Forum

Kuchenne porady

do specjalistek od masy cukrowej

  • Autor: vena1980 Data: 2009-06-08 19:35:15

    W porywie szaleństwa zakupiłam płat masy cukrowej ze zdjęciem, które ma ozdobić tort na ważną dla mnie uroczystość. Moje pytanie brzmi, co powinno być na wierzchu tortu, aby masa się trzymała. Producent nic o tym nie wspomina. W instrukcji jest napisane, że mam zdjąć podkład i przycisnąć masę cukrową do tortu. Poradźcie coś!:))

  • Autor: anboku Data: 2009-06-08 20:07:50

    Popatrz na białą masę cukrową Dorotaxx-tam w komentarzach bardzo duuuużo moża się dowiedzieć.

  • Autor: PATI :) Data: 2009-06-08 21:13:19

    http://wielkiezarcie.com/przepis30981.html a tu masz link do dorotaxx

  • Autor: Aniula27 Data: 2009-06-08 20:10:22

    Na wierzchu tortu na pewno nie może być krem śmietanowy bo masa cukrowa będzie się rozpuszczać, najbardziej pewny będzie krem maślany ewentualnie budyniowy.

  • Autor: PATI :) Data: 2009-06-08 21:11:16

    też myśle że krem na bazie budyniu lub maślany będzie najlepszy NIE używaj bitej śmietany bo ona rozpuszcza mase cukrową pozdrawiam

  • Autor: vena1980 Data: 2009-06-09 17:57:49

    Dzięki, poczytam komentarze pod przepisem. Jest ich wieeeeele, ale na pewno coś wyczytam:).

Przejdź do pełnej wersji serwisu