Witam, mam pytanko: jak długo można przechowywać klopsy rybne w zalewie octowej? Zrobiłam dzisiaj z leszcza tak jak normalne mielone z mięsa, tzn. do mięsa rybiego dodałam jajko, bułkę namoczoną, sól, pieprz i cebulę. Uformowałam kulki i usmażyłam w głębokim oleju. Wpakowałam w słoje do 3/4 wysokości. Zaraz zrobię zalewę i tu mam dylemat: czekać aż klopsy wystygną i zalać zimną zalewą czy gorące klopsy zalać gorącą zalewą?
Witam,
mam pytanko: jak długo można przechowywać klopsy rybne w zalewie octowej?
Zrobiłam dzisiaj z leszcza tak jak normalne mielone z mięsa, tzn. do mięsa rybiego dodałam jajko, bułkę namoczoną, sól, pieprz i cebulę.
Uformowałam kulki i usmażyłam w głębokim oleju. Wpakowałam w słoje do 3/4 wysokości. Zaraz zrobię zalewę i tu mam dylemat: czekać aż klopsy wystygną i zalać zimną zalewą czy gorące klopsy zalać gorącą zalewą?
Ja bym zalała gorąca zalewą, nic się nie powinno z nimi stać a szybciej przejdą zalewą, poza tym słoik powinien się zamknąć od gorącej zalewy.
Słoik jak się zamknie to spokojnie moze stać długo w lodówce
też tak myślałam :)
dzięki ... idę zalewać
Wpadnę z lajanówką.
Może ja też się załapie na Lajanówkę??
a co to takiego jest??
Napewno trzeba odczekać aż klopsy ostygną i zalać gorącą słoik zakręcić, zapobiegnie to rozpadaniu się klopsików.
za późno