaufania, kwatery jesienia sa niedrogie www.homelidays.com

• Autor: lubczyk69 Data: 2009-06-07 08:21:11

Nad włoskie morze. Bez względu na porę szczytu sezonu, jest zawze TANIEJ niż nad polskim morzem. Dużo wyższy standard za tańsze pieniądze. Dysponuję adresem pani, która wynajmuje apartamenty za śmiesznie tanie pieniądze.
    Po drodze na odpoczynek możecie się zatrzymać  u mnie w Austrii :-) Zapraszam.

• Autor: ekkore Data: 2009-06-07 08:47:13

Lubczyku  - ja też poproszę namiary Pani wynajmującej apartamenty. Nie na ten rok. I pewnie nie na przyszły - ale na zaś - a może zmienimy plany na najbliższą pięciolatkę.

A w tym roku pomacham Ci przejeżdżając przez Wiedeń (już za miesiąc).

• Autor: lubczyk69 Data: 2009-06-07 08:59:15

Użytkownik ekkore napisał w wiadomości:
    > Lubczyku  - ja też poproszę namiary Pani wynajmującej apartamenty. Nie na
    > ten rok. I pewnie nie na przyszły - ale na zaś - a może zmienimy plany na
    > najbliższą pięciolatkę.A w tym roku pomacham Ci przejeżdżając przez Wiedeń
    > (już za miesiąc).

W tej sprawie pisz proszę na znany Ci adres. A to, że jedziesz przez Austrię i do mnie nie wpadniesz uważam za lekceważenie :-(

• Autor: kopii Data: 2009-06-07 09:01:04

Lubczyku, poprosze o namiary. Do Austrii też chętnie bym się wybrała, dziękuję za zaproszenie:-) Jakbyśmy się wybierali to na pewno dam znać:-)

• Autor: lubczyk69 Data: 2009-06-07 09:30:12

Użytkownik kopii napisał w wiadomości:
    > Lubczyku, poprosze o namiary. Do Austrii też chętnie bym się wybrała, dziękuję
    > za zaproszenie:-) Jakbyśmy się wybierali to na pewno dam znać:-)

Na profilu jest mój adres mailowy! Pisz tam proszę :-)

Przejdź do pełnej wersji serwisu