filizanka i czerwony talerzyk!!!! Cudne. Mam w planach wybrac sie do pracowni ceramicznej i uczyc sie tego rekodziela:) Tez mnie ciagnie do gliny:) Gratulije arabis!
picie herbaty z własnoręcznie zrobionego kubka, to musi być cudowne. lub obdarowanie bliskich takimi przedmiotami. mogę zapytać, jak zaczęła się twoja przygoda z ceramiką? :)
Ponad dwa lata temu zobaczyłam wystawę ceramiki w małej przechodniej galeryjce na Pl. Na Rozdrożu w Warszawie oczywiście. Zaczęłam sie zastanawiac czy nie byłoby fajnie móc sobie zrobic bizuterii no i z kolezanką wyszukałysmy pracowni kilka. Potem były telefony, porównanie cen i warunków i odnalazłam MOJĄ pracownie czyli te w któej teraz jestem. Z początku niesmiało potem wręcz hurotwo zaczęłam tworzyć... A najbardziej twórczym okresem w moim życiu była ciąża i pewnie dlatego tak tęsknię za tym stanem :) poza tym była to super terapia w czasie choroby mamy.
Niestety nie mam własnego pieca bo to troche za droga impreza przynajmniej jak na razie. Chodze do pracowni gdzie korzystam z gliny i oni mi wypalaja wszystko. Oczywiście też za to płacę. Myslałam, zeby zająć sie tym bardziej na powaznie ale nie mam funduszy ani na piec ani na wynajęcie miejsca. W tym momencie to bardziej hobby niż sposób na zycie. Inna sprawa, ze wyżyc z tego typu zajęcia jest ciężko. Próbowałam sprzedawać bizuterię i naczynia na allegro ale z minimalnym skutkiem.
Jako, ze nwu powróciłam do moich ceramicznych zajęć postanowiłam pokazać Wam co z tego szystkiego wyszło :)
oto maski:
wazonik:
bizuteria:
oraz talerzyki, kubki i miseczki :)
czy tez filizanki:
Na razie tyle bo wyjde na samochwałe :) pozdrawiam wszystkich ceramicznie :)
Chwal sie,chwal:)))Zawsze trzeba sie chwalic jak jest czym:))Piekne rzeczy,a filizanka jest po prostu super!!!
Dzieki :) od razu przepraszam za zjadanie i przestawianie literek czasem palce sa szybsze od myśli i wzroku a potem zapominam poprawić... wybaczcie.
Wow! Ale cudeńka!!! Najbardziej podobają mi się talerzyki. Zwłaszcza ten czerwony! Już widzę na nim owsiane ciasteczka. Przepiękne Arabis!!!
Arabis, piękne :) najbardziej podoba mi sie filiżanka :)
ale z ciebie samochwała, arabis.
filizanka i czerwony talerzyk!!!! Cudne.
Mam w planach wybrac sie do pracowni ceramicznej i uczyc sie tego rekodziela:) Tez mnie ciagnie do gliny:)
Gratulije arabis!
Jejciu:) chwal się, chwal, bo masz czym kochana:-)
Marzy mi się taka filiżanka i takie kolczyki jak te pierwsze i ten ażurowy talerzyk... :-)
No kochana!!! pięknie!! Jest na czym oko zawieścić:))
talerzyk czerwony piękny, bardzo mi się podoba.
picie herbaty z własnoręcznie zrobionego kubka, to musi być cudowne. lub obdarowanie bliskich takimi przedmiotami.
mogę zapytać, jak zaczęła się twoja przygoda z ceramiką? :)
Ponad dwa lata temu zobaczyłam wystawę ceramiki w małej przechodniej galeryjce na Pl. Na Rozdrożu w Warszawie oczywiście. Zaczęłam sie zastanawiac czy nie byłoby fajnie móc sobie zrobic bizuterii no i z kolezanką wyszukałysmy pracowni kilka. Potem były telefony, porównanie cen i warunków i odnalazłam MOJĄ pracownie czyli te w któej teraz jestem. Z początku niesmiało potem wręcz hurotwo zaczęłam tworzyć... A najbardziej twórczym okresem w moim życiu była ciąża i pewnie dlatego tak tęsknię za tym stanem :) poza tym była to super terapia w czasie choroby mamy.
super!
Niestety nie mam własnego pieca bo to troche za droga impreza przynajmniej jak na razie. Chodze do pracowni gdzie korzystam z gliny i oni mi wypalaja wszystko. Oczywiście też za to płacę. Myslałam, zeby zająć sie tym bardziej na powaznie ale nie mam funduszy ani na piec ani na wynajęcie miejsca. W tym momencie to bardziej hobby niż sposób na zycie. Inna sprawa, ze wyżyc z tego typu zajęcia jest ciężko. Próbowałam sprzedawać bizuterię i naczynia na allegro ale z minimalnym skutkiem.
Bardzo ladne...ja uwielbiam takie korale i bransoletki...
Niestety podoba mi się wszystko :)
Hehe czy ja wiem czy to niestety... mi miło i to bardzo :)
Wszystko bardzo piękne i oryginalne. Najbardziej podoba mi sie pierwsza maska. Lubie takie klimaty.
Najbardziej podobaja mi sie turkusowe kolczyki oraz czerwona filizanka:) Swietne:)
Śliczne,gratuluję talentu.