Mężczyzna mówi: Idę na ryby. Znaczenie: Zamierzam zalać się w pestkę i kiwać się nad strumieniem z patykiem w dłoni.
Mężczyzna mówi: To męska sprawa. Znaczenie: Nie ma żadnego racjonalnego wyjaśnienia tej sprawy i nawet nie próbuj tego zrozumieć.
Mężczyzna mówi: Czy mogę ci pomóc przy obiedzie? Znaczenie: Dlaczego jeszcze nie ma obiadu na stole?
Mężczyzna mówi: Mhm. Tak, kochanie lub Oczywiście, kotku. Znaczy: Absolutnie nic nie znaczy.
Mężczyzna mówi: Zbyt długo musiałbym to wyjaśniać. Znaczy: Nie mam pojęcia, jak to działa.
Mężczyzna mówi: Spóźnimy się! Znaczy: Teraz mam wymówkę, by prowadzić jak kierowca rajdowy.
Mężczyzna mówi: Odpocznij kochanie, pracujesz zbyt ciężko. Znaczy: Odkurzacz zagłusza mi telewizor.
Mężczyzna mówi: To ciekawe, kochanie. Znaczy: Kiedy przestaniesz gadać?
Mężczyzna mówi: To bardzo dobry film. Znaczy: Jest w nim broń palna, noże, szybkie samochody i piękne kobiety.
Mężczyzna mówi: To typowo kobiece zajęcie. Znaczy: To brudna, trudna i niewdzięczna praca.
Mężczyzna mówi: Wiesz, że mam kłopoty z pamięcią. Znaczy: Pamiętam imiona wszystkich bohaterów Gwiezdnych wojen, znam adresy wszystkich dziewcząt, z którymi się kiedykolwiek całowałem, pamiętam numery rejestracyjne wszystkich samochodów, jakie kiedykolwiek miałem, ale nie pamiętałem, że dziś masz urodziny.
Mężczyzna mówi: Myślałem cały dzień o tobie i postanowiłem kupić ci kwiaty. Znaczy: Dziewczyna, która sprzedawała je za rogiem, to niezła laska.
Mężczyzna mówi: Wyglądasz wspaniale. Znaczy: Boże, nie próbuj już kolejnej sukienki. Umieram z głodu!
Mężczyzna mówi: Nie zgubiliśmy się. Doskonale wiem, gdzie jesteśmy. Znaczy: Już nikt nas żywych nie zobaczy.
Mężczyzna mówi: Dzielimy się domowymi obowiązkami. Znaczy: Ja bałaganię, ona sprząta.
ale sie usmialam, no ale prawdziwe, moj maz z pewnoscia zna imiona wszystkich bohaterow Gwwieznych wojen, ale nie wie kiedy jego rodzice i rodzenstwo maja urodziny, na szczescie pamieta moje i naszych dzieci
Mąż zwraca żonie słuszną uwagę, że powiedziała coś nie tak, albo postąpiła niewłaściwie. Przyczyna z jakiej on to zrobił - w tym punkcie nie jest absolutnie istotna. Chodzi o sam fakt zwócenia uwagi.
Odpowiedź żony: oczywiście z miejsca ze łzami w oczach, traktuje to jako zamach na siebie samą, a w odpowiedzi usłyszysz listę wszystkich swoich błędów jakie popełniłeś od poczatku znajomości. Nigdy nie czekaj na przyznanie ci racji a następnym razem pamietaj, że najlepszy cenzor, to ugryź się w jęzor!
Wniosek: stul gębę mężu, bo kobiety z urodzenia nigdy się nie mylą i zawsze mają rację
Fajne - no i niestety bardzo dobrze trafione. Oczywiscie tez mi sie przypomnialo pare pasujacych sytuacji - oh je, zycie bez mezczyzny bylo by bardzo nudne!
SŁOWNIK DLA KOBIET:
Mężczyzna mówi: Idę na ryby.
Znaczenie: Zamierzam zalać się w pestkę i kiwać się nad strumieniem z patykiem w dłoni.
Mężczyzna mówi: To męska sprawa.
Znaczenie: Nie ma żadnego racjonalnego wyjaśnienia tej sprawy i nawet nie próbuj tego zrozumieć.
Mężczyzna mówi: Czy mogę ci pomóc przy obiedzie?
Znaczenie: Dlaczego jeszcze nie ma obiadu na stole?
Mężczyzna mówi: Mhm. Tak, kochanie lub Oczywiście, kotku.
Znaczy: Absolutnie nic nie znaczy.
Mężczyzna mówi: Zbyt długo musiałbym to wyjaśniać.
Znaczy: Nie mam pojęcia, jak to działa.
Mężczyzna mówi: Spóźnimy się!
Znaczy: Teraz mam wymówkę, by prowadzić jak kierowca rajdowy.
Mężczyzna mówi: Odpocznij kochanie, pracujesz zbyt ciężko.
Znaczy: Odkurzacz zagłusza mi telewizor.
Mężczyzna mówi: To ciekawe, kochanie.
Znaczy: Kiedy przestaniesz gadać?
Mężczyzna mówi: To bardzo dobry film.
Znaczy: Jest w nim broń palna, noże, szybkie samochody i piękne kobiety.
Mężczyzna mówi: To typowo kobiece zajęcie.
Znaczy: To brudna, trudna i niewdzięczna praca.
Mężczyzna mówi: Wiesz, że mam kłopoty z pamięcią.
Znaczy: Pamiętam imiona wszystkich bohaterów Gwiezdnych wojen, znam adresy wszystkich dziewcząt, z którymi się kiedykolwiek całowałem, pamiętam numery rejestracyjne wszystkich samochodów, jakie kiedykolwiek miałem, ale nie pamiętałem, że dziś masz urodziny.
Mężczyzna mówi: Myślałem cały dzień o tobie i postanowiłem kupić ci kwiaty.
Znaczy: Dziewczyna, która sprzedawała je za rogiem, to niezła laska.
Mężczyzna mówi: Wyglądasz wspaniale.
Znaczy: Boże, nie próbuj już kolejnej sukienki. Umieram z głodu!
Mężczyzna mówi: Nie zgubiliśmy się. Doskonale wiem, gdzie jesteśmy.
Znaczy: Już nikt nas żywych nie zobaczy.
Mężczyzna mówi: Dzielimy się domowymi obowiązkami.
Znaczy: Ja bałaganię, ona sprząta.
Oj, oj, ale się obśmiałam.
A potem się załamałam, przypominając sobie kilka punktów :/
Użytkownik Wkn napisał w wiadomości:
> Oj, oj, ale się obśmiałam.A potem się załamałam, przypominając sobie kilka
> punktów :/
Wkn, taka jest prawda niestety i do tego przywyklysmy tak ze sie nie zalamuj. To mialo byc dla smiechu!!! Pozdrawiam;D
Och,ci mezczyzni
ale sie usmialam, no ale prawdziwe, moj maz z pewnoscia zna imiona wszystkich bohaterow Gwwieznych wojen, ale nie wie kiedy jego rodzice i rodzenstwo maja urodziny, na szczescie pamieta moje i naszych dzieci
Mąż zwraca żonie słuszną uwagę, że powiedziała coś nie tak, albo postąpiła niewłaściwie.
Przyczyna z jakiej on to zrobił - w tym punkcie nie jest absolutnie istotna. Chodzi o sam fakt zwócenia uwagi.
Odpowiedź żony:
oczywiście z miejsca ze łzami w oczach, traktuje to jako zamach na siebie samą, a w odpowiedzi usłyszysz listę wszystkich swoich błędów jakie popełniłeś od poczatku znajomości. Nigdy nie czekaj na przyznanie ci racji a następnym razem pamietaj, że najlepszy cenzor, to ugryź się w jęzor!
Wniosek: stul gębę mężu, bo kobiety z urodzenia nigdy się nie mylą i zawsze mają rację
Lubczyku i pierwszy raz dziś się z Tobą zgadzam :)))))
Użytkownik Modelsowa napisał w wiadomości:
> Lubczyku i pierwszy raz dziś się z Tobą zgadzam :)))))
No niczego innego się nie spodziewałem
Więc czasem masz rację co do babskiej natury ;) To było to " czasem"
Oj, jacy wy jesteście biedni, niezrozumiani mężczyźni.... Normalnie żal Was...
Użytkownik bea39 napisał w wiadomości:
> Oj, jacy wy jesteście biedni, niezrozumiani mężczyźni.... Normalnie żal Was...
No wreszcie znalazła się choć jedna kobieta, co dobre serce okazać potafi
Świetne! Niestety...
Fajne - no i niestety bardzo dobrze trafione. Oczywiscie tez mi sie przypomnialo pare pasujacych sytuacji - oh je, zycie bez mezczyzny bylo by bardzo nudne!