Pod koniec przyszłego tygodnia wybieram się z moją połówką,dziadkami i ciocią promem do Szwecji.Chcielibyśmy spędzić tam trzy dni ( 2 noclegi). I tutaj mam gorącą prośbę do Was-czy ktoś z was zwiedzał lub dobrze zna ten kraj- i mógłby mi polecić jakieś ciekawe turystycznie miejsca,co warto zobaczyć,ew. gdzie najlepiej szukać noclegów? A poza tym co można kupić oryginalnego albo smacznego w Szwecji? Chciałabym trochę zaplanować naszą wycieczkę żeby to były wprawdzie krótkie ale fajne wakacje!!! Macie jakieś pomysły?
Witaj, mieszkam w Szwecji i moge sluzyc informacja:) Gdzie, do jakiego miasta jedziecie promem? Przygotuj sie na to, ze noclegi sa tutaj bardzo drogie, jedzenie rowniez w porownaniu do cen w Polsce. Pod koniec przyszlego tygodnia swietuje sie tutaj "Middsommar", srodek lata, to najwieksze swieto po Bozym Narodzeniu.Zaczyna sie swietowac w piatek, tance, biesiady w ogrodach, jak zrobi sie cieplej:) W sobote, prawie wszystko bedzie zamkniete.
Napisz konkretnie, gdzie bedziecie, to moze cos poradze.
Płyniemy promem do Ystad.Trochę chcielibyśmy pozwiedzać,ale do Sztokholmu chyba nam będzie za daleko. Będziemy w Szwecji od piątku do niedzieli-to w sobotę będzie raczej kiepsko?
Do Sztokholmu bedzie za daleko, najblizsze duze miasto to Malmo. Noclegi powinnas zalatwic w Polsce, bo moze byc ciezko cos znalezsc. Wszyscy swietuja i hotele moga byc zamkniete. Ystad jest malym miastem, napewno spiacym w to swieto:) Popatrze na necie o noclegach.
Pod koniec przyszłego tygodnia wybieram się z moją połówką,dziadkami i ciocią promem do Szwecji.Chcielibyśmy spędzić tam trzy dni
( 2 noclegi).
I tutaj mam gorącą prośbę do Was-czy ktoś z was zwiedzał lub dobrze zna ten kraj- i mógłby mi polecić jakieś ciekawe turystycznie miejsca,co warto zobaczyć,ew. gdzie najlepiej szukać noclegów?
A poza tym co można kupić oryginalnego albo smacznego w Szwecji?
Chciałabym trochę zaplanować naszą wycieczkę żeby to były wprawdzie krótkie ale fajne wakacje!!!
Macie jakieś pomysły?
Witaj, mieszkam w Szwecji i moge sluzyc informacja:)
Gdzie, do jakiego miasta jedziecie promem? Przygotuj sie na to, ze noclegi sa tutaj bardzo drogie, jedzenie rowniez w porownaniu do cen w Polsce.
Pod koniec przyszlego tygodnia swietuje sie tutaj "Middsommar", srodek lata, to najwieksze swieto po Bozym Narodzeniu.Zaczyna sie swietowac w piatek, tance, biesiady w ogrodach, jak zrobi sie cieplej:) W sobote, prawie wszystko bedzie zamkniete.
Napisz konkretnie, gdzie bedziecie, to moze cos poradze.
Płyniemy promem do Ystad.Trochę chcielibyśmy pozwiedzać,ale do Sztokholmu chyba nam będzie za daleko
.
Będziemy w Szwecji od piątku do niedzieli-to w sobotę będzie raczej kiepsko?
Do Sztokholmu bedzie za daleko, najblizsze duze miasto to Malmo. Noclegi powinnas zalatwic w Polsce, bo moze byc ciezko cos znalezsc. Wszyscy swietuja i hotele moga byc zamkniete. Ystad jest malym miastem, napewno spiacym w to swieto:)
Popatrze na necie o noclegach.
Dziękuję bardzo za pomoc!
znalazlam informacje o Malmo po polsku
http://www.malmo.com/polish/start.asp
Już zabieram się za czytanie
Ystad po polsku:)
http://www.visitosterlen.se/art.asp?artikel=747&sf=sparb&lang=SE
Tineczka jak zwykle pomocna ,pozdrawiam i życzę miłego pobytu w Szwecji .
Dziękuję i również pozdrawiam życzliwych żarłoczków!!!