Forum

Kuchenne porady

pieczarki

  • Autor: barbami Data: 2009-06-17 09:40:03

    Kupiłam w poniedziałek pieczarki do cannelloni. Ale w między czasie wyszedł mi inny obiad na kilka dni. Nie chcę, żeby sie zmarnowały, bo to cannelloni chcę zrobić, ale może dopiero w piątek czy w sobotę. Co z nimi zrobić, żeby przetrwał. Normalnie trzymać w lodówce w torebce czy może je obgotwać i zamrozić?

  • Autor: Dorota zza plota Data: 2009-06-17 09:50:28

    hej, ja bym je juz tak przygotowala jak chcesz uzyc. Na przyklad podsmazyla z celula czy jak tam chcesz i wtedy zamrozila.

  • Autor: crystal Data: 2009-06-17 10:46:43

     Ja nadmiar tre na tarce ,wkładam do woreczka i ładuje do zamrazarki. Mam juz gotowe na zupe,sosik lub po trochu dodaje do duszonego mięsa.

  • Autor: basia b Data: 2009-06-17 11:55:36

    Ja kroje i zamrażam surowe.

  • Autor: barbami Data: 2009-06-17 13:34:20

    basia b
    A co potem po rozmrożeniu? Obgotowujesz je czy jak?

  • Autor: crystal Data: 2009-06-17 15:05:20

    Robisz tak samo jak ze swiezymi. Albo podsmazasz na cebulce lub wrzucasz  besposrednio do sosu z mięskiem!

  • Autor: basia b Data: 2009-06-17 15:41:11

    Ja zawsze obracam workiem w którym zamrażam grzybki żeby zamroziły mi sie na sypko. Tak zamrożone uzywam do pizzy, sosów farszów, jak trzeba smażyc to smaże, a jak gotowac np. zupke to gotuje. Mam to juz wypróbowane, nie tracą na smaku, a zawsze są pod ręka.

Przejdź do pełnej wersji serwisu